Går sulten i seng

Jeg hader damen, der er flyttet ind i mit spejl. Hende med det bebrejdende blik. Som hver morgen trækker i samme kedelige konekostume: sort slå-om-ting (også kaldet delleskjuleren) og sorte bukser. Fordi resten af garderoben nægter at samarbejde med fedlinge, der vejer 15 kg. for meget.

Skam den sørgelige sandhed! Jeg ejer kun ét eneste sæt tøj, der passer. Og bukserne er nu så tyndslidte, at jeg hver dag frygter at høre et hrrriiit og pludselig stå og lufte røv midt på Amagerbrogade.

Jeg skal tabe mig. Igen.

Men revival of the talje kommer ikke af sig selv. Siden rygestop for 6 år siden, springer kiloene på mig. Så snart jeg skeler til en pastaskrue eller andet, der ikke smager af gulerod.

Kræver fanatisk kostomlægning. Som fx De Danske Vægtkonsulenters grovæderprogram, hvor hvert eneste vågne minut går med at skovle frugt, grønt, fisk, kød og yoghurt i hovedet.

Det virker. Og indkøbslisten ruinerer mig.

Så nu prøver jeg noget nyt, billigt og muligvis mere holdbart. Madlog. Hvor jeg bare skal taste ind, hvad jeg spiser. Og adlyde en graf, der fortæller, hvornår jeg rammer dagens kalorieloft.

På den måde vejer jeg 10 kg. mindre om 10 uger. Altså den 24. januar. I den perfekte verden. Hvor der ikke findes andesteg, brune kartofler og risalamande.

Ok ok. Jeg gør i det mindste status om 10 uger. Prøver gamle jeans og den slags. Og lover højt og helligt, så alle kan høre det, at hende i spejlet bliver et pift værd senest 1. marts.

Godt. Og hvis jeg ikke holder ord, er jeg en stor, fed nar, der bør lukke min blog. I amarOramas navn. Amen.

Fedt M Tovelillevej Krimsvej Amager amarOrama Tovelillevej

63 kommentarer

 • Uanset hvad du vejer så bliver der ikke givet tilladelse til lukning af amarOrama, hører du? Hvis du skærer sukker og hvidt brød væk, så går det vildt stærkt. Og det er faktisk også meget billigere at spise udenom. Og når det kommer til tøjet, så skal du altså have noget mere, du skal på loppe og handle, kom lige før lukketid på en af de indendørs lopper på Østerbro (Remisen engang i Dec. kan ikke lige huske datoen) på en søndag når de forærer det væk for peanuts (5-10-15kr). Argh, så er det udbasuneret, dammit.

  Nå, det var midnatsrådene fra natteuglen. Sov godt Orama.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ved ikke med sukker, men hvidt brød får jeg nærmest aldrig. Tror, der skal skrappere midler i brug.

   Tjekker Remisen ud med et par peanuts på lommen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Madlog virker (der er faktisk også et gratis, men ikke så veldesignet alternativ).
  Jeg kan anbefale at shoppe tøj regelmæssigt som fedet rasler af (hvis ikke du har fra den gang du var på vej op). Bare et enkelt set eller to så du ikke behøves at vælge mellem “træls slaske tøj” og “jeg kan lige skrue mig ned i det her”, mens du taber dig. Det er bare lidt federe at fejre hvert tabt kg i tøj, som faktisk passer dig lige nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Glad for at høre, det virker. Skulle det også gerne så sulten, som jeg er.

   Regelmæssig shopping er ikke en option – med mindre vi ligger i prisklassen 15 kr. for et par bukser. Husk på, du taler med taberen, der ikke har råd til tandlæge, frisør eller julegaver.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Genbrusen er også fin. Bare tøjet passer (og har et mindre nummer) er det en fest.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeps, sukkerstop virker jo også for mig. DU skal nok blive fin i dine egne øjne igen, det er jeg sikker på. Du er det allerede i mine, men tøjet er selvfølgelig et bette problem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tror først, jeg kan nøjes med sukkerstop, når vægten skal stabiliseres. Og det SKAL den. Har i øvrigt lavt stofskifte. Så lavt som en rask person kan have. Det spiller måske ind.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu ikke så hård ved dig selv. Madlog og det med sukker virker. Og så de der løbesko! Smut ud på Fælleden nogle gange om ugen. Der er ret fedt lige for tiden. Stiller gerne op, hvis du vil have selskab.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Jamen, jeg løber skam! Ikke så langt som dig selvfølgelig. Men jeg tager en tur 2-3 gange om ugen. Og skal endda løbe halvmaraton til sommer. Siger Actionbror – som endnu ikke har sendt nyt løbeskema (hvornår kommer det A?)

