I Am Not a Robot

Skal jeg sparke døren ind?

Jeg har aldrig mødt min nabo. Aner faktisk slet ikke, om det er en mand eller en dame eller begge dele, der tørrer sko af i dørmåtten ved siden af min.

Hvilket undrer mig. Burde Amager ikke være så meget provins, at vi banker på hos hinanden for at låne sukker? Eller i det mindste for at true med politi/pistol, hvis der ikke bliver skruet ned?

Har jo boet her et stykke tid efterhånden. Vi skal da mere end 8 mdr. tilbage for at finde den steghede sommerdag, hvor flyttemændene bandede og svovlede over alle mine bogkasser, der skulle slæbes helt op til 5. sal.

Siden har jeg selv trampet op og ned ad trapperne, spillet musik, boret i vægge, grinet højt og hysterisk, skrålet med på pinlige hits, støvsuget, låst mig ude og banket på hos naboer og underboer, råbt farvel til gæster på vej ud ad døren, tilkaldt sushimanden i tide og utide.

Men jeg er aldrig stødt på naboen. Har ikke engang hørt en dør smække.

Kan et menneske virkelig leve både usynligt og lydløst? Postkassen bliver tømt, så han/hun er jo ikke død.

Vel?

Sundbyvestervej Amager amarOrama Sundbyvestervej

14 kommentarer

 • Jeg havde også engang et menneske i opgangen som jeg ikke havde set i længere tid, og der begyndte det at lugte i opgangen, men det ene havde ikke noget med det andet at gøre, men jeg blev total overrasket da jeg pludselig så ham i live.

  Du kan jo altid ringe på og spørge om han/hun har noget du kan låne. Eller bare sig noget med at du lige ville sikre dig at vedkommende havde det godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Har jo faktisk været der nogle gange efterhånden. For at låne skruetrækker og andet værktøj. Og fordi jeg låste mig ude og skulle låne en telefon. Men uden held. Måske skulle jeg bare blive ved.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måske er din nabo på ferie i Villa Gitterly?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er godt nok sjovt du siger det, nu jeg tænker efter, mødte jeg heller aldrig min nabo, da jeg boede på Amager, og jeg boede der altså i over to år. Til gengæld boede der en i min opgang som indimellem yndede at skrue op for raggaeen og sprede en sjov krydret duft i hele opgangen. Hans dør var plastret til med Brøndby IF og Rødovre Ishockey mærker, og han åbnede tit døren og sagde hej, hvis han hørte man var på trappen, så ville han sludre. Der boede også en tosset alkoholiker med en kat, og en gut (45år) der byggede allemulige ting nede i gården (læhegn, skur, Grillhytte you name it) og så var han kæreste med en der boede tre opgange længere henne, i samme gård.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ja, der er jo dem, man altid møder. Tror jeg har talt med 4 personer fra min opgang. Fx den søde dame, der hjalp, da jeg smækkede mig ude. Desværre ingen reggae her.

   Men ham med katten og spritånden bor vist alle steder på Amager, tror jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej, naboen er nok ikke død. Men bare en meget stille eksistens (eller sådan en, der altid er hos kæresten og kun kommer hjem efter rent tøj og for at tømme postkassen).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Du har ret. Der kan jo sagtens være en kæreste med større lejlighed involveret.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde ikke mødt min nabo det første år, jeg boede i lejlighed. Jeg mødte ham første gang for nyligt, da han stod lænet (og lignede han var halvt besvimet) op af væggen, mens han gispede efter vejret. Måske han bare er i så dårlig form, at han nødigt bevæger sig ud og dermed op og ned af trapperne fra 4. sal?
  Du bor jo på 5., så der må det jo være endnu mere fristende at barrikadere sig i lejligheden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Du kommer langt med dåsetun og frostvarer. Men en gang imellem skal han/hun vel en tur i Fakta for at proviantere. Selvom det kræver lidt ballemuskler at komme op og ned fra 5. sal.

   Men hey. Nu står jeg jo heller ikke ude ved dørspionen og holder øje hele tiden. Skal jo også læse blogs en gang imellem. Så det er muligt, at der smutter en nabo forbi, uden at jeg opdager det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hva faen er det for noget. Kom herud til os. Vi render konstant op og ned af trappen og låner mel, sukker, mælk og bind og klager over for lidt sex og bliver vækket af hinandens unger, som står på opgangen og skråler. Jeg h a d e r ikke at kende mine naboer. Bortset fra dengang på Vesterbro, hvor min nabo var sømand og hed Lau og man skulle dele toa med ham. Mmn, nemlig skide på samme toilet som en heltidsdranker, spørg om man sørgede for at lave nummer 2 på de omkringliggende cafeer. Men hvad faen, han gik i storblomstrede habitter når det var sommer og sov i et halvt år når det var vinter. Og råbte meget højt på skældud måden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hahaha. Lyder hyggeligt hos jer! Og fantastisk at man kan klage over for lidt sex. Men er det mon som i:
   Banke på hos naboen. Hallo! I får for lidt sex herinde. Kom i gang!
   eller
   Banke på hos naboen. Hallo! Jeg står og mangler noget sex. Har du noget?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brøgaard

  Oohh jeg ælsker og savner Amager,jeg var på ønske øen i 13 år elskede hver dag,havde et kammer på reberbanegade og så ålandsgade i flere år,og havde de Bedste naboer de havde altid kaffen klar i haven når man kom hjem fra job eller hentede min dreng fra sfo for mig,gav mig husly i 3 mdr.Det var tider,nu er vi i Odense efter 6 år på hyggelig villavej med 11 huse kender vi kun 2 naboer,ohh hvor jeg savner Amager.
  Jeg må tilbage igen når jeg vinder i lotto

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Så boede du jo lige ved Amagercentret. Med masser af liv.

   Desværre kommer vi ikke hinanden så meget ved her i opgangen. Eller gad vide, om det bare er mig, der ikke kommer hinanden ved!?

   Men jer på villavejene troede jeg da holdt gadefester og den slags? Du må ud og købe en lotto-kupon.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I Am Not a Robot