Og nu til noget helt andet

Store beslutninger

Da jeg flyttede til Lorteøen for et år siden havde jeg fuldtidsjob, faste sengetider, flittigt brugt fitnesskort og en ok garderobe, som ikke kun bestod af nattøj.

Unoder som jeg naturligvis lagde bag mig i integrationsprocessen. Og i dag kan du ikke se forskel på mig og alle de andre fedtede frisurer nede i Amager Centret.

Nu er spørgsmålet så bare, og her må du meget gerne bryde ind og hjælpe, hvordan undgår en ægte amarkanerinde at se sine sommerdates i øjnene?

 

etKøber hun nye 2.000 kroners Dior-solbriller på klods (etårig afdragsordning)?

 

toGår hun i H&M og finder en pris, som et arbejdsløst dankort faktisk kan stikke?

 

treSatser hun på stævnemøde med rekordforsøg i stirren-ned-i-egne-skosnuder?

 

Jeg var engang regerende mester i treeren, men håber, I stemmer på nr. et. Trænger til at se lidt dyr ud efter weekendens brandert, og jeg skylder i forvejen kun 300.000 kr. væk.

Solbriller Tovelillevej Krimsvej Amager amarOrama Tovelillevej

66 kommentarer

 • trix

  Hvad er så 2000 fra eller til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tak Trix. Jeg kan regne med dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Men hey, hvis du partout skal have dyre, nye solbriller må du nødvendigvis også iføre dig en kjole og barbere benene…

   De kan jo ikke gøre alt arbejdet for dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hvordan vidste du, jeg ikke havde barberet mine ben???

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tjooo, hvis du har fundet et par, der er pæææne til 2000 så, så tag dem dog, men pas nu på de ikke bliver væk efter to dage. Jeg synes jo at huske indlæg om dyre ting, der bliver væk. Brug evt edderraffig brille snor.

  Og nu til det mere spændende! Du skal på date!? Det går jeg stærk ud fra, altså.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Selvfølgelig skal jeg på date! På et tidspunkt. Når jeg først har betalt til Elitedaters, vil jeg også have noget for pengene.

   Af en eller anden grund blev jeg ved med at kyle de gamle solbriller ned i asfalten. Så snoren er nok en god idé, og ser jo slet ikke dum ud, hvis en ægte designer anbefaler den!?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • gosh, datingside.. jeg vil også være modig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ja kom! Jeg lover, det er kun 10 gange værre end en rodbehandling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg smider også gerne en stemme på 1’eren. For det er jo ikke de 2.000, der gør forskellen – men solbrillerne kan derimod være dem, der gør det. Er meget, meget lettere at score både det ene og det andet (inklusive formue til sorte huller), når man ser lige tilpas dyr ud. Ikke? Så i bund og grund er det vel mere et spørgsmål, om du overhovedet har råd til at lade være med at købe dem…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Se her er et svar, vi kan lide! Jeg ville nærmest opføre mig uansvarligt ved IKKE at gå efter etteren?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måske skulle I bare gå i biografen, så slipper du helt for at kigge ham i øjnene ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Det gode ved biografdates = man kan hverken tale sammen eller kigge på hinanden.

   Det dårlige = den efterfølgende hvad-synes-du-så-om-filmen-samtale. Den magter jeg bare ikke. Er som regel ør og stum, når jeg træder ud i lyset igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elitedaters = designersolbriller – goes without saying ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er den kedelige. 2000 kr for et par solbriller? Jeg ville aldrig turde. Jeg ridser alt. Jeg ville meget hellere bruge pengene på tøj. Men det er jo dig, det handler om. Hvad hvis du sidder der med dyre briller på næsen og slet ikke tør bevæge hovedet, fordi du er bange for, at de støder ind i noget? Er det så ikke lidt svært at koncentrere sig om daten? Eller hvis han er lidt klodset og vil give dig et kys, og så kommer han til at vippe dem af dig, og så går du i vrede, fordi han har ødelagt dem, og tænk hvis han faktisk var en fantastisk mand? Kald mig bare partypooper. Men alligevel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hahaha! Verdens mærkeligste date. Give ham fingeren og råbe “Du har ridset mine solbriller stodder!” Evt. sætte sig på en bænk og græde. Nej, det ville være lidt dumt.

   Tænkte bare, at tiden var kommet til et rigtigt par. Efter alle årene med billigt bras og Actionbrors aflagte.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahaha! Waaaaa, nu er de ØØØdelagte waaa. Ej, hvis det er solbriller, der får dig til at føle dig lækker på en date, skal du købe dem! Alt for en god selv-følelse!
   (Kunne også være lidt sjovt at klistre papirøjne på solbrillerne, så du slet ikke behøver kigge på ham, mon det ville være en mærkelig date?)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   HAHAHA. Det er jo ikke meningen, at han skal blive bange for mig!

