Efterårspsykose

Sundhed er overvurderet

I dag er det 7 år siden, jeg røg min sidste cigaret.

En sejrsdag, hvor jeg burde fejre: At 40 cigaretter i døgnet blev til 0, og at hoste og hæshed lod sig fordrive, mens tunge tåger af sygdomsangst lettede.

Og det plejer jeg da også. En gang om året. At holde en mental fest. Til ære for mig og Allen Carr. Og kræftcellerne, der aldrig kiggede forbi.

Men sådan en dag som i dag. Hvor blodprøveresultater er blevet gransket og tolket som ”meget meget fine”. Og mit sidste halmstrå, den friskfyragtige mirakeldoktor, har trukket alle diagnoser og behandlingsløfter tilbage. Uden at kunne forklare trætheden eller de 20 kg. jeg vejer for meget. Og med fortravlede suk må vifte mig videre til diætist, fordi der bag det desperate nødråb vel gemmer sig en doven hypokonder, der lever af pasta og flødeboller og bare skal tage sig sammen?, har jeg ingen trang til at kippe med ikkeryger-flaget. Overhovedet.

Til gengæld kunne jeg godt have lyst til at smadre et par spejle. Lade være med nogensinde at gå uden for en dør igen. Eller nasse en smøg.

Har du en?

img_1198_091112_700
Amagerbrogade

34 kommentarer

 • Jam… jeg troede da mirakeldoktoren kunne ting. Hvad fanden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja. Han gennemskuede jo straks, hvad jeg fejlede. Indtil han så mine nærmest perfekte tal, og jeg ikke fejlede noget alligevel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, altså. Der må da være sket en fejl. Øv, altså. Så troede man lige, der var en løsning og en forklaring på vej til Orama.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ved ikke, hvad der er sket. Fatter ingenting.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Ja jeg har en smøg. Fordi jeg fik nok af de 20+ kilo der røg på.
  Og fordi jeg savnede dem.
  Vil du ha en?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg ved det ikke. For første gang i 7 år er jeg i tvivl.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Guðrið

  Jeg har en stor forhammer, som du gerne må låne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak. Kunne også godt bruge et apparat, der udsletter alle fotos af mig fra det sidste års tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Er du blevet tjekket for Cushings Syndrom?
  Da min veninde for et par år siden havde det præcis som dig, ikke blev taget alvorligt og i stedet blev sendt rundt til diætister, viste det sig til sidst at være Cushings.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ved efterhånden ikke, hvad de har testet for. Mon det vil jeg næsten tro. Har afleveret blod hos egen læge, blod og urin på hospitalet, og masser af blod igen hos mirakeldoktoren. Men symptomerne passer ellers.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jep, har en smøg. Men vil du i virkeligheden have den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg tænker…måske skulle jeg starte med nikotinpiller?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  http://www.b.dk/nationalt/rygestop-kan-give-lavt-stofskifte

  Fik sat denne ind det forkerte sted… Du er sikkert blevet testet, men for god ordens skyld får du den alligevel.

  Og tillykke med årsdagen – trods alt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak. Ja, de har tjekket stofskifte, som burde være ok.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg har også en smøg, og du får den ikke… Ja, sorry men jeg tror altså det er mere effektivt at råbe røv, lige så højt du kan. Og så iøvrigt iføre dig kampuniformen og insistere på at der undersøges videre, indtil årsagen til dine symptomer er fundet.
  Hvor er det enerverende at også du skal igennem den mølle med alvorlige symptomer der ikke tages alvorligt. Når jeg skriver også, er det fordi min datter (31 år) var igennem et hav af undersøgelser, diagnoser, tilbagekaldelse af samme, mistro og nedladenhed. Det viste sig så at hun har PCOS og er insulinresistent – er i behandling nu, men hold da kæft hvor har det været opslidende for hende. Og hvor har jeg tit måttet modstå en afsindig trang til at hamre en knytnæve lige ind i fjæset på nedladenhederne. Jeg ønsker dig al den energi der kan mobiliseres, for du får sikkert brug for det, desværre.
  Pas godt på dig du.

