Stay Away: Hjørnet af Njalsgade-Amagerfælledvej

Mig og Mette Weyde

Transiiit! råbte nogen ud af vinduet, da jeg kom stolprende forbi Ib, René Cairo i 90’ernes Aalborg, på høje plateausko og cigaretten flagrende. Transit? Var det et kompliment? Noget frækt? Et skældsord? Eller shit fordi mine ben ser fede ud i den her lårkort?

Først senere, efter rigelig Jomfru Ane Gade og fremmede mennesker med ølåndede bemærkninger, fattede jeg, hvad der var los. At jeg lignede hende fra fjernsynet, Mette Weyde med Kelly-frisuren, som smilede for en hel flinkeskole, hver onsdag aften, i ungdomsprogrammet Transit.

Nu de sagde det, var der vist noget. Med øjnene. Frisuren. Kindbenene. Og nok også næsen. Men kunne man ligefrem tage fejl?

Ja det gav vi os jo til at undersøge. Min veninde og jeg. Og uanset om testen stod i baren på Rock Nielsen, Rendezvous eller Revolution, blev konklusionen spyttet ud på klingende nordjysk: Wa såå, do jo hende der fra…

Og det var egentlig også helt i orden. For strømmen af gratis drinks løber ofte i retning af de kendte (tror jeg nok). Hvorfor ikke bare flyde med. Forberede historier hjemmefra og komme til at tale kameravinkler og optagelser, når nogen tydeligvis lytter.

Så musikken den spillede, og mytomanerne slog sig løs, slukkede tørsten i store, fede løgnehistorier og skålede. For der skulle skåles da! For et godt program og fremtidige interviews. Og Ållllbåår!

Vi kunne skam sagtens leve med den sorte streg i panden. Skabte bare en slags event, syntes vi. Gav folk lov til at feste (ja en fik sågar lov at kysse) med en kendt. Jamen hey vi gjorde dem nærmest en tjeneste ikke?

Og vi blev, så vidt jeg husker, meget sjældent opdaget. I gamle dage stod man jo ikke med en smartphone og kunne googlegarantere ægtheden af alting. Eller afsløre en wannabe. Jeg lignede Mette Weyde, altså var jeg Mette Weyde.

Nå. Men midt i min forrygende tv-karriere tager jeg til København med kæresten og slentrer rundt på Strøget, og hvem kommer mon valsende i Lily-model, med kameramand på slæb, og peger mikrofonen på os for at indlede et forhør om bryllupper og romantik?

Ja. Lige præcis. Og tror du, hun opdagede, at hun snakkede med sit eget spejlbillede? Overhovedet ikke. Hun så ikke, det var mig! Altså hende! Men jeg kom da i fjerneren og fik sagt nej til snarligt ægteskab. Rakkede ned på hendes brudekjole, hvilket vist blev klippet fra. Og var verdensberømt i 1 sekund.

Havde egentlig helt glemt min storhedstid. Indtil den i dag væltede ud af en æske, som jeg strakte mig lang for at nå oppe øverst på reolen. Ville rode i nogle gamle breve og fik fingrene i et postkort fra lille O Brother, der, med sød barneskrift og belærende pil til Mettes Weydes mund, beder mig om at stoppe med at ryge.

Mette Weyde postkort Amager amarOrama

Det gjorde jeg så også. 10 år efter. Hvor jeg ikke længere kunne score gratis drinks. Eller lignede hende på billedet. Håber i øvrigt ikke, hun er typen, der læser blogs.

21 kommentarer

 • Hvor fantastisk, det er da bedre at lade som om at man er en kendt end at begynde at tro at folk kan genkende en fra bloggen. Og det går jeg altså og tror nogle gange, at de ser på mig fordi de kan genkende mig. Tosset? Ja gu fanden er det da det. Måske jeg bare skal begynde at tro at de ser på mig fordi jeg er lækker, eller har spinat i tænderne .

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tror også, jeg ville blive paranoid, hvis jeg havde billede på bloggen. Men ok. Hvor mange mennesker læser egentlig blogs? Du bør nok regne med lækker og/eller spinat.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selv med storgrinende foto på forsiden (blog-forsiden that is) er der aldrig en levende sjæl, der genkender mig. Ak. Tror ikke længere på blogberømmelse. Men hvad blev der egentlig af hende Mette W?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Er det rigtigt? Så må du i Go’ Morgen Danmark med nogle skønhedstips. Mette Weyde arbejder i forlagsbranchen. Tror ikke, hun er på tv mere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hun er sgu da ik den værste man kan ligne, skål for det. Der er intet der sætter skub i en festlig aften som en god historie. Jeg plejede at fortælle folk, at jeg læste eskimologi, aner ikke helt hvorfor, men det fik altid mundtøjet på gled.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ikke den værste nej. Havde været træt af det, hvis folk kom hen. Wa såå, do da ham dær Græv Ingålf!

   Løgnehistorier var det bedste i byen. Og helst så mærkelige som muligt. Jeg tog engang en pude på maven under, hvad der lignede en graviditetskjole og dansede moderne hele natten. Iført stor drink og evig cigaret. Et ret godt trick, hvis man vil foran i toiletkøen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg regner klart med spinat.. Det er det der ville ligne mig bedst!

  Men ellers nok mega sej historie med wannabe en kendt! Nøj, jeg havde aldrig turdet lyve så meget.. Eller.. Hvem ved, jeg lignede jo ikke nogen kendt, måske hvis jeg havde!

  Blev du afsløret hjemme i Ålborg, efter tv-klippet? Se, der lavede du en cliffhanger igen!
  Master of Cliffhangers og lookalike!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Du kan ikke narre nogen med alt det lyserøde!

   Nej ingen afsløring i Aalborg. Dem der kendte mig, vidste jo ligesom godt, at jeg ikke hed Mette. Og branderterne i Gaden tænkte nok ikke over det korte sekund en lookalike blev interviewet på Strøget. Hvis de overhovedet havde set det.

   Gad vide, om jeg egentlig også havde lidt kortere hår på det tidspunkt…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har altid tænkt, at hun ser så sød ud, Mette Weyde. Ikke den værste at ligne. Da jeg var 24 blev jeg taget for at være en 7. klasses elev, der smugrøg ved kældertrappen. Ikke mange gratis øl i det. Og O’Brother – prøv lige at se det grønne askebæger foran Mette, hvad tror du, hun bruger det til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • O Brother

   Hehe. Ja, så godt askebægeret med det samme nu. Har vel nok tænkt det bare var en ‘atmosfærisk rekvisit’?
   Men på den anden side, hvis man skulle redegøre for udsagn man har sagt som 10-årig i dag, var vi alle ilde stedt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Maria. Du må have været noget af et babyface! Og sjovt med det askebæger. Hvad skal det der?

   O Brother, det er nok ikke sidste gang, du kommer til at forklare i amarOrama, hvad dine barndomshandlinger og udsagn egentlig gik ud på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hehe jeg var faktisk også med i Transit engang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Nej! Vil du ikke sige hvordan og hvorfor? Skulle du også snakke om bryllupper?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg sad i et øvelokale og så samfundsfjendsk ud imens et hardcoreband spillede for fuld skrue :).

   som Fadbamsen siger, “det var en anden tid dengang”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Du sad og grungede den. Sejt nok.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som yngre lignede jeg Sharon Stone og jeg håbede virkelig, at det var på hendes smukke lange ben. Men nej, der var håret, øjnene og munden! Er dog aldrig blevet stoppet for at give autograf. Det er jeg så tilgengæld i en anden henseende, men det er en anden historie :)
  Og Mette W hun er jo tæske lækker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Sharon Stone er da så flot. Og HOT! Også på hår, øjne og mund. Du må have været lidt af en looker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Må have været? Mener du ikke er????
   :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hahaha. Muligvis. Aner jo ikke, hvordan det står til med hår, øjne og mund i dag?

   Jeg ser i hvert fald lidt mere træt ud, end Mette gør på det der billede. Og så er der vist også noget med armene, der ikke stemmer. Og lårene! Og kinderne. Og den underlige håndbevægelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor er det sjovt!! Du er for cool

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stay Away: Hjørnet af Njalsgade-Amagerfælledvej