Amager I Love You

Dø dø dø!

Jeg lufter ud, jeg støvsuger, jeg sprøjter gift, jeg har 3 fugtfjernere i en etværelseslejlighed.

Og jeg har sølvfisk.

Ikke på toilettet eller i køkkenvasken, men alle mulige andre steder, hvor de absolut ikke er velkomne. Eller normale, så vidt jeg har forstået. Som i vindueskarmen. Mellem gulvbrædderne. På væggen. Og under dynen!!!

JEG HADER DEM.

Seriøst. Jeg dirrer af raseri, når der igen kommer en klat krybende og er klam med klam på.

Hvad vil de? Helt ærligt. Jeg har boet ca. 40 forskellige steder og har aldrig. ALDRIG. Været plaget af sølvfisk før (uden for badeværelset). Så hvorfor nu. Er det et Amagerdyr?

Og hvor meget gift kan jeg egentlig sprøjte i min lejlighed uden at udrydde mig selv?

PS Jeg bor på 5. sal. Altså ikke i en fugtig kælder. Og hvis du har nogen som helst idé om, hvordan jeg får dem til at skride. Så sig det. Nu! Og nej, de er ikke søde. Og de har ikke ret til et værdigt eller langt og lykkeligt liv. De skal bare dø.

Sur mus Amagerfælledvej Amager amarOrama Amagerfælledvej

26 kommentarer

 • Åh nej – de Èr Amagerdyr!
  Da vi boede på Luganovej havde vi sølvfisk over Alt i stue og køkken.

  Vidste du at de kan blive op til 8 år gammel??? Og de faktisk er sådan lidt forhistoriske-agtige? Nå men, hver gang der kom en rigtig tyk en, så tænkte jeg at den nok var virkelig gammel. Men jeg slog den til pluksølvfisk alligevel.

  Det hjalp ret meget for os at gøre rent og ikke at ha babymad smurt ud over det hele – men det er næppe dit problem…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Shit. Tænkte nok det var et amagerkansk nationaldyr. Og ja, har læst lidt om det forhistoriske, hvilket overhovedet ikke er en formildende omstændighed. Synes bare, vi skal udrydde lortet.

   Men har faktisk ingen sølvfisk i køkkenet, hvor maden jo er. Kun på værelset. Så måske altan eller tagrender lokker dem til!? Jeg bliver vanvittig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De elsker vist bare fugt er min erfaring. Og det burde du jo ikke have med alle de foranstaltninger! Meget mærkeligt at de gakker sådan ud, altså sådan nogle har jo intet at lave under en dyne, fy for den da! Eiks!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Det med dynen er det værste. Og nu hvor jeg skal jeg sove, kan jeg ligge og tænke på, at de kommer kravlende i mørket. Bvadr.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er sgu ikke engang sikker på at jeg ved hvad sølvfisk er? Jeg tænker skaf dig et akvarium, det plejer da at være der fisk er;-) Håber du får dem udryddet, for de ser altså ikke så hyggelige ud. Har lige googlet dem, og jeg kan godt mindes at have set dem før. I min vasketøjskurv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Vasketøjskurven? Endnu et mærkeligt sted. Måske skulle jeg sprøjte gift ind i alle revner og sprækker og tage på ferie i en uges tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har også boet på Amager engang, der husker jeg et par stykker på gulvet i soveværelset og på badeværelset. Yrk.

  Her i Ry har vi dem kun på badeværelset. Jeg ved faktisk ikke, hvad de kommer af. Hvis det er fordi man ikke gør nok rent, giver det meget god mening hjemme hos os i hvert fald. Men det må du ikke sige til nogen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Badeværelset er vist svært at undgå. Og jeg kunne sagtens leve med at se en enkelt pile om bag toilettet, når jeg tænder lyset. Men de skal IKKE komme krybende inde i “stuen” og slet ikke i nærheden af min seng.

   Jeg kunne godt svinge støvsugeren lidt oftere, men tror faktisk de små skiderikker er lidt ligeglade.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ad. Nu fandt jeg en i soveværelset. Det er aldrig sket før i Ry. På en eller anden mysisk (og dybt uretfærdig) måde kan jeg ikke lade være med at bebrejde dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Åh nej. Nå men på en eller anden mystisk måde er jeg glad for, at det ikke kun er Lorteøen, som er plaget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Napalm, det vil løse problemet.

  Fed graffitti af “Brain”. Jeg er vild med Pinky og Brain :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ha. Et øjeblik troede jeg, at Pinky og Brain var graffitimalere – og at du var typen, der kendte alle dem, der render rundt med spraydåser. Indtil jeg googlede og fandt to tegneseriemus.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibs

  Ej altså, jeg kan sgu mærke, at Dude vender sig i sin grav.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Dude? Igen er jeg forvirret.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ibs

   Smut hen på Ordningen og læs om mit lidt ambivalente forhold til Dude, sølvfisken i mit badeværelse…. ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Nu er jeg med. Efter grundige overvejelser synes jeg faktisk, det er i orden, at vi slår hele familien ihjel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ibs

   Arh, men jeg har bare en loyalitetskrise. Jeg kan vitterligt mærke Dudes ånd og er svært bange for, at den skal komme efter mig en sen nattetime.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ok. Så lad mig gøre det grove arbejde. Vil hellere have genfærd end ægte kvasbare sølvfisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Google er din ven :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Google og jeg har fået lavet en vennetatovering.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Så vidt jeg ved, så lever de i revner og sprækker i gulv, vægge og paneler, de små sataner… Og da man ikke kan gøre rent der, så er der vist desværre ikke så meget at stille op – andet end at ringe efter en skadedyrsbekæmper måske… Totalt meget medfølelse din vej – og totalt meget dårligt karma til dine sølvfisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tak for medfølelse. Tror du har ret. Skadedyrsbekæmper skal på listen over nødvendigheder, jeg ikke har råd til, før jeg finder et job. Hm.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Du godeste. Den Dude opnåede da vist verdensberømmelse i blogland. Og her går jeg og massemyrder hans familiemedlemmer uden så meget som et mindeord.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan – smider sq min første kommentar til noget så som “sølvfisk”. Det rykker…

  Altså – jeg kan huske mine forældre havde et sommerhus, hvor sølvfiskene levede godt. De elsker fugt og vådt papir. Men – mine forældre købte nogle lokkedåser (ligesom de dér dåser til myre) og så flyttede sølvfiskene lige så stille ud (samtidigt med at mine forældre blev lidt opmærksomme på luftfugtighed, men hvis du lufter ud i tide og utide, kan det da ikke være så stort et problem?!?!). Ja – lokkedåser er mit bedste bud til de bæster!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jeg lufter ud ja. Og de 3 fugtfjernere arbejder også for sagen. Har dog aldrig prøvet lokkedåser. Frygtede faktisk, at de ville lokke flere til! Men din lille succeshistorie har omvendt mig. Fortsættelse følger!

   Og tak for din første kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amager I Love You