  Venlig hilsen
  Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak, det havde jeg brug for at høre. Er så træt af at blive mistænkt for overspisning, når jeg kan mærke, der er noget galt. Men nu går jeg til diætist, og hvis det ikke virker, får min egen læge endnu et besøg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved godt det ikke trøster, men jeg synes stadig du er en mægtig pæn dame med de plus 20 der. Jeg kan sige det hundrede gange uden det bider på, jeg kender det jo fra mig selv. Men jeg mener det.

  Men mest af alt vil jeg jo helst have, at du kan finde ud af hvad der er galt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det vil jeg også. Og ud af de her joggingbukser.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og vi ses i morgen, ik? Og råber røv højt i kor, indtil vi griner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det måste ju finnas en medicinsk förklaring, kan det vara något med sköldkörten? Skippa ciggen och fortsätt kämpa!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg ved det ikke. Heller ikke, hvor jeg skal gå hen med mine spørgsmål.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hvor er det noget lort, at du ikke bliver taget alvorligt. Det må simpelthen være noget af det mest intimiderende at stå der i lægeværelset, ikke have det rigtigt, og så siger de bare “det ser jo fint ud”.

  Jeg er desværre ikke læge, så du kan ikke bruge det til en skid, men jeg tror på dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja, måske er det bare svært at blive taget alvorligt, når det handler om vægt. De fleste kæmper jo med den, og umiddelbart ligner jeg ikke en, der fejler noget. Kun hvis man ved, hvordan jeg plejer at se ud. Men tak for tro.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pisserøv-øv.
  Men du ved at der er noget galt. Og det skal du være sød at huske, når nu du samler alle de kræfter du ikke har, og går ned og banker bordet i smadder hos din læge, til der bliver reageret. Den dag du får det svar du pt. ikke aner hvad er, så vil du stå med armene i vejret og råbe TOLD YAAAAHHH!!!! Lige meget hvad. (og ja, det ved jeg sjovt nok af letbitter erfaring).
  Sender dig en masse arrige energivibes – brug dem fornuftigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Browneyedgirl

  Hej amarorama
  Jeg har aldrig kommenteret på din blog før, men nu skal det være.

  Din historie minder lidt om min, jeg er bare et nøk ældre end dig. Kæmpede mod vægten i årevis, meget få kalorier, motion osv og blev bare tykkere. Blev så tjekket via glucosebelastningstest. Alle mine blodprøver er fine, men den anden test viste tydeligt at mit sukkerstofskifte er unormalt. Jeg har fået medicin hos min læge. Og det i kombination med diæt virker.

  Giv ikke op. Insister på at din læge skal hjælpe dig.
  Mvh browneyedgirl

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   DET lyder interessant. Sådan en test har jeg ikke fået. Vil sige det til min læge. Tak for kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej, det har jeg ikke. Men jeg har et stykke kogepladechokolade – det er det der virker hos højgravid mig, som har taget +18 kilo på, og som pludselig fik lyst til noget lækkert, men ikke havde noget i huset, fordi jeg vidste jeg ikke kunne styre det. Det svarer måske i virkeligheden til, at du ryger en bambuspind eller noget. Man synder, men ikke helt alligevel….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Men taber man sig af bambuspind? Jeg har ikke trang til cigaretter. Kun den slankende effekt. Nyd kogepladechokoladen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har lige spurgt min mand, om man taber sig af at ryge en bambuspind. Det mener han ikke. Han røg nemlig sådan en pind, på et tidligt tidspunkt i sit liv (ca. 10-årig), hvor han tilfældigvis var buttet. Han lignede sig selv bagefter, men blev lidt tør i halsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Normalt er jeg mest til den gængse vej igennem systemet, har naturvidenskabelig uddannelse, tror på forskning og vestlig medicin and all. Men den vestlige medicin kunne ikke hjælpe mig ud af min stress og depression. Det kunne kinesisk kostvejledning og akupunktur derimod… Prøv det! De er også dygtige til at diagosticere….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Har ikke tænkt i de baner endnu. Burde måske, hvis ingen andre kan hjælpe. Men alt, der koster penge, må udskydes på ubestemt tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårspsykose