Skal jeg sparke døren ind?

Gab

Jeg har selv valgt det. At åbne døren til dagpengeland med alt, hvad det indebærer af meningsløse ritualer: Indsend lønsedler. Udfyld formularer. Tryk på en knap. Bekræft jobsøgning. Bevis at du søger. Mød op til samtale. Tryk på en knap. Tag en kop kaffe. Krum dine tæer. Sig at du søger. Tryk på en knap.

Vidste godt, hvad jeg gik ind til, da jeg for 4 uger siden vinkede farvel til kollegaer, job og fast døgnrytme.

Og nej. Jeg kan ikke sidde her i nattøj og læse blogs resten af mit liv, mens alle I andre arbejder over, knokler med deadlines, opfylder mål. Og holder hjulene i gang.

Men du skulle se mig lægge ansigtet i søvnige Lars Løkke folder – og her taler vi klimatopmøde på komastadiet – når jeg åbner min postkasse og finder kuverten fra Anden Aktør (nægter at sige Institut for Karriereudvikling).

Som beder mig troppe op et sted på Østerbro. Hvor jeg sikkert vil modtage dommen: 6 ugers jobsøgningskursus. Hvilket med happy aktiveringslingo hedder et møde, hvor vi taler om:

hvordan vi bedst kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet.

Og straks trækker mine øjenlåg sydpå. Seriøst. En formulering med så lidt respekt for sandheden og situationen som ledig, sender virkelig et jag af træthed gennem kroppen på mig. Ja helt ud i tastaturet.

Selvfølgelig skal jeg have et job, men hør nu her Anden Aktør. Jeg ved, I ikke kan hjælpe mig tilbage på arbejdsmarkedet. I ved, I ikke kan hjælpe mig tilbage på arbejdsmarkedet. Kunne vi ikke bare hjælpe hinanden ved at tale lige ud af posen og sige:

Jeg møder op i jeres lokaler i 6 uger med en madpakke. Og det er sur røv. Slut.

For hvis I fortsætter i shitrillen, vanker der altså højlydt snorken fra bageste række. Bare en advarsel.

Postkasser Ørestads Boulevard Ørestad Amager amarOrama Ørestads Boulevard

26 kommentarer

 • oh my, jeg er også træt, for jeg skal også på jobsøgningskursus efter påske.. Altså på det helt samme som jeg var på for et år siden.. Jeg kan næsten ikke overskue det, det var så nytteløst. Jeg skvattede tilmed med min computer derhenne, og de skylder mig stadig forsikringssag på det, selv om jeg jævnligt trækker i dem, alt hvad jeg kan. Trist sted på “jobkanonen”. Og hvilket navn.. De har ihvertfald ikke nogen elefanter jeg kan spotte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Argh. Du sælger det ikke godt.

   Overlever nok 6 ugers meningsløshed. I bedste fald møder jeg nogle søde mennesker og lærer at stå tidligt op om morgenen. Men ORKER bare ikke, hvis vi skal lade som om, at de kan hjælpe mig med at finde et arbejde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er nød til at afsløre noget for dig, og jeg er ikke glad for det: Det jobsøgnings-spild-af-tid-kursus jeg blev sendt på for et år siden var på 10 uger. Ja, som i TI!!! Efter 5 uger havde jeg skaffet mig en praktikplads og flygtede alt hvad remmer og lyserødt tøj kunne holde. Det de vil sende mig i nu, er et såkaldt lynforløb.. Det ved jeg ikke hvad betyder, men måske er det kun 6 uger så.. Oh my..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   10 uger??? Det er jo sindssygt. SINDSSYGT.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du kan blive forberedt (og underholdt) her => http://dagpengeland.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tro mig. Jeg har slugt hvert eneste ord. Elsker den blog. Du finder også link ovre til højre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Superfedt bedle i øvrigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibs

  Jamen regler er regler, og regler skal overholdes, forstår du nok. Ikå.

  Lortesystem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Regler er regler. Må bare tage en dyb indånding og tænke på fædrelandet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh hvad? Allerede? Ej men det er jo til at gå i panik over… sig at det er fordi at du er ung og lækker! Så os gamlinge ikke bliver skræmte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jeg er en olding på 37. Men frygt ej. Hammeren falder kun så hurtigt, fordi jeg var ledig i over 6 mdr., før jeg startede på barselsvikariatet i sommer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh Pyh. Kunne simpelthen ikke overskue det. Men åh nej for dig….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Kan simpelthen heller ikke overskue det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Foreslå det der lige-ud-af-posen-snak og se, hvad der sker. Der MÅ også være spræl i nogen fra Anden Aktør. Bare i en måske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Kan godt være, jeg skal efterlade min konfliktsky herhjemme og opfordre til ærlig snak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Nejnejnejnej. Du er kommunikationsmenneske, ikke? Medlem af DJ – ikke? Skal følges med mig på 6 ugers selvvalgt kursus i maj og skide Anden Aktør et lille bitte stykke med prut? Kom nuuuuu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   ÅH ØV! Kunne ellers være hyggeligt. Men jeg er den slags kommunikationsmenneske, som af uvisse årsager fik meldt mig ind i Magistrenes. Og da jeg endelig kontaktede DJ, i december, ville de ikke have mig. Fordi min ansættelseskontrakt snart udløb.

   Så jeg kunne være så venlig at vende tilbage, når jeg fik nyt job. Øv.

   Men lækkert med et lille kursus til dig også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GP

  Hos min Anden Aktør er der kun et mantra:
  Job med løntilskud. Job med løntilskud. Job med løntilskud.
  Har talt lige ud af posen “jeg vil ikke i job med løntilskud” (underbetalt fuldtidsstress)
  Men det sprog forstår de ikke. Min konsulent beklager sig “Jeg ved ligesom ikke rigtig hvor jeg har dig”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jamen løntilskud er jo også skidesmart, hvis du altså ikke vil have et job. Så får du travlt med at arbejde gratis og når aldrig at sende ansøgninger ud.

   Håber ikke din konsulent er i familie med dem, jeg skal møde i morgen. Så springer jeg nok ud fra noget højt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad med en virksomhedspraktik på Damernes Magasin i stedet for jobsøgningskursus? – lønnen er ikke så god (læs: lig nul), men der er fleksible arbejdstider og lydhørhed over for spændende ideer og tiltag..Mao: Lige noget for dig Amarorama!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Damer, den er jeg da med på! Kunne ligefrem blive sjovt. Vender tilbage pr. mail, når jeg snakket med AA.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kom ikke og sig at man ikke kan få et “job” ved at skrive en blog, godt gået, håber damernes magasin bliver fedt, hvis det bliver det. Jeg siger go for it :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tror blogland har større muller, end man lige regner med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • LouiseH

  Happy aktiveringslingo… muhahaha! Det kommer jeg til at grine af flere gange i dag…du ved, lige som når man har en sang på hjernen, så får jeg ord på hjernen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hov, ser først din kommentar nu. Happy aktiveringslingo kommer vist desværre til at fylde en hel del i mit liv fremover. Men GODT, hvis vi kan bruge ordet til noget sjovt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal jeg sparke døren ind?