Norsk visdomscensur?

Anti-kærlighedsføljeton: Mr. Wrong

Jeg tror aldrig, du finder kærligheden, profeterede en god, forurettet drengeven engang for mit unge øre.

Men selvom fredagsbarens masen havde trængt os op i en akavet, klaustrofobisk krog, hvor jeg endnu engang måtte forklare, hvorfor vi ikke skulle være kærester, vidste jeg, at budskabet bundede i andet og mere end fadøl og sårede følelser.

Han kendte mig bare. Alt alt for godt.

I dag, mere end 10 år senere, er profeten for længst smuttet ind i ægteskabet sammen med resten af min omgangskreds. Der inde, hvor der findes huse og haver og barnevogne og aftenkaffe i sofaen.

Mens jeg stadig sidder her. Helt alene.

Men hvad er der galt med mig? Hvorfor mødte jeg aldrig den rigtige? Eller bare tog til takke med noget, der lignede? Lugtede?

Jeg HAR da mødt en mand eller to. Eller tre. Stået på forelskelsens svimlende tinder og tænkt, at hvis jeg sprang nu, ville jeg dø som et sandt og lykkeligt menneske.

Men ikke ham, jeg skulle have åbenbart. I hvert fald er jeg jo stadig single.

Når luften begynder at lugte lidt af forår, har jeg tænkt mig at oprette en datingprofil igen. Og ved faktisk ikke helt hvorfor. Eller hvad jeg leder efter. Om jeg virkelig tror, der findes en, som passer til mig.

Derfor starter nu en ny føljeton her på bloggen. Ikke som O Brother og Norddamens lykkelige historie. Men en slags arkæologisk udgravning af mit eget ynkelige kærlighedsliv.

Jeg vil nemlig hive hele rækken af forkerte mænd og forliste forhold op af mindernes rodeskuffe, fra første barnekys til brudt forlovelse, og undersøge, om der gemmer sig en lektie, rød tråd eller god forklaring. Noget der kan hjælpe.

Hvis ikke, må vi i det mindste håbe at støde på gode historier undervejs.

Og fordi det selvfølgelig er skide uretfærdigt, sådan at blive udstillet på en verdensberømt blog med 10 millioner læsere, slører jeg altså de stakkels mænd, så du ikke kan genkende dem.

Godt. Er du klar? Vi starter på Grønland, hvor jeg havde noget kørende med naboen.

Fortsættelse følger

lonelygirltovelillevejkrimsvejamageramarorama
Tovelillevej

PS Jer, der bare ikke ORKER endnu en føljeton! Gider I ikke at smide idéer og ønsker til blogemner i kommentarfeltet? Så har jeg noget at skrive om, når vi når til den bitre ende.

27 kommentarer

 • Kender godt følelsen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Godt. Så satser jeg på, du hjælper med at opklare, hvad der er galt. Ok?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Kære M.

  Dén føljeton glæder jeg mig til at følge – jeg står med samme personlige mysterie. Hvorfor er det lige, at fiskene nok bider på krogen, men derefter slår et kraftigt slag med halerne og svømmer væk, ned i det dybe og mørke vand igen. Og igen – og så lige igen? Det begynder at blive et trivielt mønster. Og man bliver jo ikke yngre.

  Jeg er ny læser herinde, men slugte hele balladen på et par dage, hvor jeg lå brak med influenza. Singlelivets røvhul, at ligge badet i ynk og snot, uden nogen til at lave den varme kakao man er ved at dø efter. Eller bare til at fjerne de 27 kg snotpapir man har trillet rundt i sengen, sige at det er ‘sååååååååååååå synd’ – og lade som om han mener det..

  Faktisk var der tidspunkter hvor jeg ønskede mig at have en O’ Brother. Eller en Actionbror. Enten (helst, tror jeg!) i kraft af bror-funktionen, skriver det misundelige enebarn, eller fordi de lyder til at være mænd af rette støbning. Sådan nogle fisk man gerne trak på land, frem for at se dem forsvinde i dybet. Men bare rolig – jeg lægger mig ikke ud med Norddamer eller Arkitektdamer; jeg er klogere end som så.

  Men har du ikke en til, en SingleBrother?

  Jeg er Østerbroinde og kommer alt for sjældent på Lorteøen. Har jeg fundet ud af. Men jeg har forkromede planer om at dyrke herlighederne i større grad i den kommende tid. Når det ikke er så pissekoldt, that is. Du har fået mine øjne op for at bastarden derude på den anden side af Christianshavn er en by i byen – og jeg bryder mig IKKE om at gå glip af noget.

  Det kan være vi ses – jeg har en lilla cykel og skumle planer om en fremtid på Amager. Sådan, på deltidsbasis. Man er vel Østerbroinde ;-)

  K.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Velkommen til! Håber, bloggen underholdt din ensomme influenza. Singlesygelejet er virkelig ikke for sjov.

   Har desværre ikke flere brødre. Jo en halvbror, som er knaldhamrende homo. Og afsat for tiden. Kan godt forstå, du spørger. De er ret så perfekte. I hvert fald på det billede, storesøsteren tegner af dem. Men jeg håber, der findes flere af slagsen derude.

