Ligegyldigheder om gammel mad

Facebook Freaks (G)

Sidder lige og savler over mig selv, for pludselig er man blevet den lækre type, der sætter sig et mål. Og når det!

9. december vedtog jeg som nervøs begynderblogger at smide bogstaver ind i amarOrama hver eneste dag indtil februar. Og selvom bookmakerne lovede pengene 1.000 gange igen, hvis jeg gennemførte, kan du med god grund fyre fanfarer og tillykker efter mig i aften. Jeg gjorde det virkelig.

Derfor uddeler jeg selvkrammere og skåler i kaffe her kl. snart 2, on a school night, mens vi genudsender mit første rigtige blogindlæg (en ormekage tæller ikke vel). I småjusteret udgave. Er fx mindre rundhåndet med spørgsmålstegn, udråbstegn og råbebogstaver nu end for 7 uger. Tsk tsk, amarOrama har fået fine fornemmelser.

Og dog. Tag godt imod Facebook Freaks:

En titel jeg måske lige så godt kunne smaske i fjæset på mig selv, for mit behov for at bladre rundt i Facebook på snart alle tider af døgnet (Liiige tjekke. Sker der noget? Synes nogen godt om min seneste status. Nej? Men den var da ellers så vildt gennemtænkt og sjov på den seje måde) er måske ved at nå et freakish højdepunkt.

Men glem nu alt om mig. Vi skal i gang med at pege fingre. For der findes jo, mildt sagt, lidt af hvert derude. Og selvom alle selvfølgelig synes godt om hinanden, figurerer flere af mine bedste venner højt på freaklisten. Mest af alt for deres vanvittige Facebookmanerer. Så læn dig tilbage og enjoy the show. Her kommer hovederne med størst Freak Factor.

Vi taler om venner, der:

FacebookUden den mindste ironi i miles omkreds skriver Kan det blive smukkere? og YouTuber os alle med skrålemaskinen Celine Dion.

FacebookKoketterer med kryptiske opdateringer for at tiltuske sig opmærksomhed. I dag er en trist dag. Og endnu værre – hvis man venligt spørger ind til problemet – altså helst ikke vil uddybe, fordi det er for privat.

FacebookIkke tager et nej for et nej. Som min tantes søsters kusiner (eller hvem de nu er), der kraftstejlme VIL være venner, selvom vi aldrig har mødt hinanden og jeg allerede har ignoreret deres insisterende invitationer 3 gange.

FacebookLufter selvretfærdigheden i det offentlige rum uden at afsløre det vigtigste. Er træt af folk, der er misundelige på, hvad andre har og derfor ikke kan unde dem noget godt eller være glade på andres vegne. Hold nu op. Bagtalelse bør altså, så vidt muligt, foregå BAG den heldiges ryg – og helst med navns nævnelse, så vi alle kan være med.

FacebookOg medløberne. Der holder sig til, når de lugter blod. De synes selvfølgelig skidegodt om og forstår og gør ved.
Kunne ikke være mere enig
Hvis man ikke kan glæde sig på andres vegne, må man have et kedeligt liv.
Ja et fattigt liv.
Det er egoistisk.
Det er megabelastende, at de ikke kan være glade på ens vegne.

Get a room, siger jeg bare.

FacebookOg apropos fattige og kedelige liv. Folk der har gjort klar til, at mødregruppen kommer i morgen (Hvad, lam støvsugningsopdatering fra i går? Du forveksler mig med en anden).

Facebook Starter en chat med hey, hvad så og følger op med larmende tavshed, selvom jeg pænt leverer et hej tilbage. Simpelthen for mærkeligt stodder. Skal vi have en go’ gammeldavs samtale. Eller er du i gang med at copy-paste din originale icebreaker ud i 20 forskellige chatruder for at finde et kønnere ansigt motherfucker?

FacebookPoserer i badetøj.

FacebookHar født og med vold og magt presser babyen med ind i den lillebitte profilfotobox. Altså hvorfor er i 2? Og hvem af dem er dig?

FacebookHører til i den næsten psykotiske afdeling: Mødre, der helt overlader profilbillede til baby. Hvad sker der for det? Er du blevet en baby? Tror du, baby er dig? Tager baby imod beskeder til dig?

FacebookI samme dur: Kærestepar, der optræder SAMMEN på profilbilledet. Når I nu alligevel er sunket ned i det sygelige symbiosestadie. Hvorfor så ikke bare oprette en samlet profil og få det overstået. Og en fælles mailadresse, nu I er i gang. What the hell. Så start dog hver sætning med vi synes og slå lokumsdøren op på vid gab, når der er stort i vente. I kan jo li’ hinanden.

FacebookSlet og ret fravælger profilfoto. Jamen, hvor er I? Ved I slet ikke, at vi har det megahyggeligt herinde?

