Så fik jeg lært

Det er uhyggeligt

Jeg voksede op på Grønland. I 70erne. Dengang man kørte uden sikkerhedssele, røg i busserne og swingede med naboen. I Danmark altså. I Nuuk måtte vi nøjes med en skudepisode i ny og næ. Og massemord på tv.

Var 5-6 år, da jeg så min første gyser, og det gik op for mig, at psykopatmanden fandtes derude. Med sorte handsker og stikkende øjne. Ham som trak et spor af blod og jamrende violiner efter sig. Filmen hed…

Ja, fortæl mig lige, hvad den hed!

Vil SÅ gerne gense min første skrækfilm. Men har ledt og ledt. I flere år faktisk. Og er aldrig stødt på den. Husker hverken titel eller handling. Please fortæl mig, hvis disse glimt siger dig noget.

Sindssyg morder med sorte handsker står og er ond bag ryggen på naiv dame, som han overvejer at kvæle.

Sindssyg morder
går rundt på forladt skole og dækker op til usynlige elever, mens han afspiller plade med børnestemmer (typisk aktivitet for sindssyg morder).

Sindssyg morder gemmer sig under hvidt lagen (lagt over alle møbler på forladt skole), og sur dame skyder vildt omkring sig. Pludselig bliver et lagen rødt af blod. Og sindssyg morder er død.

Sig, der ringer en klokke!

Nå, men kom i tanker om filmen, fordi min mor er blevet indlagt. IKKE noget alvorligt. Håber vi. Selvom de smider hende i scanneren og alt muligt.

Selvfølgelig blev vi forskrækkede.

Men jeg orker ikke tale om det uhyggelige. Jo, noget andet, som er klamt, og som jeg egentlig slet ikke var klar over, fordi jeg aldrig færdes på et sygehus, er at min mor nu ligger og sover i en kæmpestor bygning, hvor hun ikke kan låse døren. Alle og enhver. Nu tænker jeg især på sindssyge massemordere. Kan gå lige ind fra gaden og slå sig løs med en brødkniv. Uuuh.

Nå, det var den film, vi kom fra. Ved du noget?

Trolde Ørestads Boulevard Amager amarOrama Ørestads Boulevard

19 kommentarer

 • Åh, gid jeg kunne smitte dig med noget anti-angst. Og samtidig hjælpe dig med filmen. Det skal nok gå det hele. Hør den her: It is all going to be fine in the end. If it’s not fine, it’s not the end. ♥

  PS! Ælsker også massivt Block Rockin’ Beats!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tak Classic. It’s not the end. Tror allerede, du har smittet mig lidt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Desværre no can do. Ville ellers ønske jeg kunne finde frem til filmen. Tror ikke massemorder trænger sig ind på et hospital. man bliver altid fanget på et hospital.
  Jeg var heller ikke gammel da jeg så min første gyserfilm. Den var dansk, og den mandlige hovedperson var Poul Reichhardt. Det er alt hvad jeg husker, og hold da op hvor var jeg bange i lang tid efter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Poul Reichardt i en gyser? Troede kun han sang muntre melodier, hang ud med dyrene på landet og den slags.

   Har heller aldrig hørt om massemordere på hospitalerne. Men det er jo et oplagt gerningssted!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uf, altså ingen klokke ringer, men den lyder usædvaneligt uhyggelig. Især at dække op til usynlige børn.
  Din mor er heldig at hendes barn ikke er usynligt, men vaske ægte levende og bekymrer sig så meget, at hun kommer tanke om andre uhyggeligheder! Jeg håber hun kommer oven på hurtigere, end en sølvfisk kan pile hen over gulvet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Det med de usynlige børn var det klammeste. At han gik rundt og gav dem vand i deres glas og var sinddsyg. Bvadr.

   Min mor har heldigvis 4 børn. Som kan deles om bekymringen. Tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  For pokker M, det er jo et mysterie som en gammel filmnørd- og quizzer ikke kan lade gå ubemærket hen. Bedste bud so far er “Happy Birthday to me” fra ’81.
  I’ll be back med flere forslag hvis ikke O Brother kommer først

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Rikke på banen! Nej nej. Jeg så den jo i 70erne. Så går ud fra, vi skal lede i dette årti. Og må i øvrigt være i farver, da jeg husker det røde blod.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Ah of course! Well, farver er et godt udgangspunkt. Den er formodentlig fra slut 60erne eller start 70erne. Det snævnrer det jo lidt ind

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Kristine, tror i øvrigt din Poul Reichhardt film er “Mordets Melodi” – hvis du skulle få lyst til at se den igen:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Kunne du evt. tage spørgsmålet med til filmquiz? Hvis nogen kender svaret, må det være en fra den crowd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Tænker jeg også – vil bestemt overveje det

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Og forresten. Mener, at han tændte på en kontakt for at få børnestemmerne til at spille.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • O Brother

  Mit bud vil være den engelske ‘Fear in the night’ fra 1972.

  Tjek evt. traileren her: http://www.youtube.com/watch?v=NwXLiYy-RIs

  Instrueret af Jimmy Sangster – fast instruktør for det berømte ‘Hammer Films’ selskab – der blev berømt for netop gyserfilm og lignende fra 50’erne til og med 70’erne.

  Er det den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   O Brother, jeg tror du fandt den!!! Har i hvert fald de rigtige ingredienser – handsker, skole, lagener. Og dame, der skal dø. Bliver nødt til at se den. TAK.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Sørensen

  Ahh, enhver der er vokset op i Grønland er jo vokset op med gysere! synes altid det er lidt pinligt når folk står og nævner gamle gysere, som jeg alle sammen har set da jeg var en 7-8 år gammel…. Kan selvfølgelig ikke huske så mange skudepisoder, men når jeg tænker tilbage på det, har der nok været en enkelt en i ny og næ. Der er by-the-way indført love om at man nu skal køre med sikkerhedsele i Grønland:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M. amarOrama

  Tænk dengang var der dage, hvor fjernsynet holdt lukket. Og de kun sendte snevejr!

  Har nu heller ikke været vidne til skudepisoder. Altså bortset fra turene i fjeldet, hvor min far skød til måls.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Sørensen

  hmm, KNR er da en fantastisk kanal… De har nu sjældent lukket nu om stunder, men jeg husker engang i senhalfemserne, hvor de gladt havde indkøbt ALLE de danske haveprogrammer. Så kunne man så sidde der i blok 9 i Nuuk og se Birthe fra Vejen gå i spagat over sin nye have som Hokus Krokus havde frembragt på mindre end 5 dage!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ha. Ja i 70erne fik vi ikke så meget Hokus Krokus. Men husker blok P banden, som tæskede danske børn. Tror vist nok, jeg fik benene på nakken, når jeg mødte den flok på vej hjem fra skole.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så fik jeg lært