En soldat er ikke bare en soldat

Pis og røv og højrenæssance

Ville egentlig sige noget klogt, og ondt, om kunsthistorikere. Det må man nemlig gerne, hvis man selv har stået skoleret på den æstetiske kaserne i Århus. Og skulle terpe årstalstabeller, mens andre studerende lærte at tænke.

Og det udtales [Mikelangelo]. Ikke [Misjelangelo] din idiot!

Men jeg orker ikke rigtigt. Mens jeg tilbragte et par timer i kunsthistorisk selskab i dag, sneg min hjerne sig ubemærket ud. Måske blev det for meget, da en good old nordisk spejling af et mediterrant ideal kom på bordet. Eller havde det mon noget at gøre med den intersubjektive logocentrisme og appropriationsprocessen, som pludselig møvede sig ind? (aner ikke hvad jeg taler om).

Det sidste, jeg hørte til de små grå, var, at de hviskede: Råb røv!

Havde virkelig lyst. Hen over Piet Hein bordet og Panton-lamperne og de pæne piger med Moleskine-kalendere. Men bevægede mig i forvejen på kanten af det acceptable. Uden perfekt glattet page og mystifystisk intellektuella-udstråling eller i det mindste bare et stort plastikur om håndleddet.

Så nåede aldrig længere end til at spekulere en smule. Var mine 8.000 år på uni bare en ond drøm, eller kiggede jeg faktisk forbi en forelæsning en gang imellem?

Er da heldigvis ikke blevet for dum til at genkende en pissekumme og en Duchamp, når jeg ser den. Og så endda på Amager. Tag den Mogens Nykjær!

amarOrama Amager DuchampKaren Blixens Vej

4 kommentarer

 • Sjovt med de widgets, man kommer lidt omkring.

  På mit hold var der mindst 10 stylister, tror jeg. Til den første evaluering sagde jeg, at jeg syntes pensumteksterne var for svære, og bad om en grundbog. Det bruger vi ikke her og det var de ikke, blev svaret. Det kunne man bare ikke høre på diskussionerne på holdet.

  Og med hensyn til Alaska: jeg kender nogen som har en kolonihave i Valby med en pissekumme bag hækken. En af de store af metal. Jeg tror, det er en de har fundet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Stylister? På kunsthistorie? Vi gjorde meget ud af at pynte os, men tror ikke nogen ligefrem var uddannet til det.
   Ved nærmere eftertanke tror jeg mest, jeg er til Alaskaluksus. Gider ikke slås med bjørne, når jeg skal ud at tisse om natten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Måske var det bare mig, der ikke forstod koderne. Men her er lidt mere kunsthistorie fra provinsen http://www.kringvarp.fo/netvarp find “Myndlist í Føroyum”. Et grundkursus man lige kan overkomme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hallo, tak for link. Det har jeg ikke set før. Skulle måske surfe mere rundt inde på det Kringvarp der.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En soldat er ikke bare en soldat