   Nok bedre, jeg tager en stok med og laver en Stevie Wonder så.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Krølling

  Jeg holder på de billige solbriller. Så kan de tabes, glemmes og gå i stykker uden efterfølgende tændersskæren, for hvad pokker, de kostede jo næsten ingenting. Og så må man naturligvis også godt købe nye sko og en fiks lille taske for brillerne var jo SÅ billige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Se her bliver det mærkeligt. For jeg gider nemlig hverken kigge på sko eller tasker. Bliver fx helt træt ved tanken om skogavekortet på over 1.000 kr., som har ligget i skuffen i over et år nu!

   Men ja. Ridser er farlige. Og jeg er god til at smide ting væk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • bettina

  Jeg stemmer på dyre solbriller! Af den simple grund at jeg også er i stor gæld (godt nok pga. fast ejendom, but still), netop droppet ud af studiet og i ingenmandsland lige pt. Så har selv ustyrlig lyst til luksus for at dulme lidt lettere panik ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Åh, hvorfor investerede jeg ikke i fast ejendom i stedet for drinks og smøger?

   Nå, men ingenmandsland har jeg besøgt mange gange og ved, hvad du mener. Skræmmende (og også lidt spændende) sted. Men pludselig er du videre til næste stop. Med eller uden solbriller. Helst MED ik’! Held og lykke med det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • bettina

   Tak! Og hey, du har garanteret haft det sjovt for 300.000 ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Noget af det var ret sjovt. Noget af det har jeg glemt. Resten var bare langt ude.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • O Brother

  Tag historien i brug. Den kan du lære meget af. Hvor mange solbriller har du mistet? Hvor mange dyre ting har du generelt mistet på den ene eller anden måde?
  Tag disse tal ind i dine beregninger.
  Hvis du vælger ‘3’ har du jo en sjov historie at fortælle når den pinlige tavshed melder sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Altså hvad skulle den sjove historie være? Hej, jeg tør ikke se dig i øjnene, men er mine sko ikke også vildt spændende?

   Hvad har jeg mistet? Jeg smadrede solbrillerne fra Actionbror og smed et andet par væk.

   Glemte engang mit kamera på et spansk restaurantbord, hvor det stadig lå, da jeg kom løbende ind en halv time senere. Samme kamera blev stjålet af tyv i Rom, hvor jeg hurtigt fik stjålet det tilbage. Og af suspekt dame i regionaltoget mod Århus, men hun fik også lov at aflevere.

   Det dyre sengetøj, jeg troede var røget i skralderen, lå inderst i skabet – nok fordi det var alt for fint til vores fælles vaskekælder. Kan ikke huske mere på stående fod.

   Laver du beregningen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ibs

   Det er sgu alliwl en helt specielt slags sejt, at du sådan stjæler kameraet tilbage igen og igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Kameraet er min baby. Jeg vogter over det som en løve. Sådan cirka.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Jeg er altså også på det kedelige hold. Jeg forstår ikke designerhype og ville aldrig selv give så grotesk mange penge for sammensmeltet plastik med et logo på og brilleglas uden styrke. Køb vintage, siger jeg. Eller syv-ti par billige solbriller. Eller en afbudsrejse til de varme lande. Eller en billet til Roskilde? Eller en halv husleje? Eller… ej okay nu stopper jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Vintage lyder godt. Bare sjældent, jeg falder over et par briller, der fungerer for mig. Tror mit hoved er meget firkantet. Og da datingsæsonen starter nu, er der ikke tid til at gennemtrawle samtlige københavnske gennere.

   Roskilde. Som i “hej alle ammende, barselsramte veninder, der er pisseligeglade med musik og kun vil tale om fødsler – skal vi på festival i år?” Nej vel.

   Afbudsrejse. Er det ikke kun dobbeltværelser, der kommer på tilbud?

   Halv husleje? Ikke i min verden. Så billig er en etter på Amager heller ikke.

   Hvad? Lyder det som om, jeg allerede har bestemt mig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Godt design er altid pengene værd. Mine Gucci solbriller er 10 år (!) gamle og de er stadig pæne og så klassiske at der ikke har været en eneste sommer de ikke har været i brug.

  Hvis jeg hvert år havde købt bare ét par billige solbriller til 200 kr. var det faktisk blevet dyrere (i skal jo huske på at det det var til 2001-priser jeg købte dem).

