Krypteret juleeventyr

Den gode danske delekæresteordning

Dengang O Brother og Norddamen blev kærester, skulle Norddamen jo introduceres for sin nye svigerfamilie. Altså os, amarOrama-klanen.

Og det gik faktisk ganske godt. Actionbror havde hun allerede mødt, så hun manglede bare svigermor og søster og en søster mere og svigerfar med kone og papbørn og en halvbror og nogle kærester og lidt yngel.

Hun hilste selvfølgelig ikke på hele holdet lige med det samme, men de, der fik æren, var begejstrede. Sikke en sød jente, O Brother havde fundet der! Hun måtte skam hellere end gerne klatre op i vores stamtræ.

Norddamen virkede også tilfreds. I hvert fald glædede hun sig over ikke at være havnet i en te-forsagende mormonfamilie.

Selvom hun sikkert har korset sig en gang eller to. Over de løse danske former. Fx kunne hun slet ikke begribe, hvorfor jeg gad være forlovet med min lillesøsters eksmand!

Eller var det omvendt? Rækkefølgen syntes svær at gennemskue, og Norddamen manglede stadig at møde denne ombejlede person, Startede han mon i min favn og endte med at gifte sig med min lillesøster?

Hun turde ikke spørge, hvem der sov hvor, og når vandrepokalens navn blev nævnt, lød det som om, vi begge havde andel i ham. Endda i fred og fordragelighed! Meget mærkeligt arrangement, vi havde stablet på benene. Gad vide, om den slags rokader var almindelige i Danmark.

Norddamen spekulerede og spekulerede, og først mange måneder senere gik det op for hende, at min kæreste Peter og min lillesøsters mand Petter (ja, det kalder vi dem lige) var to forskellige personer. Med to forskellige navne, der klingede faretruende ens i fremmede ører.

Der gik flere år, før hun fortalte mig om misforståelsen.

Jeg kom i tanker om den i dag, da jeg sad og skraldgrinede over Superheltemors kommentartråd. Hvor folk går til bekendelse og fortæller, hvilke sange, de har hørt og sunget skruphamrendeforkert. Hvis du ikke allerede har været der, vil jeg råde dig til at trykke her.

duaboys2tovelillevejamageramarorama Tovelillevej

8 kommentarer

 • Deeeeniiimbuuuks! Tror du Obrother aldrig vender tilbage til bloggen nu!?

  He, at klatre op af stamtræet er viiiirkeligt en god frase!

  -På en måde lidt ærgeligt at i ikke havde den samme mand, tænk hvilke blogpost det ikke kunne føre med sig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   O Brother vender ikke bare tilbage til bloggen. Han vender også snart tilbage til Danmark/Norge. Måske sidder han endda på flyet nu.

   Delekæresteordningen lyder meget praktisk. Jeg spår, at moderne, dansk familiemønster tager den til sig inden for en overskuelig årrække.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • På den måde kan man også få lidt variation. win win

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Og lidt fred for sig selv! What’s not to like?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Min gode kollega er faktisk gift med sin storesøsters ekskæreste! Der gik et par år imellem, at den ene og den anden søster “havde ham”, men de er meget lykkelige sammen, og det går vist helt fint også til større familiekomsammener!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hahaha, fantastisk! Men mon ikke, det hele havde været lidt for mærkeligt, hvis jeg gik og var forlovet med faderen til min søsters børn? Titlen “moster” ville i hvert fald få en ny betydning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ret begejstret for ordet “delekæresteordning”.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krypteret juleeventyr