Dagens Clet Abraham

Et styk drøm til tydning

Jeg drømmer tit, der står et spøgelse og kigger på mig, mens jeg sover. En høj, tynd skygge til venstre for hovedgærdet. Den vil ikke noget. Stirrer bare.

Til sidst vågner jeg i en pyt af sved og tør ikke åbne øjnene. Fordi spøgelset er der.

I nat fik jeg besøg af et mere aggressivt gespenst. En ond, firskåren type med ledsager, der hang slapt ned langs siden på ham. Som et tomt ærme. Eller en død siamesisk tvilling.

Den onde forsøgte at kvæle mig, mens den slappe bare så til. Begge forsvandt heldigvis, da jeg satte mig op i sengen og tændte lyset.

Jeg slukkede det ikke igen.


Palazzo Pitti, Firenze

12 kommentarer

 • Det er ikke rart… Tal med hverdagsnadia om det. Hun har nogle sindsyge drømme også…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Vi kan måske tage et drømmetydningskursus sammen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • v...

  Tjek evt k3.dk ud. Det er sådan en terapeuts hjemmeside, og den måde, hun beskriver, hvordan hun arbejder med drømme, har givet mig forståelse for, hvorfor jeg drømmer, som jeg gør. Fx siger hun, at drømmes elementer repræsenterer dele af en selv. man kan kun selv tyde sine drømme, vil jeg påstå, men lidt metode ind over det kan være godt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uden at jeg skal gøre mig til drømmetyderekspert eller lign, så har jeg dog i flere tilfælde stødt på drømme/tilfælde som dit og har af folk (der er noget ved det alternative) fået det udlagt som en misforståelse.

  Det du drømmer er et spøgelse er i virkeligheden en skytsengel, der står og passer på dig mens du sover – og der mellem søvn og vågenhed kan du se “væsenet” og tolker det altså som en negativ skikkelse fremfor en hjælper.

  … det forklarer dog ikke den der kvælerting … med mindre der findes kvælerengle …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg tror nok ikke på det, men alligevel sjovt at høre om. En skytsengel, men hvorfor mon man så misforstår? Og opfatter den som ond?

   Kvælerenglen var noget helt andet. Ren ondskab. Håber ikke, han følger med til Danmark.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • igen: jeg er ingen ekspert.. grunden til at vi opfatter det som ondt (eller noget negativt) skyldes at vores logik fejlfortolker situationen, i og med at det ikke ringer ind som noget godt at nogen holder øje med os når vi sover – uden at vi ved det og har aftalt det.

   Vi ved jo alle instinktivt at vi er allermest sårbare når vi sover og endnu mere hvis vi sover et “usikkert” sted.

   Jeg tror at alle der har prøvet at falde i søvn i et s-tog eller en bus kender til det med at vågne med et sæt og opleve det som helt vildt negativt hvis vi opdager at nogen har siddet og kigget på os mens vi sov.

   Måske er der ingen logik … ligesom der heller ikke er nogen logik i at _ALLE_ mennesker benægter at de sov, hvis de bliver vækket af telefonen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jo, det er rigtigt. Folk skal ikke kigge, mens man sover. For mit vedkommende mest fordi, jeg ikke gider savle, prutte, sige mærkelige ting i søvne foran andre mennesker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Da jeg læste dit indlæg kom jeg til at tænke på noget, der hedder søvnlammelse jeg engang læste om:

  http://www.dr.dk/DR2/VidenOm/Temaer/UFO/20070502182156.htm

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hvor sjovt. Det må næsten være forklaringen! Bortset fra, jeg ikke er lammet. Hverken når Amagerspøgelset står og kigger, eller når den onde italiener vil kvæle mig. Tror faktisk, jeg sloges med italieneren.

   Men fint nok med skytsengle eller indbildning. Så længe det ikke er spøgelser.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • O Brother

  Firenze: Er det ikke blot fordi italienerne, døde og levende, er trætte af turister?

  Amager: Venter spøgelset ikke bare på det næste Mr. Wrong indlæg?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Italienerne er pissetrætte af turister, men tror jo sjovt nok, at jeg er italiener. Så nej. Der må findes en anden forklaring på mordforsøget.

   Amagerspøgelset. Jeg ved ikke. Måske skulle jeg samle mod og spørge en nat.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens Clet Abraham