Sådan scorede jeg Norddamen - selvom jeg er en fatsvag idiot

How I Met Your Brother – julefesten

Så! I aften til juleafslutningen sker det. Efter flere måneders romantisk tomgang, finder O Brother og Norddamen endelig sammen.

Har Norddamen bestemt sig for.

Intet kan gå galt. Hjerternes fest and all. De er begge singler. Duetten sidder lige i skabet. Og stearinlysenes skær skal nok sørge for resten.

Norddamen trækker i sin allerfineste kjole. Som hun har fået af sin mor på en tur til Spanien. Det var den sidste, de havde i butikken, og den passer perfekt. Helt hvid og blondet. Med bare skuldre. Næsten som en brudekjole.

Håret bliver redt igennem. Der drejes foran spejlet. Og mon ikke, der i dagens anledning kommer lidt mascara på vipperne?

Hun er klar.

Spankulerer ud i aftenkulden og ned til spisesalen, hvor slaget skal stå.

Jeg følte meg veldig flott i kjolen. Husker O Brothers blikk. Han sto med ryggen til. Da jeg prikket ham på skulderen, og han vendte seg om, var det som om, hans øyne utvidet seg. Som om han aldri hadde sett meg før og lurte på, hvilken planet jeg kom fra.

Starter godt det her. Hvad!

Nå. Men folk hygger sig og juler igennem med forskellige juleafslutningsting, som jeg ikke ved så meget om. På et tidspunkt går duetten på scenen. Og der bliver helt stille i salen.

Norddamen mærker pludselig alvoren. At de er omringet af over 100 slips og aftenrober. Ikke kun venner og bekendte. Men internationalt anerkendte branchefolk og bestyrelsesmedlemmer. Som lukker skål og samtaler ned og i dette øjeblik står og venter. Kun på dem.

Det suser lidt for hendes ører. Men så slår O Brother akkorden an, og de synger. Duett. Med Kent. Synger og synger. Og det lyder.

Aldeles forskrækkeligt.

Både fordi Norddamens hjerte sidder i halsen og spærrer for tonerne. Fordi hun aldrig har haft en mikrofon i hånden før. Og fordi

Kjolen var av slagsen man ikke kan trekke været i, så det var heller ikke super gjennomtenkt.

Men mest fordi monitoren ikke virker. Overhovedet. Norddamen famler sig frem i det rene ingenting uden at høre sin egen stemme.

Desperat, men diskret, forsøger hun at signalere til O Brother. Som bare skråler videre. Jag tror, att jag förståååår. Med lukkede øjne.

Norddamens blik springer forskrækket rundt i forsamlingen fra det ene medfølende ansigt til det andet. Forsøger at trække vejret. Forsøger at ramme tonerne så godt, hun nu kan. Forsøger forgæves. For Långsamt. Långsamt. Åh så långsaaamt. Torturerer hun lytternes trommehinder.

Traumatisk oplevelse for alle. Så lad os ikke dvæle mere ved den sag.

De søde små overlever. Bliver fulgt ned fra scenen af høflige klapsalver. Og Norddamen melder sig aldrig til at synge for nogen igen.

Jeg sang ikke en gang til radioen eller i dusjen i flere år etter! i hvertfall ikke hvis det var andre mennesker i mils omkrets.

Men vi skal videre i festen. Til dansegulvet. Hvor Norddamen havde forestillet sig, der skulle kigges dybt i øjne, nulres nakkehår og hviskes i ører. Og hvad sker der her?

Intet.

Jeg ventet hele kvelden på at O Brother skulle spørre meg om vi skulle danse. Men det gjorde han ikke. Han satt der bare, med en øl i hånden, og kikket på, at jeg danset med alle mulige andre.

Intet sker der!

Efter mormonafvisning. Stalking. Sangtimer. Blondekjole. Og ydmygelse foran fucking hele skolen. Kunne spasseridiotskæbnen så virkelig ikke finde på et lidt mere interessant udfald på denne særlige aften?

End intet!

Skulle være løgn, skulle det. Da festen gik på hæld, marcherede Norddamen over til O Brother og spurgte, om han ville danse. Nu!

Det ville han godt.

Desværre mest med sig selv. På den der ’jeg er på min helt egen musikalske rejse og lukker øjnene, mens jeg drejer ironisk rundt om mig selv’- måde.

Ikke en stilart Norddamen var bekendt med.

Jeg visste ikke helt, hvordan jeg skulle håndtere situasjonen og danset etterhvert mer med de andre på gulvet, og så var han vekk.

Værre end væk faktisk. Han var henne og sidde tæt op ad en anden pige. JA, en anden pige. Nu igen.

Ikke så underligt, Norddamen blev overvældet af træthed. Da gikk jeg i seng og tenkte at det var det.

Men det var det ikke. Næste dag ringede hun til O Brother og bad ham komme op på værelset.

Fortsættelse følger.

Irmapige med gun Islands Brygge Amager amarOrama Islands Brygge

Læs historien fra begyndelsen.

18 kommentarer

 • Århhh er hun bare noget sej den Norddame. Og spillede han bare hard to get, eller sad han og beundrede hende uden at fatte noget? Suk, mænd altså…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Det hører vi om i morgen. Tvivler dog på, forklaringen gør os klogere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, hvor er det synd for Norddamen. Ellers en god sang den der med Kent.
  Håber, hun giver ham så hatten passer, i næste afsnit, for mage til cluelesshed…det er jo nærmest en fornærmelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibs

  Jeg begynder så småt at tro, han ikke helt fortjener alle hendes anstrengelser. Jeg håber fammar, han er god ved hende nu. O Brother! Læser du med?! Kys hende og undskyld for din tungnemhed! :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jeg er sikker på, O Brother læser med. Kys hende O Brother!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aiii hvilken vedholdenhed. Han må være noget ganske særligt ham O Brother. Altså udover blind. Selvom man har en ide om hvor det ender, kan jeg næsten ikke holde spændingen ud længere – hvorledes lykkes det mon for hende, at få skovlen under ham?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Han er noget særligt. Men også ret besværlig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Har Norddamen mon issues med at det var hende der måtte jage, og ikke manden? Jeg måtte selv være ret tydelig i mine signaler før min kæreste lagde mærke til noget, og det tænker jeg indimellem på. Synes han virkelig ikke, at jeg var lækker nok til bare sådan at falde pladask osv. osv. Vil du ikke spørge Norddamen? Hun tænker nemlig nogle fine tanker synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Skal nok spørge hende. Men kender dog mange historier som denne. Hvor det er damen, der sætter skub i kærligheden. Mere reglen end undtagelsen, tror jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Muligvis på tide at klappe stavelserne for ham?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gosh. Din bror er jo tungnem.
  (underligt ord egentligt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og nej, Obrother, eller Otungnem, jeg vil hellere have en jyde, aka, mig selv til at ordne min bukselængde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Pas må hvilke evner du flasher! Pludselig står jeg foran din dør med 10 års mislykkede syprojekter og råber hjælp.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hehe, ja, det er sandt, men du ved da allerede, hvad jeg har brugt 5 år på at uddanne mig til, så det kan da ikke komme som et chok for dig! ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marina

  Det er jo helt vildt spændende!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Glad for, du ikke falder i søvn af al den kærlighed. Jeg lover. Der sker snart noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan scorede jeg Norddamen - selvom jeg er en fatsvag idiot