   Synes ikke, jeg vil udsætte snegl og superwoman for hinanden på Fælleden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ej ok. RETTELSE. Har faktisk holdt en efterårsdepressiv pause fra løberiet, kommer jeg i tanker om. Men er heldigvis tilbage i løbeskoene nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sejt. Jo, når Fuhrman laver sit bakkeløb, så kommer du, ik?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Hahaha. Har skam overvejet. Og gør det stadig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibs

  I’d pifte at you any day!
  Men jeg forstår det godt. Og ønsker dig det vildeste held på slankefærden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Molly

  Åh altså, hvor jeg kender det. Men madlog virker virkelig! Og selvom jeg har sat mit kaloriebehov så jeg taber et halvt kg om ugen ryger der faktisk 1 kg….og jeg løber ikke engang….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg hepper og pifter herfra (synes det er svært at se at der skulle være 15 kg for meget, men det der med tøjet kender jeg kun alt for godt selv). Masser af grønt er mit bud og så at man altid har lov til at snacke hele tiden, men at man bare skal vælge kaloriefattige snacks, gulerødder, agurker, peberfrugter og lignende med en god dip af græsk yoghurt (man kan få en spand i Aldi, der ikke er alt for dyr).

  Her midt i Operation Amfercon er jeg blevet helt bidt af at finde sunde alternativer – der kan gå sport i den. Og så er jeg altså helt sikker på, at det der med at holde pasta, ris og brød på et minimum hjælper, det kan i hvert fald mærkes på niveauet af oppustethed (og jeg har nu tabt mig 3 kg siden 1. november).

  Hold modet oppe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tillykke. Ved godt, jeg ikke ligner en, der vejer 15 kg. for meget. Fedtet fordeler sig ret heldigt.

   Må justere ambitionerne hen ad vejen. Kommer an på, hvor kiloene trækker sig tilbage. Vil fx hellere være bredrøvet end have tyndt hekseansigt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • De siger at man taber sig først der hvor man tog på sidst – jeg har en mistanke om at det er sandt… i hvert fald hvis jeg ser på mig selv – så hvis nu du aldrig har haft hekseansigt, så kommer det nok heller ikke nu.

   Men ambitionsjustering lyder fornuftigt, det gælder jo også om at kunne lide det man ser og om at kunne se sig selv komme i mål.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tror hekseansigt er min næstsidste fase. Lige før flad mave.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bare LOV mig, at du ikke laver den dumme med at ‘snyde madlog’, når du har ædt for meget. Har været meldt ind i små 7 uger nu, og burde i sagens natur veje syv kilo mindre. Men har taget ét på. Magter ikke min egen psyke. Jeg er en tyk pige fanget i en tyk piges krop…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Oh no! Hjælper garanteret, at du kommer væk fra alt det triste i Thisted.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det satser jeg på. Humør gør en kæmpe forskel. Og veninder at træne med, gør en kæmpe forskel. Og mennesker at se, så jeg ikke kan æde hele dagen, gør en kæmpe forskel. Og weekendkæreste, som jeg gerne vil være lækker for gør altså også en forskel fremfor ‘hverdagskæresten’, som også ser de grimme dage med mascara på kinderne og min affære med Ben og Jerry.

