Slået lidt ud af kurs

Og nu til noget helt andet

Jeg havde engang en kæreste, som var lidt fjumret. Altså virkelig kær. Men med ægte Anders And evne til at komme galt af sted. Typen der fx kunne finde på at løbe nøgen ned i en hotelreception.

Han boede i en lille lejlighed og lejede det ene værelse ud til sød, uskyldig studine. Lad os kalde hende Jepsen. Et ord hun brugte meget.

Er du glad for værelset? Jepsen. Går det godt på studiet? Jepsen. Skal du ned i byen? Jepsen.

Min fjumrede eks havde ikke helt styr på det med dit og mit i køkkenskabene. Pludselig var Jepsens halve cola væk og skulle erstattes med en ny. Som nogen kom til at drikke. Og hun må også have opdaget et vist svind i beholdningen af pastaskruer, dåsetomater og knækbrød.

Møgirriterende sikkert, selvom hun bare fortsatte sit evige jepsen.

Men så! En nat, vågnede vi ved et voldsomt rabalder og arrige knytnæver, der truede med at slå soveværelsesdøren ind. Det var Jepsens kæreste, der gik bananas. Kom her ud dit svin! Råbte han.

Min fjumrede eks viklede sig ind i noget badekåbe og flagrede forvirret ud på gangen for at stå skoleret over for oppustede tatoveringer og løvebrøl:

En ting er, at du spiser min kærestes mad! Men du skal KRAFTEDEME ikke lade dine venner sove i hendes seng!

Min fjumrede eks forstår intet, basker forskrækket med armene og fortryder bitterligt sit pastaskruetyveri. Jepsen pipper, og den rasende machobeskytter sprutter anklager ud over hendes dyne: HVEM. ER. SÅ. DET?

En pjusket hårtot kigger forfærdet op. Ja, hvem ER det? Fjumret eks aner ikke, hvorfor Jepsen gemmer en fremmed mand i sin seng.

Midt i kaos går det op for det ukendte hoved, at han ikke er velkommen. Så han hiver fat i en bunke tøj og falder baglæns ud af døren med en tung dunst af øl og forklaringer om forkert etage.

Nå.

Så bakker Jepsens kæreste også en smule ud af sit raserianfald. Efter en bestemt finger liiige har repeteret nogle køkkenregler for min eks. Og til sidst kan vi låse bagdøren og gå til ro.

Tror dog aldrig forholdet til Jepsen blev det samme igen.

Næste dag klemte et meget forsigtigt brev sig ind gennem brevsprækken. Fra en flov overbo, der over flere sider græmmede sig og undskyldte. Husker især den fortvivlede linje: Jeg er altså ikke pervers. Det må I virkelig ikke tro.

Stakkels dreng. Han holdt fest, gik ned i baghaven for at tisse og vågnede op på en galeanstalt.

Kom lige i tanker om episoden i går, hvor jeg opdagede, at min dør ud til bagtrappen åbenbart har stået ulåst de sidste 14 dage. Uhada! Er dog ikke stødt på fremmede mænd i min seng.

Men hvem gider også gå forkert helt op til 5. sal.

Sovngængere Lemberggade Amager amarOrama Lemberggade

28 kommentarer

 • Ikke så rar oplevelse, men god historie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ikke så rart for ham, der vågnede op i forkert seng i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ohohoh, det er en god historie!! Orama da, hvor kunne han da råbe, ham der!

  Men tænk hvis en kyssevenlig fyr havde fundet vej til bagtrappen på 5. sal. Det havde da ikke været helt skidt. Som altså ikke er pervers. Det må du endeligt ikke tro!

  Hils O’ Brother og sig at kampen med kvinderne og syltetøjsglasset ordnes med en kniv under låget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Kyssevenlige mænd kan tillade sig lidt af hvert.

   O Brother bor i Oslo. Der ved de absolut intet om ligestilling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eller man kan også banke med den ikke-spidse ende af kniven ned oven på låget, så er det meget nemmere at få op bagefter. Yay for os kvinder, der bor alene og kan tricks! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Oven på låget? Den var ny for mig. Som endda bor alene. Skal klart prøves på næste besværlige glas! Sig endelig frem, hvis du også har tricks til, hvordan man sætter lamper op. Mine ligger stadig i kassen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Man sætter lamper op ret let, især hvis du har en ledning. Og fatning, skrue og raugplugs(hvordan mon det staves, for doven til google).Sig til hvis du skal have hjælp. Jeg har en murhammer, og er elektrikerdatter/søster.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   DET vil jeg gerne! Vi må lige aftale, så forsøger jeg at finde det hele, som har ligget i skuffen i snart et år.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, i forhold til at sætte lamper op, plejer jeg at ringe til min far eller charmere en elektriker (har jeg faktisk gjort en gang…) – så måsk O Brother skulle ændre sit citat til “Hvor er kvindekampen, når der skal sættes lamper op?” Eller… lyt til Pille!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ring til far er ikke en mulighed. Tror heller ikke, jeg er en haj til at charmere fremmede mænd. Men Pille-assistance holder!

