Tak

Mig og min elskede

Jeg springer ikke i faldskærm om natten, eller går nøgen til eksamen eller flygter fra løver med brølende motorsavstænder.

Til gengæld lander jeg tit i et eksotisk langbortistan til ingen verdens nytte eller nydelse, fordi jeg har glemt mit kamera. Eller også bliver det stjålet. Eller også har jeg husket det og suser ned ad kælkebakken for at ende i en snedrive og få objektivet indsmurt i pastaskruer og tomatsovs (!?)

Kælkeepisoden, indrømmer jeg, blev sendt til drommetydning.dk, som dengang havde masser af forklaringer på, hvad der skete i folks hoveder, mens de sov. Husker ikke, hvad de svarede. Men tror, det var ret abstrakt. Og ubrugeligt. Og kameramareridtene fortsatte i 10-15 år.

(Springer over alle bankrøverdrømmene, som ender med, at jeg kommer i fængsel)

Siden jeg som 16-årig smed hele børneopsparingen efter mit første spejlreflekskamera, har en stor del af livet handlet om at beskytte min kære, enøjede ven. Mod fx:

Tyvebanden
Der tænker, at en træt, distræt turist, netop opvågnet i Rom og med hovedet fuld af barokkirker, da ikke opdager, at vi løber med hendes fotoudstyr (+ kamerataske, pas, sygesikringsbevis, kontanter og dankort). Tro om igen! Og fortæl lige alle de andre lange fingre, at damen her kan løbe stærkt, når det gælder. Og stable så voldsomt raserianfald på benene, at selv garvede slyngler må smide, hvad de har i hænderne, når hun kommer trampende.

Kufferttyven
På regionaltoget mellem Århus og Kbh. Som selvfølgelig ikke kan vide, at den døsige passager, i modsatte ende af kupéen, er så tæt knyttet til sit kamera, at hun hører nødråbet på flere kilometers afstand, hvis nogen forsøger sig med kidnapningsaktion. Tyven, som agerede meget forvirret, da hun pludselig blev afsløret på perronen med helt forkert kuffert, som hun også havde åbnet og rodet lidt i, og da var helt sikker på var hendes egen, selvom NAVNEMÆRKET ligesom sagde noget andet (fra nu af ligger kamera altid mellem fødderne).

Blåøjet eks
Der skulle med gutterne til Prag og lige ville låne… De sidste bogstaver bliver stoppet af dræberøjne og et hvæsende. In. Your. Dreams.

Veninden/kameramishandleren
Som jeg delte værelse med på gymnasie”studie”turen til Costa del Sol. Hende der forveksler panoramaudsigt med godt motiv og slet ikke kan styre sig for knips mig her og knips mig der. Prostituer dit eget kamera, blev der sagt!

Ustabel eks
Som i kæmpe brandert (og muligvis jalousi?) smadrede førsteelskeren, dengang Pentax SF7, mens jeg sov.

Ikke småting, sådan et helt uskyldigt kamera bliver udsat for gennem livet. Så søde chef, som stoler på alle og stirrer forundret på mig, skal jeg virkelig have kameraet med ned i kantinen og vogte over det konstant? Skal jeg faktisk ja. Vil du høre om den gang, jeg arbejdede som kirketjener, og nogen brød ind i Guds hellige hus for at stjæle min taske?

Inges Idee DR Byen Amager amarOramaDR Byen

9 kommentarer

 • Hmm… i det mindste er det som om dine drømme har en lille tråd til virkeligheden (altså minus det med kælketuren (?!)) – kameraet and all.

  Om natten er jeg blevet gift i et arrangeret(!) ægteskab med 50 cent (enhver svigermors drøm), har jeg en blå kat der smitter af når den er sur, fået en utrolig dårlig permanent, taget så meget på jeg ikke kunne være i min lejlighed og haft en trio med Klaus Bondam og Marin Brygmann, hvor sidstnævnte altid badede med en prikket badehat når vi var på tourné, for han kunne ikke lide at få vådt hår.

  Jeg ved ikke… jeg har opgivet at analysere på det.
  /Helle

  Sej redningsteknik du kører med kameraet. Det er jo næsten som Jobbe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ps – jeg har opgraderet Brother til min mentor. Eller vent – coach! på brevkursusmåden. Elsker hans vise ord!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Ej Helle
  Der er da basis for byens bedste drømmeblog der! Åh, kom nu. Jeg lover at linke, når den åbner.
  Brother siger tak for ros.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hmm…. det er da værd at overveje… værd at overveje bestemt… Giver lyd hvis det bliver en realitet.
  Ps jeg kender ham den høje mand, der altid står forrest til koncerter – jeg har sendt hilsnen videre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Godt du har holdt fast på det enøjede! Dejlige billeder du får taget af vores skønne, men for tiden lidt grå og nu også bankkrakkede ø.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Tak C!
  Ja lorteøen er grå og krakket for tiden. Men den enøjede argumenterer stædigt for, at her også er dejligt og flot. Og jeg tror efterhånden på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Helle
  Ham den høje. Jeg fatter ikke, hvordan han får tid til at gå til at alle de koncerter. Og værst er det, når han tager kæresten med. Som absolut vil sidde på skuldrene. Ej altså.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej.
  Guuud et fantastisk billede !
  Og hvor skriver du bare skønt, herinde må jeg følge med :-)

  Flyvne potteskår fra mig til dig ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Tak Tina. Velkommen til.

  Og hvad sker der med de vildt flotte lagkager! Vist ikke meget wannabe over dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tak