Bryllups-don't

Firenze

Da jeg skulle bestille ferie og gik i gang med at google sol og varme, blev Rom, Sicilien og Venedig hurtigt sorteret fra. Jeg gad ikke støde på spøgelser af ekskærester og få flashbacks til forelskede, gamle dage.

Bologna og Paris røg også ud. Alt for mange minder. Også i Barcelona. Men Firenze måtte da lige gå an. Der havde jeg kun tilbragt en enkelt, uromantisk dag for mange år siden i kø foran Uffizi-galleriet. Kunne ikke erindre andet end gnavende sko og ulmende hysterisk anfald.

Dvs. lige indtil lufthavnsbussen satte mig af på la stazione. Og jeg genkendte det hele. Vidste præcis, hvordan jeg fandt ned til det stribede dåbskapel og til Arno-floden og broen med alle turisterne.

Kunne huske kirkefacader og pladser, tøjbutikker, der fik det til at krible i dankortet. Og min kæreste, som tålmodigt fulgte med, i alt for varme jeans, befriede mig for den tunge taske og spurgte, om jeg manglede vand.

Kom i tanker om Bobolihaven, som skånede os for flere freskoer, altertavler og masen foran berømte renæssancemalerier. Og den hektiske stemning på banegården, hvor vi flygtede fra en råbende galning med viftende arme. Der bare ville give os de togbilletter, vi havde glemt i automaten.

Den første aften måtte jeg tage mig selv i at spejde efter ham. Ekskæresten. Som om han lige var gået i kiosken efter cigaretter. Og jeg nu stod der i solnedgangen og ventede.

Tror ikke, jeg har savnet ham, siden jeg trak ringen af min finger. Men måske savner jeg bare nogen. Nogen at tage til Firenze med.


Ponte S. Trinita

12 kommentarer

 • Den slags spøgelser er virkeligt mange steder.

  Jeg håber der snart er en der tager dig med ud i verden. Som ikke bare er mig der slæber dig til fernis eller modeshow.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Fik mere eller mindre fordrevet spøgelset efter første dag. Her er så meget andet at se. Men underlig oplevelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt. Lød som om spøgelset voksede sig større og større for hver dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Nå, så må jeg hellere snart fortælle, hvor fedt her her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • s

  Du er en ekstremt god fortæller. Skriv nu en bog!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha’ det rigtig godt dernede. Firenze er så smuk. Men der er alt for mange kærestespøgelser for mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Kærestespøgelser og turister. De skulle skydes.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fortæl mere om Firenze. Har hverken spøgelser eller (nok) rejser. Hvordan ser kiosken ud? Og banegården og indgangen til galleriet med den lange kø? Er der varmt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja, burde nok skrive et decideret Firenzeindlæg til folk, der ikke har været der. Håber, jeg orker på et tidspunkt. Kan dog allerede nu afsløre, at JA her er meget varmt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det behøver ikke være noget som kan googles. Klistermærker er fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Kommer også snart noget fra vestkysten. Har været på vandretur i dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bryllups-don't