  Det kan altid betale sig at betale for god kvalitet – og man bliver lidt glad hver gang man tager dem på, fordi de er så meget mere lækre og sidder bedre end de billige!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jeg er helt enig, når det gælder tøj, men en trøje må man jo også gerne sætte sig på eller tabe på gulvet.

   Spørgsmålet er, om jeg kan lære at passe på de dyre briller? For ja, de er bare så meget mere lækre, og jeg har været skidemisundelig de sidste 10 år.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibs

  Køb nogle i H&M. Så kan man altid købe nogle andre, når det første (og andet og tredje og fjerde) par bliver væk!

  Og god date sgu da!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Argh. Glemte jeg at sige, at de fornuftige læsere skulle holde mund? Men ja, jeg ville jo dø, hvis pludselig ikke kunne finde Dior-brillerne, som jeg skulle afdrage på de næste 12 mdr.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ibs

   Og for at føje spot til skade ville du så heller ik ha råd til andre. Næh du. Stol på fornuftens stemme (Fandme første gang jeg er blevet kaldt fornuftig!) og køw de billiiiiii!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Er du her nu igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er afhængig af dig, Orama, men også af O brother. Det er i sandhed sandheder, der flyder fra hans pen! Stop ikke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hører jeg dig sige, at O Brother er sejere end mig? Nej, det var ikke det, du sagde vel!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så stopper du unge dame. Fyyyha. Må jeg så bede om kammertonen. Bare vent til far hører det! (okay, dér passerede jeg grænsen) Han skriver et enkelt guldkorn i ny og næ. Du belægger min asfalterede hverdagsvej med dem. Hvis du er cyklen, er han ringklokken. Men en særlig fin en af slagsen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Nånånå. En fin ringklokke kan man altid bruge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • O Brother

   Meget er jeg blevet kaldt… men ‘en fin ringklokke’?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er så glad for min cyyyykel ringringrrrrrring.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg siger gå efter det du vil, fordi det betyder at jeg godt må også, og det kan vi li, fuck hvor jeg savner at købe tøj, men jeg kan heldigvis nøjes med H&M, jeg er slet ikke værdig til de der butikker, med mærkevarer, jeg tror også de ville smide mig ud hvis jeg bevægede mig ind sådan et sted. Hvor er Richard Gere når man har brug for ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Nu hvor jeg så småt begynder at genkende min krop igen, savner jeg virkelig også at købe tøj. Jeg elsker tøj. Dyrt tøj. Genbrugstøj. Og bliver aldrig træt af det, jeg kommer hjem med. Bare meget længe siden, jeg har luftet dankortet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Okay, det er jo et snyde-spørgsmål. Ligesom “ser min røv stor ud i de her bukser”? For jeg ville jo sige at du skal finde dig et cool par vintage briller på nettet, og spare dig selv for et overforrentet lån. Men så tager vi den anden version.. Hvis du elsker dem, så køb dem. Men kun hvis du ikke er det mindste i tvivl (gjorde det samme med mine, og det er over 10 år side, elsker dem endnu). God jagt blandt eliten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Det er næsten et snydespørgsmål, men ikke helt. For jeg tager faktisk Krøllings, Fies, Marias og Ibs fornuftige kommentarer til mig og kommer i tvivl.

   Men jeg kan aldrig købe briller på nettet, som ikke først har siddet på min næse. Det er de færreste stel, der passer til mit firkantede ansigt. Tænketænketænke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg siger 1’eren. Følg dine instinkter og nyd lidt luksus. Jeg kender ikke så meget til lorteøen (gad vide, om vi har en lorteø i Toscana?), men efter at have fulgt din blog i snart 8 måneder, så lyder det til, at du godt kunne trænge til noget ekstravagant i hverdagen, når du går rundt mellem amagernummerplader og træningsbukser til daglig! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jeg trænger til alt muligt du. Og er vild med budskabet fra Toscana!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betalingsbalancen kræver nummer et!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Gør den? Jamen den skal man, så vidt jeg har forstået, altid adlyde. Er det ikke noget med det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Go for it. Mit varemærke har altid været at køre stærkt på første klasse og bare lade som om, jeg havde råd. Det har ikke kastet de evige parforhold af sig. Men det har fandme været sjovt.
  Køb dem. Og smut på Elitedating.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Du er en dame, der ved en ting eller to om livet. Tror hellere, jeg må følge dit råd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • En anden en

  Til situationer, hvor det bliver pinligt at have solbriller på, har jeg hørt, at hvis man ser på et punkt midt i mellem folks øjne ser det ud, som om man ser dem ind i øjnene.
  Måske noget, der skal testes på en ikke-date først… lidt mystisk at spørge: Så det ud som om jeg så dig i øjnene før?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er på det kedelige hold, men mest fordi jeg elsker H&M og aldrigaldrigaldrig har set et par Dior-solbriller, jeg kunne lide.

