How to overleve Uffizi-galleriet

What to ellers lave i Firenze

Hvis du trænger til at finde dig selv, slentre meditativt rundt gennem fredfyldte gader og mærke efter i lykke- og livssituationen. Befri dine drømme fra hverdagens fedtfingre. Dumpe ned på en bænk. Nyde stilheden og roen og udstikke den helt rigtige kurs for fremtiden.

Som naive amarkanere jo af og til længes efter.

Så skal du nok ikke tage til Firenze.

Cirka 2 sekunder efter ankomst glemte jeg alt om planlagt grubleri og lod mig opsluge af larmen, farverne, menneskemængden, gøglerne, gadesælgershittet og det smukke byrum, der fungerer som kulisse for et stykke absurdteater af mennesker, der vandrer fra punkt til punkt og poserer for fotografen. Mig foran domkirken. Mig foran springvand. Mig foran statue. Mig foran etellerandet der ser vigtigt og gammelt ud.

Der er overvældende mange must-sees i Firenze. Ud over Uffizi vil jeg bl.a. anbefale Det Laurentianske Bibliotek. Især pga. Michelangelos syrede trapperum, som jeg sådan håber skal medvirke i en gyserfilm en dag. Og Pazzikapellet i Santa Croce kirken.

Men det mest bemærkelsesværdige syn er dog turisterne, der pligtskyldigt dokumenterer deres ferie og eksistens med store, kunstige snapshotsmil. Stop op, vis tænder, videre. Stop op, vis tænder, videre.

Sæt dig til rette på et køligt stykke marmor, and let the show begin. Du kan altid lede efter dig selv, når du kommer hjem.


Firenze

6 kommentarer

 • God tur!

  Jeg kunne godt bruge sådan en ferie, som du startede med at beskrive. Måske skulle jeg bare blive hjemme….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja måske? Men luftforandring er altid godt. Gad vide, om jeg bliver klogere nordpå. Tager snart til Færøerne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, lyder superfedt. Menneskekigning (ok, den fungerer næsten på dansk) er vel nærmest det sjoveste, man kan foretage sig på en ferie (og generelt).

  Er der egentlig noget graffitti og skateboard og foto og urbuks i Firenze? Eller skal man kun tage dertil, hvis man vil kigge på mennesker eller elsker “gamle, vigtige statuer af mænd med store skæg og små tissemænd”-agtige oplevelser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg så meget lidt graffiti og slet ingen skateboards. Tror mest, man skal komme for de gamle statuer og små tissemænds skyld. Men uden for byen må der findes urbexvenlige steder. Fx dette
   hospital.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhyggeligt, men fedt. Ligner bestemt noget man godt kunne bruge et par eftermiddage (eller nætter, uuuuuuhhhh) i 30 graders varme på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ingen natteurbex til mig. Jeg er en kylling, når det bliver mørkt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

How to overleve Uffizi-galleriet