   Ja, kom en tur til Amager. Vi har alt det fede. Fortove, hvor man sagtens kan være for barnevogne fx. Det må da være lidt eksotisk for en Østerbrodame.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg gider en føljeton mere rigtig meget Men det er også fordi, den kommer fra dig !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak Maria. Håber, jeg kan huske de små detaljer, der gør den slags spændende. Vi skal jo langt tilbage i tiden. Starter i 70’erne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg orker godt en føljeton. Men du har helt ret i, at låvv såks!

  Oprettelse af støtteforening for fortvivlede, blogskrivende datingumuliusser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Dér er en forening, jeg ville melde mig ind i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • bettina

  Elsker føljetoner! Så ingen nye ønsker fra mig. Glæder mig til at læse med (lidt underligt når det handler om forlist kærlighed måske?)..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Alle historier bliver ikke sørgelige. Den første Mr. Wrong, som jeg mødte i 5-årsalderen, er jeg i hvert fald kommet mig over.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • åååh så nu kommer den! Jeg glæder mig. Øh, ikke fordi jeg kan lide at træde i din singlehed, men fordi jeg spejler mig i den, ved du nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja, nu sker det! Og jeg aner stadig ikke, hvordan jeg skal skrive historien uden at banke mig selv eller andre i hovedet. Men jeg må bare tage en Mr. Wrong ad gangen og se, hvad der sker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Hm, nej, så kan jeg godt se at det er småt med egnede SingleBrothers. Så må jeg hygge mig med din skønsang om de afsatte og dyrke håbet om at de findes, out there :)

  Nej, fortove det er forbeholdt mødre med kampvogne herude. Tilgengæld overhaler jeg dem i stor stil på det lilla lyn, når de som en anden elefantkolonne snegler sig fremad på deres Christianiacykler, belæsset med noget der ligner Rød Stue.

  Amager, jeg kommer og besøger dig – jeg tror jeg trænger til frisk luft under vingerne.

  Tak for en inspirerende blog – det er god underholdning, for en østerbrodame som mig!

  K.

  P.S. Kender du noget til kolonihavelivet på Amager, mon?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Selv tak. Er glad for, du gider at læse med. Ved desværre intet om haveforeningerne. Men der er vist mange af dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oh, den føljeton glæder jeg mig allerede meget til. Smaddergod idé! Og måske jeg også kommer til at lære noget? Det håber jeg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Oh, gid andre kunne lære af mine fejl, så jeg ikke har begået dem forgæves! Nu må vi se, om jeg kan finde hoved og hale i historien.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna S

  Dejligt med endnu en føljeton! Og så med ulykkelig kærlighed. Jeg var selv inde i en periode, hvor jeg syntes alt var gråt og ensomt. Indtil min overbo proklamerede at jeg var lækker. Ikke til mig, men til sin ven. Deres samtale foregik i vores meget lydhøre opgang og jeg sad bag min dør og smilede. Det bliver desværre ikke en sød historie om, hvordan man kan møde hinanden de mest mærkelige steder, for jeg er sgu da for stor en kylling til at kontakte ham. Men den kompliment gjorde mig så glad at jeg kunne overskue at se mig selv i spejlet, og måske forestille mig at der var plads til andre her på Amager.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ha. Sådan noget trappetalk ville jeg da gerne udsættes for. I det hele taget ser jeg gerne, at det offentlige rum fyldes med højlydt tale om min lækkerhed. Og selvfølgelig er der plads til en til her på Amager.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Albertesmor

  Jeg istemmer koret: Jeg glæder mig rigtig meget til at kigge med i afkrogene af en selvransagelse!og håber at kærligheden i mellemtiden dukker op og bliver!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg har næsten helt glemt, hvad kærestekærlighed er. Måske meget godt at kigge lidt på fortiden. Håber, føljetonen lever op til forventningerne, og jeg ikke bare udsætter dig for en lang, kedelig klagesang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg glæder mig herremeget! Jeg kan mærke, det her bliver godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Fuck Nadia, du giver mig præstationsangst. Jeg har sovet 3 timer i nat og sidder nu og skal huske, hvordan verden snurrede rundt om det første kys i 70’erne. Nej nej, det går aldrig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser fram emot en ny följetong! Jag har hittat min Mr Right på Amager så nu är det pendling över sundet som gäller för min del. Jag läser gärna mer om Amager nu när jag tillbringar minst varannan helg där :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hvad siger du? Kommer svenskerne nu og stjæler vores mænd! Gad vide, om jeg skulle tage over broen for gøre gengæld… Håber, Amager er sød ved dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Læste det som Mr. Wong og troede der var tale om en asiatisk forelskelse.

  Glæder mig til antikærlighedsføljeton her fra mit Ditlevsenske leje af ‘der er to mænd i verden… ‘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ha, ja burde nok have kaldt den “hr. helt forkert” eller noget i den stil. Wrong ser meget asiatisk ud.

   Det leje er så frustrerende, at jeg næsten hellere vil ligge helt alene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] heller ikke brokke mig. Blot konstatere, at jeg efter 2412 dates (plus det løse) – som så mange andre – godt kunne bruge en frk. Rigtig. Du ved, sådan en jeg kan lide, og en der kan lide […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Norsk visdomscensur?