   I øvrigt er jeg ved at blive godkendt til korsbåndserstatningsoperation – og så kommer jeg måske til at kunne løbe igen! Fryd!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Korsbåndserstatningsoperation? Lyder som noget håndbolddamer bliver udsat for. Ja alt bliver bedre, når du kommer væk. Først Odense og så Kbh!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Telfeen

  Jeg har prøvet næsten alt for at tabe mig. Vægtkonsulenterne hjalp mig af med 17 kg engang. Men da jeg begyndte at spise normalt igen, røg kiloene tilbage på vom og røv. Jeg prøvede med små skridt, men skridtene var for små, og jeg blev utålmodig. For slet ikke at nævne utallige ugebladskure og pulverhelveder.
  Til sidst gav jeg op. Tilgav mig selv for at have fejlet. Begyndte at træne to – tre gange om ugen. Efter en jul, hvor jeg rundede 100 kg. startede jeg hos en diætist. Og det virker. Hun har taget de vaner, jeg havde i forvejen, og gjort dem sundere. Det går langsomt. Lige nu står min vægt helt stille, men min røv bliver smallere. Det virker. Jeg har mere overskud. Jeg er gladere.
  Diætisten er den bedste gave, jeg har givet mig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Diætist gad jeg virkelig godt. Sætter det på listen over ønsker, jeg må forholde mig til, når jeg får job og penge. Tillykke med røv og humør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er smuk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tror din alkoholpromille og min effektive delleskjuler farver vurderingen en smule. Men tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Altså nu var jeg jo ikke fuld, da jeg først så dig! Og du havde ikke det du kalder delleskjuler på i hovedet, vel? Eller vent. Vare det bare en maske? For helvede. Jeg hopper altid i med begge ben.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ej, skulle jeg serveres som hoved på fad, ville jeg da være en meget lækker ret. Men under delleskjuleren finder vi en helt anden virkelighed.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ville bare så gerne have været en flue på den væg. Vel og mærke en flue der råber seksuelle ukvemsord efter berusede bloggere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Næste gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hepper – jeg skal gerne vise dig før/efter-billeder af mig, der kan dokumentere at Madlog virker ;)
  Som Blå Solskin kan jeg nu heller ikke se de 15 kg., men de må jo være der, hvis du siger det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Er godt nok spændt på det her madlog. Min mave SKRIGER på mad. Men lad os aftale, det blot drejer sig om en kort tilvænningsperiode.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uh, det tror jeg bestemt, ellers må du fordele dine kalorier anderledes. Jeg har siden jeg begyndte i maj sidste år ikke været sulten pga. kalorietælling (det har mere været fordi jeg var for doven til at spise).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A

  Ja ja ja, jeg VED godt det med sukkeret, og kan ikke selv tage mig sammen til at undvære det.
  Men jeg er alligevel nødt til at nævne, at min søster har gjort det, og indtil videre har tabt 5 kilo på 5 uger. Ak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså… bliver lige nødt til at spørge: har ALLE dine læsere set dig i den virkelige verden? Er der en eller anden amarOrama fest jeg er gået glip af, oder was?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ha nej. Men jeg har da mødt en del bloggere efterhånden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • O Brother

   amarOrama fest lyder som en god idé.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Vi holder en velgørenhedsfest, hvor der bliver samlet ind til amarOramas overlevelse. Og der skal være succesmåtter til alle!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Succesmåtter til alle – det synes jeg fandme er et snappy navn til en event!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • JA! Støttefest, jeg kommer. Eller også kan du komme til min, haha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Bare sig til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kommer ;) en succesmåtte er jo det bedste trækplaster.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde lidt mere end femten kilo tilovers og slås også med en kræftsygdom. Jeg har prøvet en millliard ting, for at blive sundere og slankere og stærkere (og rask) og jeg er 1000000000000000000000% overbevist om at det handler om, at ændre tankerne omkring krop og mad og vaner.

  Jeg besluttede i juni måned, at jeg ikke ville sparke til min krop længere og begyndte derfor at fylde den med lutter gode sager i stedet. Jeg har i skrivende stund tabt tyve kilo og det har ikke været svært en eneste dag (og det mener jeg). Og jeg spiser tonsvis af lækker frugt, fisk, dadler, nødder, grøntsager osv.

  It is all in your head!

