Sådan scorede jeg Norddamen - som stavede det for mig

Lillebrors strenge krav til lyrik

Nej, ingen kærlighed i dag. Du må nøjes med dybsindige tanker fra Actionbror.

Actionbror er den ældste af mine små brødre. Ham som er pilot, har været i krig og kan slå folk ihjel med blot et tommelfingertryk. Vist nok.

Tilbage i folkeskolen, da han stadig trillede uskyldigt rundt på sit skateboard, skrev han dansk stil (som vi fandt hos vores mor i dag) om Erik Knudsens digt “Den anden verden”. Og efter skitsering af to forskellige tolkninger, afslutter han som følger:

Jeg vælger nr. 2 forståelse af digtet og kan derfor konstatere, at jeg faktisk godt kan lide digtet og dets betydning. Grunden til at jeg skubber min første mening lidt væk, er at den ikke fortæller mig, hvad jeg gerne vil se fra et godt digt.

Hvad han gerne vil se fra et godt digt?

Her splattede jeg ud af grin og har hele aftenen ikke været i stand til at samle mig sammen igen.

Ok. Man skulle nok have været der. Men hør så lige denne dom over digtet:

Jeg vil mene, at digtet er specielt og originalt, men ikke mindst genialt.

Sig lige, det er sjovt.

Spontanitet Islands Brygge Amager amarOrama Islands Brygge

   

15 kommentarer

 • Årh, hvor er det fint. Det er pissesjovt. Hands down bedste lyrikanalyse, jeg nogensinde har læst (om). Jeg splattede også om af grin!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tak! Krampelatteren sidder stadig i mine mavemuskler. Må forsøge at tænke på noget andet end geniale digte i dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lidt sjovt er det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HAH! Minder ufattelig meget om mine dansk-stile. Tror aldrig helt jeg fandt ud af hvad det gik ud på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Men Actionbror fandt de vises sten. Hør lige første sætning: Jeg tror, Erik Knudsens digt fortæller noget om livet”.

   Om livet du!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ELSKER det! Jeg har også nogle af mine gamle stilehæfter, og for filan da, hvor står der mange underholdende ting. Jeg var tydeligt en dramatiker (allerede) dengang med titler som “Som en kniv gennem hjertet”, “Én gang og ALDRIG igen”, og “Pigen og huset i den mørke skov”…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hvor ville jeg dog ønske, vi fik et blogindlæg om kniven gennem hjertet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, ja men den er vist lidt dyster for alvor. Den er egentlig skrevet efter min farmor døde af kræft… der skrev jeg en stil om en pige, hvis bedste ven fik konstateret kræft… Det var fordi drengen ikke havde været i skole i noget tid, så ringer pigen på hans dør, hvor hans far siger at drengen har kræft, og dét er som en kniv gennem hjertet. Så ja, måske lidt for social(u)realistisk… Så er den med pigen og skoven lidt mere ‘Haha’-materiale… Mest fordi det er sådan en “Denne her historie handler om en pige som der hedder Trine, som der har et marsvin og en bror og en mor og en far og som en dag gik en tur i en mørk skov hvor der var en masse lyde som nok kom fra dyr som var menneskeædende…”. Måske det skal være fiktion jeg skal kaste mig over, nu hvor specialet er afleveret (og snart forsvaret…).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Åh Actionbror havde også skrevet en historie, hvor der med sødeste, barnligste formskrift stod “min mor og far skal skilles”. Nu vi taler om knive gennem hjertet.

   Held og lykke med forsvaret.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haaahaha, han er sjov! Hvorfor er han ikke lyrik anmelder hos fx weekendavisen?
  Hvordan mon han tolker det digt i dag? Hehe!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan scorede jeg Norddamen - som stavede det for mig