Hvis sejhed bare var arveligt

Scrabble er en anden sag

Pløk = TEE
Båd = RA
Mærke = AR
Plov = ARD
Jævne = LIERE

Und so weiter.

Giver det mening, er du muligvis også krydsomaniac og kender den helt igennem fantastiske følelse af Mester- eller Seniorkryds, der endelig går op. I hvert eneste fucking hjørne. D-E-M-E-N-A-G-E-R-E. Ha ha ha. Som om crazykrydseren her ikke kan gætte 10 bogstaver, der betyder flytte!

Har aldrig været ude i sådan noget med at hænge trofæet op i en skifteramme, men måske det, der var værre. Som i: Jeg laver lige min egen krydsogtværsordbog, fordi Politikens og Samlerens bare ikke er gode nok. Og: Sidder lige her til jobsamtale og fortæller, at jeg altid har drømt om at arbejde for krydsordsforlag, mens mistroisk redaktør spørger: Jamen HVORFOR? Vi har aldrig fået en uopfordret ansøgning før!

Det er ikke altid, folk omkring mig har kunnet se fidusen i min lidenskab. Måske fordi det kan være svært at svare på spørgsmål, eller tale for den sags skyld, når man først er trådt ind i perfekt verden af hvide felter, der bare venter på, at cerutrygende bedstemødre, eller M., finder det helt rigtige bogstav.

Jeg har ikke rørt det stads i 2 år.

Men i dag kom trangen. Skulle man købe bare et enkelt lille, ternet blad og sætte hjernen på overarbejde, så den glemmer alt om januarjammer?

NEJ minder Ella mig lige om. En gammel, dement dame, jeg kendte for mange år siden (som bor i mit hoved nu).

Hun gik altid og pegede så mærkeligt. Og hviskede til en usynlig fugl på sin skulder. Men en dag spurgte hun mig pludselig: Skal der stå bestemt?

Øh?

Altså skal der stå bestemt?
Skal der stå BESTEMT?
SÅ SVAR DOG. SKAL DER STÅ BESTEMT???

Først råb og skrig, kradsemærker og en enkelt vildfaren ble senere fattede jeg, at vi altså stod oven i en kæmpestor krydsogtværs. Ikke et hvidt flisegulv. Og selvfølgelig blev nødt til at opklare, om B-E-S-T-E-M-T lige var det sidste ord, der fuldendte værket.

Hej mig selv om 50 år, hvis jeg så meget som bladrer i et Mesterkryds igen.

Sverrigsgade Amager amarOramaSverrigsgade

8 kommentarer

 • GP

  måske du, i lyset af januars mørke, alligevel skulle give dig hen til en mesterkryds. og så satse på, en crazy-kryds-pille til den tid ?
  eller snart komme til Aarhus og drikke vores rødvin…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu kan man jo godt gå hen og blive lidt angst…men jeg vælger at tro på, at jeg gør mig selv en tjeneste ved at blive ved med at “krydse”. Læste for nogle år siden en undersøgelse, hvor der stod at mennesker, som jævnligt laver krydsord og lignende hjernegymnastik, lever op til to år længere end mennesker, som ikke gør. HA! Lige det argument kan lukke munden på kæresten, som slet ikke kan se det fascinerende i en god krydsord :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  GP
  God pointe. Der findes sikkert behandlingsformer/behandlingshjem til den tid.
  Århus og rødvin. Kommer så snart jeg kan. Trænger også.

  Lotte
  Men er de 2 år gode, hvis man sidder i en ternet lænestolskrydsogtværs, går på ternede krydsogtværsgulve og tager skjortekrydsogtværs på om morgenen?
  PS Kærester er imod krydsogtværs. Sådan er det bare.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ÅRH, en lækker blog du har her. Det synes jeg bare lige at jeg ville sige. Hej fra Sandra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Tak Sandra!
  Jeg bliver så glad for ros.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Point taken. Er nu dybt splittet…Tak siger jeg bare!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er også krydsomaniac!! Hurra, jeg har fundet en lidelsesfælle. Endelig kan jeg komme ud af skabet. Det er ikke så nørdet alligevel. …Eller, hov vent! Neeeeej ÅRRHH! Crap!!!
  Jeg stopper nu. Promis!
  /Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Faktisk meget dejligt, at der findes andre krydsomaniacs derude. Altså som endnu ikke er flyttet på plejehjem (det er bloggere vist sjældent).

  Og gæt, hvad jeg fandt nederst i rodeskuffen i dag. Fuck. Hvis jeg først åbner det Senior Kryds, er der ingen vej tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis sejhed bare var arveligt