Facebook AmagerMelder sig ind i ligegyldige grupper à la Jeg hader fluer. Eller Jeg elsker is. For kedeligt. Videre.

FacebookSynes Carpe Diem da er en frisk og helt igennem passende kommentar. Eller lægger klistrede klichéordsprog ud à la drømmen er at være i nuet, men lykken er… Bla bla bvadr.

FacebookLader som om, vi ses IRL og lad os snart spise brunch velvidende at vi ikke taler sammen før næste glade tillykke.

Facebook Ja tør ikke gisne om, hvorfor et voksent, og vel nogenlunde velfungerende, menneske smider stinkeren over alle stinkere. Vi lader den stå et øjeblik.

Et barn sagde til sin mor: Mor jeg har malet på dine lagener med læbestift. Rasende slog hun sit barn hensynsløst! Bag efter fortrød hun hvad hun havde gjort, og bad sit barn om at “åbne øjnene”, men der var det for sent. Hans lille hjerte slog ikke længere.
I soveværelset på lagenerne stod der skrevet “MOR JEG ELSKER DIG”. Sæt dette ……i din status, hvis du er imod børnemishandling!

16 kommentarer

 • GP

  stort og dybtfølt tilykke til min absolutte yndlings superblokker. tjekker dig på dagsbasis nu, og håber du fortsætter – giv mig fortsat et lille dagligt fix af amager.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibs

  Åh nej altså. Nogen, jeg kender, har smidt den der latterlige læbestifthistorie på deres. Og jeg brækkede mig. Jo jeg gjorde.

  Eller. Men jeg var lige ved det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trix

  Nå? døde barnet ligefrem af det? Sikke en kampdygtig mor. Tror jeg har set den, men kan altså ikke huske, at barnet døde.

  Anyways! Tillykke – you did something!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er en af de der freaks der nægter at have en FB-profil. Men nu kopierer jeg ederbugme stinkeren og sender den via mail til alle jeg kender!! Fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu linker jeg til dig.

  Facebook, vi burde lukke lortet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Bliv ved med at blogge hver dag!
  Jeg er ny læser, og du er røget direkte ind på listen over mine daglige blogfix.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hell yeah! Den fortjente en genudsendelse… og så ska vi lige ha sendt en ud til dem med kæledyrene. Jeg gider virkelig ikke høre, at du har sovet i ske med din labrador eller at katten har orm. Gå væk med det dyr!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  GP
  Tak. Simpelthen så hyggeligt, at du læser med. Venter bare på, at du begynder at Århus-blogge.

  Ibs
  Læbestifthistorien. Lyder altså som om den bliver fortalt af en syg børnemishandler. I en kæmpe brandert. Hvor den dårlige samvittighed og nu-skal-jeg-fortælle-dig-en-ting-eller-to-om-livet-lysten tager over. Stop det!

  Trix
  Barnet døde. Og du er genopstået? Alles gut.

  Marie
  Hvordan kan du leve uden at vide, hvad folk spiser til morgenmad. Hvornår lille Peter sidder på potte. Og hvornår jeg støvsuger? Åh nej, nu røbede jeg mig selv. Men dejligt, at du deler ud af stinkeren i mailboxmiljøet. Keep me posted.

  Uden Relevans
  Link løs! Men vent lidt med at lukke FB. Ved ikke, om jeg er klar til at undvære vigtige informationer om hvem, der glæder sig til weekenden. Eller lige har bagt boller.

  Sarah
  Du gør mig stolt og glad. Velkommen.

  KunSandheden
  Så sandt. Så sandt. Kæledyrene mangler. Der må komme en opfølger. Og mind mig lige om også at mobbe mit eget overbelyste, ikke-rynkede, løgnagtige profilfoto. For at være en smule fair.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • … eller dem som opretter en fb profil til deres nyfødte! – åh jo, jeg har to der forsøgte at add’e mig, og som jeg med sikkerhed ved knapt nok kan savle ned i taster. Christ altså!

  Fortsæt endelig med det bloggeri!!!
  /Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Helle
  Nej nej nej. Babyprofiler? Har jeg aldrig hørt om. Mødremafiaen slår til igen.
  Og tak! Bloggeriet bliver ved.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bliver lige i lingoen: Helle Likes!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, jeg kom til at sige ja til at være fb-ven med min chefs hund – kan ikke lide at fjerne den, hvis nu han bliver mopset… Den er heldigvis ikke så aktiv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Ha. Håber virkelig, du lyver. Men hov, det gør superhelte vist sjældent

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S.

  Hørt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ha, det var et gammelt indlæg, du havde fundet der. Planen var at følge op med et indlæg, der hed Fitness Freaks. Så langt kom jeg aldrig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S.

  Go’ idé – men meget aktuelt, æniwæjs.
  Jeg venter i spænding :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ligegyldigheder om gammel mad