Den gode danske delekæresteordning

Gleðilig jól

Når færinger siger, de tager OP, betyder det, at de rejser til Færøerne. Skal de ned NED, går turen til Danmark.

Og til alle de færinger, som ikke skal OP og holde jul og sidder og længes en smule, efter fjelde og frisk luft og fri horisont, så kan Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? måske trøste lidt. En norsk tv-serie, der følger Mattias, som med knust hjerte flygter til Færøerne for at gemme sig for livet og naturligvis slæber nissen med i kufferten.

Godt nok hænger historien ikke helt sammen, og mange figurer virker kunstige. Ligesom de fleste ”færinger” ikke kan tale færøsk, hvilket altid irriterer mig. Findes der virkelig ingen indfødte skuespillere?

Men billederne! De er flotte. Både fordi kompositionen i hvert shot (hedder det det?) er så fin og velovervejet, og fordi de tager dig med OP.

Hvor tit får du måske lov at se en tv-serie, der svinger forbi Gjøgv, Café Natúr, Skansen og plantagen? Som giver et kig til Tórsgøta, den gamle, røde boghandel og betonblokkene ude ved sygehuset? Jeg elsker det og ville ønske, der snart kom en tórshavnsk udgave af Matador. I tusind afsnit.

Så gør det jo heller ikke noget, at hovedpersonen både synger A-ha og David Bowie.

Den kan ses lovligt og gratis lige her.

PS Hvis du vil have mere Færøerne, kan du besøge Turið bloggar. Håber, du får en god jul hernede.

nisserelbagadeamageramarorama
Elbagade

2 kommentarer

  • Næææææh, mit sappy nationalistiske hjerte banker. Jeg ér Færøerne! ;) Eg takki fyri tankan og gleðilig jól somuleiðis!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

    Manglede da bare.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den gode danske delekæresteordning