  Linda :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Tillykke! Vildt flot. Ændre tankerne…ved jeg ikke lige, om jeg er i stand til. Har det ret godt med regler, jeg kan overholde eller bryde.

   Håber, du bliver 100 % rask!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SuperPolle

  Måske det var noget at tage på Kaffebaren på Amager, Æblestien 2 i eftermiddag og høre min kære veninde Andrea fortælle, hvordan hun efter mange år med forskellige mirakelkure og andet selvpineri, er kommet overens med sin naturlige størrelse:
  http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=256798524366054
  http://www.facebook.com/?ref=home#!/slutfredmeddinkrop

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Spændende! Gad vide, hvad en ‘naturlig størrelse’ er? Kan ikke bruge penge på hverken kaffebar, bøger eller foredrag, før jeg får job. Må på biblioteket og låne en dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie FH

  Jeg oprettede en profil på madlog i går pga dit indlæg. Selvom jeg egentlig ved en del om kalorier og halløj, så fik jeg alligevel 1000 kcal for meget i kroppen? WHAT!!! Men så giver de mange kilo, da i det mindste mening – og jeg starter jo først i dag! …
  Håber du vil blogge videre om det, så jeg har en at følges lidt med.

  Kh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Spændt på at høre din dom over madlog. Jeg er ikke begejstret. Fryser, sulter og har ingen kræfter. SELVOM jeg holder mig fra sukker og hvidt brød og alt det onde. Håber, det går over. Magter ikke 10 ugers knurrende mave.

   Gør status efter 7 dage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Molly

   du må have sat dit kaloriebehov for lavt, det kan simpelthen ikke passe! Vil du ud med hvor mange kalorier du må indtage? Jeg føler mig ikke sulten hele tiden, lækkersulten jo, men det er noget andet….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Måske er jeg bare vant til at spise alt for meget? Vender tilbage med tal.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Ok. Hvis jeg vil tabe et kg. om ugen, må jeg få 4777kJ. Aner ikke, om det er meget eller lidt. Men gisp hvor er jeg allerede træt af blomkål og gulerod.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • bettina

  Jeg kan godt forstå, du er sulten! En gennemsnitskvinde må spise 2000 kcal om DAGEN. Altså normalt. Ikke ved vægttab/kur. Så du har da høje ambitioner.
  Held og lykke med projektet. Jeg mener det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bettina

   Hov. Nu ved jeg ikke lige om kj eller kcal, vel… Google det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   WHAT??? Kan det passe? Så taler vi altså 8372 kJ? Nu må jeg i gang med at undersøge. Lyder lidt for vildt. Med 175 cm. i højden er jeg i hvert fald ikke mindre end gennemsnitskvinden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du kan fastsætte dit eget behov. Nu regner jeg i kalorier og ikke kJ, men det lyder ikke af meget, du under dig selv.

   Det er korrekt at gennemsnitskvinden (årh ja, find lige hende, hva) kan indtage 2.000 kalorier dagligt for at vedligeholde vægt, altså hverken tage på eller tabe sig.

   1250 kalorier dagligt har virket fint for mig igennem længere tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Du er mindre end mig og får flere kalorier. Kan være, jeg skal spise lidt mere så.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er i hvert fald ikke noget, der er ret meget mindre sjovt end at være sulten. Og hvis man så blot taber 750 gram om ugen frem for et kg., så går det nok alligevel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   Du har ret. Og jeg skal også have kræfter til at træne. I går kunne jeg næsten ikke slæbe mine ben op ad trapperne til 5. sal.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie FH

  Der er forskel på kj og på kcal. Det første står vist for KiloJoule (som ingen i verden kan regne med/ud), det andet står for kalorier. Du kan ændre din tæller, så den tæller kcal/kalorier i stedet for kj. Det giver mere mening, i hvert fald for mig.

  Glæder mig til 7 dages status!

  Dbh
  Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M. amarOrama

   7 dage nærmer sig. For mig er det vist ligegyldigt, om den tæller i det ene eller andet. Taster jo bare maden ind i programmet, som dikterer, hvad jeg må. Gider ikke selv at gå og regne.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læg mærke til de lange næsehår