Stram op julemandskostumeproducenter!

Når ligestilling smadrer julemagien

6 dage og 500 småkager senere, en maveinfektion klogere, et kamerastativ, 2 par handsker, en træningstaske, el-kedel og mandelgave rigere, og godt fyldt op på Sound of Music- og familiesamværsfronten er jeg tilbage på Amager.

Men det var julemanden, vi kom fra.

Den 24. gik min søsters børn jo og spejdede ud gennem vinduerne i håb om et glimt af rensdyr eller kane. Min lille niece havde endda hvisket mig i øret, at hun ville bede julemanden om en køretur hen over himlen – hvis han altså havde tid.

Men hvornår kom han mon!?

Godt spørgsmål. For i kulissen endte alle diskussioner blindt. Actionbror og O Brother syntes ikke, det var deres tur til at trække i skæg og træsko. Børnenes far var bange for at blive genkendt, og personligt syntes jeg, min stemme var alt for lys til at stamme fra en tyk, gammel grønlænder.

Ingen gad.

Så jeg overgav mig til sidst. Og luntede ned gennem haven med en sæk over skulderen, bankede på, dansede svedende om juletræet og ævlede om artige børn og stressede nisser på overarbejde i værkstedet, delte gaver ud. Og klarede den!

Utroligt, men sandt. Ingen fattede mistanke til den karkludslignende tingest under min hage, der skulle forestille julemandsskæg. Eller undrede sig over, at det brummende ho-ho-ho kom i en lys og nervøs ha-ha-ha-udgave.

Alle øjne strålede. Ja, jeg reddede faktisk julen for de kære små. Hvis jeg skal sige det selv.

Den tanke gik jeg i hvert fald og lunede mig ved lige indtil i går eftermiddag, hvor jeg sagde farvel til min nevø og roste den fine tegning, han sad og tegnede.

Han syntes også selv, den var megaflot og forklarede, at det forestillede julemanden. Altså den ægte. Ikke den falske julemand, som kom forbi juleaften og råbte ha-ha-ha med pigestemme. For det var bare en dame, som havde klædt sig ud.

Tror vist nok, der er et par brødre, som bliver tvangscastet til julemandsrollen fra nu af.

duvedhvemjegerwittenberggadeamageramarorama
Wittenberggade

8 kommentarer

 • LÅL! Velkommen tilbage, sveske…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak for det. Har næsten glemt, hvordan man blogger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibs

  Men hvor er det fedt, at han trods gennemskuelse ikke så, det var dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja! Men gad vide, om hans storesøster ikke har lugtet lunten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måske i skulle hyre en prof?? :)

  Kan du have et rigtigt godt nytår kære M!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det er meget sjovere at se brødrene udbrede sig om Nisseland og rensdyr. Godt nytår til dig også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SuperPolle

  Næste år kan du komme ud over alt det hejs ved straks ved ankomsten at fortælle de kære små, at Julemanden slet ikke findes. Ejheller drillenissen eller nissefar på loftet. Det vil nok vise sige, det er de dumme voksne, der bliver mest kede af “afsløringen”.
  (Husk ved samme lejlighed at fortælle, at det skam er ganske vist, der findes børnehaver og skoler, som har åbent i ferien, hvor uvorne unger kan blive sendt hen, hvis de ikke er til at holde ud i de mange juledage!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Selvfølgelig findes der nisser. Hvem lægger ellers slik og gaver i strømpen natten efter juleaften!?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stram op julemandskostumeproducenter!