Lorteøen goes lyserød

Handler ikke en skid om Amager

Der findes unger. Og så findes der møgunger.

Peace Jagtvej amarOrama

 

Ja ja. Bare sig det: Og så findes der hyklere, som fotograferer
og lovpriser graffiti, men bliver fornærmede, hvis spraydåsen går i krig
med en Fairey-mur.

Kan da godt se de 3 fingre, der peger ind mod mig selv. Men alligevel!

24 kommentarer

 • JA! Nemlig. Jeg har så meget lagt i ovnen til et lag prygl på bloggen imorgen. Og så er han ovenikøbet blevet overfaldet og har fået tildelt et blåt øje. What gives?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hørte godt det med overfaldet. Men hænger de to ting virkelig sammen? Håbede sådan, det var 2 tilfældige idioter. Pinligt.

   Nå, men jeg er med i morgen, når du går grassat.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så pinligt, så lidt de fatter. Ungerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er et meget fint kompromis, de har fundet nu, hvor de har malet gadekrigen i bunden. Det er jo ikke hvorsomhelst han har valgt at male det billede :) – så jeg kan godt lide, at historien stadig træder frem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • SuperPolle

   I beg to differ …

   Det har intet med et kompromis at gøre, men er noget typisk respektløst møgunge makværk. Og på den måde er det meget fint – som påmindelse om, hvordan “brugerne” (de såkaldte) opfører sig, hver gang de ikke får ret til at te sig, som de selv vil.

   Der skal være plads til os alle, men åbenbart skal nogen altid have lidt mere plads, uanset om de reelt har noget at bidrage med eller ej.

   Find s’gudda en anden væg at hærge hvis I absolut skal, møgunger! (Nåja, det gør I jo også med jeres talentløse tags og krimskrams over hele byen …)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   @Cecilie. Kan godt forstå, hvad du mener. En fredsdue er voldsomt provokerende netop her. Og jeg hadede også, at ungerne blev smidt ud. Får bare knopper af deres forkælede strategi: Vi hyler og smadrer alt, til vi får vores vilje.

   @SuperPolle. Tags og krimskrams kan være meget godt. Men JEG vil bestemme, hvilken mur der skal pyntes.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • SuperPolle

   Det kan du desværre ikke komme til M., for det vil JEG nemlig bestemme!

   Og tags og krimskrams kan møgungerne s’gu holde inde på værelset, så der kan blive plads til alle dem, der har noget begavet og talentfuldt at bidrage med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • …og det siger de garanteret også i london lige nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jeg boede på Sankt Hans Torv, da børnehaven brændte Nørrebro af. Men det er jo ren hygge, når man sammenligner med London.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • og vi var på svanevej da de ryddede huset. flyttede dog før bandekrigen. det var da altid noget.

   meget mærkeligt firma. amager er vel nærmest soveby sammenlignet med det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jeg var så heldig at få bandekrigen med også. Sad faktisk på første række med frit udsyn til både det ene og andet.

   Amager er en pæn provinsby. Og ungerne vel nærmest velopdragne. Ok, nu lyver jeg igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne simpelthen ikke være mere enig! Specielt synes jeg, det fik dem til at fremstå endnu mere pubertært tåbelige, at de startede ud med at skrive ‘Go home Yankee Hipster’. Hvad sker der lige for den fremmedhadende, nedsættende og tenderende nationalistiske retorik?
  Kan de i det hele taget ikke bare snart fylde 15 år?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hahaha. Hipstere har det ikke nemt for tiden. Men ja, meget svært at tage alvorligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbisse

  Jeg synes ikke det er så sort-hvidt… Jeg var meget imod at de solgte ungdomshuset til Ruth Eversen (især når nu ungdomshuset tilbød at købe det selv), og jeg synes det var en for voldsom måde de unge blev smidt ud på, og ufølsomt at huset bare revet ned på ingen tid. Til gengæld synes jeg også det var dybt frastødende, at så mange unge reagerede med vold og ødelæggelse og gadekampe.

  Men når det så er sagt, så synes jeg det er meget letkøbt af kommunen og måske lidt for grådigt og ufølsomt af Shepard Fairey bare at male et stort gavlmaleri med en fredsdue ordet peace, og lade som om at det hele bare er mighty fine igen.
  Jeg synes også det var dumt og afstumpet at skrive “go home yankee hipster”, men kan godt forstå at nogen reagerer på sådan en gang kommunal street art, som dybest set pisser på dem der har følelser for huset i klemme.
  Jeg synes Shepard Fairey skulle have malet noget andet på den væg til at begynde med, fordi det peace motiv var meget malplaceret lige dér og hverken særligt intelligent eller originalt. Jeg havde selv foretrukket noget mere spidsfindigt al’a Banksy.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Enig. Ok, kender ikke Shepard Fairey og aner ikke, om han er grådig og ufølsom. Men giver dig ret i resten. Og fint nok, at ungerne reagerer. Hvad jeg til gengæld ikke begriber er møgungemetoden: Vi er bare skidesure, og nu smadrer vi det hele. Argh nej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg bliver nødt til at sige det: grådig og ufølsom? Han er da lige præcis det modsatte. København har fået kunst/udsmykning/hvad du vælger at kalde det forærende som vi aldrig villet have haft råd til at betale, og hvad har manden fået tilgengæld? Tæv. Det er totalt uvedkommende hvad hvem hellere havde set på den væg, der iøvrigt har stået skrigende tom siden huset blev revet ned.

   Og så synes jeg iøvrigt at København og Nørrebro især (som fik nabolaget brændt så grusomt af) havde fortjent et fredsbudskab på netop denne grund. Og det kommer fra en som begræder at huset blev solgt og revet ned.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jeg forstår godt, et fredssymbol kan virke som en rød klud i denne sammenhæng, men det retfærdiggør ikke møgungeopførsel. Og hey. Folk der slår og kaster med brosten skal bare skride (ind på værelset og ikke komme ud, før de har lært at opføre sig ordenligt).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • pyh, selvfølgeligt er intet sort/hvidt. Jeg ser begge sider af sagen, og ja gu skulle de unger ha’ haft deres hus i fred. Det kan vi kun blive enige om. Men når du den kunstner der har lavet gavlen selv var bruger af ungdomshuset, synes jeg at det er berettiget at han prøver at komme med et budskab om fred. For er fred ikke i bund og grund det vi alle burde stræbe efter?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ah, hovedet på sømmet. Det var dejligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville have skrevet at jeg var enig med dig, Aroma, men jeg kan se at der er flere aspekter af denne historie..så det…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lorteøen goes lyserød