Beautiful Bitches

Forsinket nytårsforsæt

Hey. Seje støvler!, fløj det ud af munden på mig, mens vi cyklede forbi Søpavillonen engang sidste sommer. Fremmed dame med stribet fodtøj i alle regnbuens farver smilede et forbavset tak tilbage, mens jeg, mindst lige så forbavset, hjulede videre mod Nørrebro. So out of character at smide roser efter tilfældige trafikanter.

Ved ikke, hvor det kom fra. Men faktisk burde jeg cykle rundt og råbe pæne ord mindst en gang om ugen. Den lille støvlekommentar eksploderede jo i ansigtet på mig som nyfrelst happy smiley til gospelkoncert. Med Etta Cameron.

Og det er jo også rart at modtage ros, erfarer jeg i disse dage. For siden jeg takkede nej til fastansættelse, er anerkendelsen væltet ind over mig på jobbet. Fra ventede, men også meget uventede kanter. Ej, en skam. Trist. Vil savne. Klaret det godt. Så glade for at have dig.

Jeg svælger lidt i det og accepterer klumpen i halsen som kompagnon resten af ugen. Så skal den også skrubbe af.

Men hvor kunne det egentlig være dejligt, hvis alle disse rare mennesker havde klappet mig på skulderen noget før. Fx i december, hvor bunkerne på skrivebordet både kaldte travlheds- og kedsomhedstårer frem.

Ok. Måske ignorerede jeg alt, der ikke kom svirpende som en pisk, men hvorfor sparer vi på komplimenterne i det daglige, glemmer vi dem bare? Du kunne da også dele mere rundhåndet ud. Vel ku’ du så.

Personligt dækker jeg mig ind under: Nå ja, men hvor meget betyder det lige, at jeg nævner hendes gode artikel/fine sko/handlekraft. Hun er da sikkert skideligeglad.

Men nu skal det være slut. Fremover vil jeg være typen, der deler roser ud. Forsøge at være typen, der deler roser ud. Så bliv ikke bange, hvis nogen skriger FLOT FRISUUURE ind i ansigtet på dig, når du cykler ned ad Amagerbrogade. Det’ bare mig, der leger smil til verden og er på vej til kor.

Sixtusvej Amager amarOrama Sixtusvej

15 kommentarer

 • Trix

  Så lad mig da lige sige, at jeg synes det er FLOT, at du vil øve dig på at rose andre mennesker.

  Det burde vi alle gøre. You go girlfriend. (Nej, har aldrig skrevet det før, kommer vist heller aldrig til at ske igen…)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Tak Trix.
  Og jeg elsker din måde at skrive på. Girlfriend and all.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er en prisværdig opfordring, og slutter mig straks til koret med den første kompliment, der falder mig ind: Jeg synes, du er dygtig til at blogge. Sådan virkelig.

  Bom.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Dame! Det er det bedste, du kan sige til mig. Jeg bliver så glad.

  Især når det kommer fra en superblogger. Desuden synes jeg generelt bare du er sej. På alle mulige måder. Og din lyse tot er hot!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg stener altid lidt over hvor sindsygt mange blomster der er til begravelser, og om ikke dem der skal i jorden, ikke var blevet gladere for dem mens de gik heroppe. Det er ikke helt det samme – I know, men på en måde, ikk?

  Det er sådan en god idé at dele mere ud. Det er noget jeg har forsøgt at holde mig selv oppe på flere gange – uden held. Måske skulle jeg prøve igen. Måske hjælper det lidt at vide at der er en anden derude der også er på kompliment-kur.

  Så kan jeg lige starte med at skrive at din blog er super cool, og jeg altid føler et lille stik i hjertet over at ha slået op med Amager, når jeg læser den :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ka vi li; din blog & netop dette indlæg om at rose – love it!
  Det ka vi ikke så godt li; Formiddag med Adam & Sara.

  Hej hej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Astrid
  Begravelser er til for de levende. Og hvis de har brug for at smide blomsterkranse efter kisten, så fred være med det. Men ja, på en måde helt det samme.

  Meget bedre at gøre det NU, mens folk trækker vejret. Jeg er seriøst med på kompliment-kuren, selvom det vist kræver et par velplacerede huskesedler rundt omkring. Kom vi gør det!

  Og tak, I er da bare selv supercool. Med fine københavnerbilleder, gadehjerter og alt muligt. Synes i øvrigt, du skal prøve at være venner med Amager, selvom det ikke gik mellem jer. Nå nu I har en historie sammen.

  Du er i hvert fald velkommen over broen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Fru Z
  Jeg kan lide, at du kan lide min blog!
  Kender ikke Adam og Sara, men hvis du siger, vi ikke kan lide dem, så kan vi sikkert ikke lide dem.

  Og jeg kan lide DIN blog. Tager virkelig hatten af for din måde at klare det hele. Sygdom. Skole. Selv Queen musical. Respekt til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg glæder mig tosset meget til, at få smidt komplimenter lige ind i ægget, når jeg (heldigvis tit) er på Amagerbrogade!! Jeg tror faktisk måske jeg stiller mig der ned og venter nu, og håber det er mig der får ros i dag!

  Jeg laver også nogle gange spontan ros når jeg ser noget flot, for flot er så dragende at det er svært at lade være! Og når jeg oplever godt arbejde og gode mennesker! Jeg håber det job du sådan rigtigt ender i, har ansat en masse gode rosere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  På nye eventyr
  Du kan lige tro, jeg vil skråle FED FRISURE, hvis jeg ser noget pink hår på Amagerbrogade. Og følge op med: dejlig blog – misunder din gladhed – som smitter! – misunder din energi – som desværre ikke smitter nok – flotte dåser (og patter) m.m.

  Tænkte forresten om jeg så dig for ca. en måned siden. Fik ikke fat i hårfarven, for der sad en strikket hue på dit hoved. Med en stor kvast. Mon det var dig?

  Og du skal også ansættes af rosere. Nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak :)
  Ja – jeg tror også hellere jeg må blive ved med at være gode venner med amager. Den har også stadig en kasse med nogle billeder og bøger og lidt tøj stående, som jeg skal ha hentet en af dagene. Og vi gik jo heller ikke fra hinanden pga uenigheder – vi passede bare ikke lige sammen lige nu.

  Og klart – vi GØR det bare! Ok, jeg lover at give en person på skolen en(/et?) kompliment inden dagen er omme.

  Jaer! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • aj ok – jeg er den eneste som spammer med små gule dumme smilende hoveder….

  men…. er det dårlig stil, Eller den gode positive vibe der er ved at manifestere sig??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, jeg har slet ikke en hue!! Så det var desværre ikke mig!
  Jeg tror jeg sådan er grundglad, men synes da min blog har været lidt mat de sidste uger, fordi jeg har været lidt slunken i energi, men tak for rosen, det gør glad!!

  Jeg er også på meget kort tid blevet fan af at følge din blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg har lige lavet en lille reklame for dig og for “bare giv det der kompliment!”-temaet og tilføjet dig på vores blog roll.

  Yeah – Amager er nr. 1!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Astrid
  Du er velkommen til at sprede smileys og gode vibes over alt i amarOrama. Især når du skriver så pænt om mig på bloggen!

  Og dejligt, at du ikke helt har afskrevet Amager. Hvem ved, om I finder sammen igen en dag.

  På nye eventyr
  Nå, så var det vist godt, jeg ikke begyndte at tale lyserødt til hende med huen.

  Bare vent. Energien vender tilbage. Holder øje med dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beautiful Bitches