Aldrig mere pop-up-reklamer

Gratis bog til dig?

Den gamle, skrattende køkkenradio, en selvoppustelig luftmadras, blenderen, som brændte sammen, mit elskede kamera, negativer, efterskolebilleder, gamle yndlingstøfler fra Venedig, symønstre, strikkeblade, et ubrugt headset og to broderede tasker, plus en hel masse bøger, jeg aldrig skal læse igen er indtil videre blevet kasseret.

Om få måneder flytter jeg ind på et værelse, hvor der ikke er plads til mine ting. Derfor ser jeg hver eneste repræsentant for mit jordiske gods dybt i øjnene og overvejer, om vi kan leve uden hinanden.

Meget er røget ud, men nu har damerne nede i genneren sagt stop. Ikke flere bøger til dem. Derfor vil jeg høre, om du mon gad at adoptere en af disse titler?

Christina Wedel: Hvad klæder mig
En gave for at deltage i noget brugerundersøgelse. Har aldrig kigget i den. Er åbenbart ligeglad med, hvordan jeg ser ud.

Kirsten Hammann: Se på mig
Engangsbog. Hurtigt ind, hurtigt ud.

D.M. Thomas: Det hvide hotel
Noget med Freud og fortrængninger. Fantastisk, da jeg læste den i gymnasiet, men hvorfor ligger jeg inde med 2 udgaver?

Tarjei Vesaas: De sorte heste
Købt brugt i 1993. Har aldrig sprættet siderne op. Så glemt og udgået, at jeg ikke engang ved, hvor jeg skal linke hen.

Philip Andrews: The Adobe Photoshop CS4 Dictionary
Jamen, jeg orker ikke.

Martin Montgomery: An Introduction to Language and Society (udgave fra 1986)
Minder alt for meget om studiestart.

Per Højholt: Auricula
Sikkert yderst interessant, men jeg kom aldrig længere end til side 78.

D.H. Lawrence: Women in Love
Gider ikke læse på engelsk.

Hugh Honour: Neo-Classisism
Sort-hvide billeder og engelsk tekst om Canova og co. Zzzzzz.

Det var alt i denne omgang. Læg en kommentar, hvis jeg skal sende en af bøgerne til dig.

Regler: Jeg sender kun én til hver, og kun i Danmark. Hvis flere skulle være interesserede, trækker jeg lod. Hvis ingen gider, vil jeg gerne have tips til, hvor på Amager, der findes bogglade genbrugsforretninger. De kan jo ikke bare ende deres dage i skralderen vel?

img_2779_700_islands-brygge
Islands Brygge

PS Jeg trækker lod søndag aften.

55 kommentarer

 • Jag vill inte ha någon bok men ett tips är att kolla upp bookmooch.com. Jag flyttar själv imorgon och nu är jag så trött på alla ting…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Bookmooch kunne godt blive en løsning. Vil bare så gerne have det overstået én gang for alle. God flytning forresten!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fast jag kom på att jag nog vill ha “Hvad klæder mig?”. Jag mailar min DK adress :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva T

  Hvad klæder mig – vil jeg gerne overtage :-) Kh Eva

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørhusvej Frelsens Hær :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hov, den kender jeg ikke. Ringer til dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   De ville ikke ha vores bøger. Men på IVA ( tidligere Biblioteksskolen) er der en byttehylde man kan stille bøger på så de kan få et nyt liv :) Jeg åbner gerne døren.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Og det ligger endda på Amager! Tak, kan godt være, jeg vil lukkes ind, hvis ham nede på Amagerbrogade også siger nej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh, det lyder trist at sige farvel til ejendele på den måde – altså fordi man flytter i mindre. Er det stadig på Amager?

  Der er ikke rigtig nogen af bøgerne jeg ønsker mig, jeg må nemlig ikke anskaffe mig flere ting. Ny regel nu hvor jeg har besluttet mig for at forlade Danmark igen på et tidspunkt. Jeg elsker ellers ting (deriblandt bøger).