  Nå, så du er på Elitedaters+ Jeg er på vej til at slette min profil… glæder mig til at læse om dine oplevelser her på bloggen. *Gnæg* (Sidder du nu paranoidt og tænker “Hvad mener hun med det?!” Altså, I don’t kiss and tell. Så du må bare opleve selv, og alle mænd er jo forskellige. Ik?)

  P.s. Still single… måske fordi jeg har H&M-solbriller? Hmmm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Alt er pral indtil videre. Har ikke oprettet datingprofil og heller ikke købt solbriller. Skal lige have ordnet nogle ting først. Fx Northside. Yes, jeg er tilbage i Århus.

   Men der kommer mere kysseri, har jeg bestemt! Og sikkert også lidt tell.

   PS Gid du dog smed mig en mail om de datere, jeg bør gå i en stor bue udenom!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Er sikker på, at nogle af de mænd, jeg nu vil gå en stor omvej for at undgå, er potentielle kærester for andre – måske dig? – så vil ikke hænge nogen ud. Bare fordi jeg har haft uheldige oplevelser… det kan jo være, det bare var kemien, den var gal med – og ikke fordi, de var fuldstændig socialt retarderede. (Ej, hvis jeg havde mødt nogen, der var direkte uhyggelige, så skulle jeg nok fortælle det til dig!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jaja. Trash eller treasure afhænger af øjnene, der ser. Men alligevel svært at forestille sig, at jeg skulle elske ham, du hader.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • …men nu er du jo lidt til en side. (Det er selvfølgelig skrevet med glimt i øjnene. Hehe)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Vi taler den søde, sjove, charmerende side ik’? Ellers ved jeg da virkelig ikke, hvad du taler om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • For fa’en, altså. Jeg synes 1.
  Jamen, fordi du sgu’da sådan skal nyde, at du kan høre fed musik og tylle bajere med dem på. Uden at vide, om fødsler gør ondt. Eller amning.
  Og faktisk har du travlt med at få dem købt. Sæt nu, du på først elitedate finder et styks amarOrama-match. Og I på et tidspunkt slår pjalterne sammen. Og får noget yngel. Så vil du ærgre dig over, at du ikke nåede at have et længere forhold til brillen.
  Lyder jeg bitter?
  Over mine kronisk begylpede, savlede, ridsede og skæve solbriller fra H&M, der er nr. 3 i denne sæson, og over alt det hår, afkom på 9 mdr. kan flå af hovedet, når hun angriber for at tampe, savle, rive, flå, smide, snaske brillen?
  Så mens jeg venter på det tidspunkt i livet, hvor jeg ikke har små børn, der hærger solbriller, teenagedøtre, der stjæler dem med til festival og børnebørn, der hærger dem igen, vil jeg elske at se lidt med ud igennem dine lækre blærebriller!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hahaha. Nu MÅ jeg bare have fat i noget Dior. Men tror forresten ikke, jeg har det så skidehamrendebajertyllendesjovt, som alle ammende mødre går og forestiller sig.

   Og dog. Bliver nødt til at smutte. Øl og Interpol venter på mig. Bye bye.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg fik kun læst de første 30 kommentarer, men altså der danner sig jo et tydeligt billede. Du skal da fucking have de briller, ikke for at være lækker på date(men bare for at være lækker generelt), eller fordi du er genert, men fordi du lige nu har lyst til dem. Jeg tænker altid på, hvorfor folk venter med at købe noget til de bliver gamle og har råd, når det er nu man skal være lækker og have de super nice solbriller. Jeg så et par overdrevne fede solbriller i Thailands lufthavn i november måned, på vej hjem fra lang tur, som jeg var så leksi i. De var dyre, så jeg købte dem ikke, for vi havde lige brugt hele vores formue på tre uger backpacking med ungerne. Og jeg fortryder det big time. Har drømt om dem om natten. Søgt på nettet. Uden held. Så mit råd er bare, har du fundet nogen hvor du ser knaldhamrende leksi ud. Så køb dem:)
  God date:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Altså Mille. Din kommentar var røget i spambakken, så jeg læser den først nu. 100 år efter. Hvor jeg STADIG ikke har købt brillerne! Lige nu græder mit dankort af smerte over indkøb til færøsk vandretur. Så jeg fortrænger alt, der hedder Dior i en måneds tid i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Og nu til noget helt andet