   Glem i øvrigt alt om at snakke ligestilling med O Brother. Han aner ikke, hvad det er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har selv oplevet lignende, da jeg boede på kollegie. Selve kollegiet var opført i 70erne, beton-style, så alt var identisk, og 5. etage (som jeg boede på) kunne let forveksles med 4. eller 6. Jeg låste aldrig min dør fra mit værelse og ud til gangen, og en morgen, da jeg lå og sov, hørte jeg døren gå, men var slet ikke frisk nok i hovedet til at registrere det som “noget farligt”. Herpå kom en ung mand, jeg ALDRIG havde set før, valsende ind på mit værelse, stillede sig foran min seng og begyndte langsomt at tage alt sit tøj af. Jeg var stadig halvsovende og var ikke helt sikker på, hvad der skete, så det var først da manden, iført intet andet end boxershort, løftede dynen jeg lå under og begyndte at kravle op i min seng, at jeg kunne reagerere: ” Hvad FANDEN bilder du dig ind???! Så er det UD!” hvæsede jeg, og pludselig glippede den stakkels mand med øjnene, så sig omkring og udbrød, at han havde taget fejl af etagerne, hvor piiiinligt! Og neeeej, hvor han undskyldte, og neeeej hvor var han hurtig til at samle alt sit tøj op fra gulvet og styrte ud på 5. sals gang. Jeg har stadig ingen idé om, hvem han var, og jeg så ham aldrig igen. Da jeg senere delte min morgenoplevelse med de andre fra min gang, i et forsøg på at finde ud af, hvem fanden der havde været på mit værelse, blev vi enige om, at han nok ikke havde været mørkhåret og haft brune øjne, for så havde jeg vist helt instinktivt lade ham kravle op til mig. Høhø

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hahaha. Tak for god historie. Tænk en forvirring, hvis I var vågnet op sammen næste morgen. Gad godt have hørt den samtale.

   Kollegier er jo nærmest indrettet til at narre fulde mennesker. Har da selv stået ved adskillige besværlige låse, som ikke ville låses op, fordi døren eller gangen (eller bygningen!) var forkert.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Intet mindre end fantastisk! Og det med din ulåste dør, minder mig om et meget frækt tilbud jeg har fået på scor.dk, seriøst, opret en profil derinde hvis du ikke har i forvejen, man kan få sig de sjoveste grin af de tilbud man får, især hvis man skriver man kan li nogle sjove ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jeg er alt for kedelig til scor.dk. Godt nok er jeg sprunget ud i noget kysseri, men 100 % kødmarked (og ulåste døre) er jeg nok ikke parat til. Elitedating tør jeg lige med nød og næppe.

   Læser dog meget gerne om konceptet på tryg afstand – ovre hos dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hahaaaa! Dét er fannerme sjovt. Tænk, hvor mange mennesker, der er kommet galt afsted, fordi der er kommet lidt promiller i blodet. Stakkels fyr. Men skidegod historie! ….. må jeg så også lige sige noget andet? Hvor er historien om ham, du kyssede? Hva? ;) Venter i spænding :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Åh kommer den historie? Jeg er ikke sikker. Vil i hvert fald forsøge at aflede din opmærksomhed med alt muligt andet i mindst en uges tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med historien! Du fortæller så godt at jeg bliver helt misundelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibs

  Ahahahaaaaa, hvor er det dog fantastisk. Jeg ærgrer mig vildt over, at jeg ikke har sådanne historier i min store kuffert. Jepsen lyder ellers sød. Men hun skulle nu finde en fyr, der ikke er så hidsig. Alliwl.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jeg lærte aldrig Jepsen så godt at kende. Måske fordi hun syntes, min kæreste var en anelse irriterende? Ham kommer der sikkert flere historier om. Han førte kaos med sig overalt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ibs

   SPÆNDENDE! Jeg elsker kaos. Mest når det sker for andre mennesker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Du ville have elsket at følge med i mit liv for 10 år siden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HA! Fantastisk historie. Jeg kunne virkelig godt tænlke mig at læse overboens brev i sin fulde længde – det lyder intet mindre en legendarisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Gad også godt læse det igen. Men tror altså ikke, jeg kontakter min fjumrede eks, fortæller ham, at han bliver udleveret på en blog, og at jeg forresten gerne vil læse brevet fra ham overboen igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • fantastisk historie! du er for skøn, tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slået lidt ud af kurs