  Men altså, jeg tænkte på om du har prøvet her: https://www.frelsenshaer.dk/index.php?page=genbrug_sydost. Hvis nu du ikke kommer af med dem.

  Ellers held og lykke med flytningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak, den har Unsent også lige anbefalet! Jeg prøver hos dem.

   Bliver boende på Amager, og temmelig trist ja. 2013 ender måske som det værste år i mit liv. Skal bo tæt sammen med en fremmed person og med andre menneskers møbler, omringet af flyttekasser og søge jobs, der ikke er der. Hvis jeg tænker for meget over det, får jeg et angstanfald. Men hey, det er pissefedt at være arbejdsløs og nasse på samfundet, så den pris må jeg jo betale.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   PS Spændende med din beslutning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hehe, vi har også boet sammen i mange år lige ved siden af, indtil det blev på tide at flytte hjemmefra (og jeg taler om kollegiet på Brydes Allé, ikke det mande herberg for stoffrie hjemløse, der helt bogstaveligt ligger ved siden af … sjovt nok).

   Det lyder ikke spor rart, sender alle mine bedste tanker og håber på, at det slet ikke bliver lige så slemt, som du frygter – jeg tror endda, jeg vil håbe på at det ender med at blive positivt. Og så krydses der fingre på Nørrebro, for at der findes job og at det helt rigtige venter lige om hjørnet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak! Heldigvis er der sjældent noget, der lever op til mine frygtelige forventninger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I sommers skildte jeg mig af med 90% af mine bøger. De landede allesammen nede hos en fantastisk flink antikvar i starten af amagerbrogade (http://www.antikvariatet-dk.dk).

  Han købte nogle af dem. Resten gav han videre til nogle spejdere og en friskole, som skulle holde bogmarked. Stort hurra og hænderne over hovedet. Jeg kom af med alle mine bøger og nogle børn kunne stå og sælge mine mærkværdigheder :-)

  Ved ikke om han stadig gør det – og han hader mig potentielt for at sprede budskabet online – he he.

  Jeg er potentielt interesseret i Det Hvide Hotel. Men det er svært for nye bøger at få lov til at komme ind i mit hjem, så jeg tygger lige på det.

  KH
  tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak. Jeg kan spørge ham, hvis Frelsens Hær siger nej, men han ville garanteret hellere have haft alle kunstbøgerne, som allerede er røget ud. Hvorfor kasserede du så mange, skulle du også flytte?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tja, faktisk var det først efter min flytning til Amager. Det var min anden flytning på 4 måneder, og så havde jeg en opsparet irritation mod de utallige og tunge bøger, som stod og gjorde sig vigtige og kaldte sig klassikere og følte sig helt home-safe under flytninger og for det meste var skrevet af mænd med livslede. Den slags røg ud. Også dem jeg havde læst, og ikke kunne huske overhovedet. Og dem jeg har haft i utallige år og aldrig har orket at åbne.

   Bagefter købte jeg en ordentlig stak selvudviklings, have- og krea-bøger. Dem elsker jeg. HA, tag den, sure, gamle, tvære mænd!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Uh, sure, tvære klassikere lyder som mine yndlings.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg melder mig også til “Hvad klæder mig”. Har ønsket mig den i fødselsdagsgave, men den var udsolgt fra forlaget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidst jeg flyttede gik turen til USA, så jeg solgte en del ting og gav endnu mere væk. Jeg har faktisk fundet det befriende at komme af med de ting jeg ikke brugte, men har også en del bøger opmagasineret der venter på jeg kommer hjem til Danmark igen. Jeg endte med at aflevere rigtig mange ting til et byttemarked (http://byttemarked.wordpress.com/kalender/) og kom heldigvis kun hjem med én ny bog og en meget stor kuffert blev brugt på turen til USA.
  P.s. Nyder dine billeder fra København, selvom man er glad for at være på eventyr kan man jo godt drømme sig hjem ind imellem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Indser lige at vi jo næsten ikke er i februar mere, men måske er der planer om et nyt byttemarked snarest…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Nej, hvor fint. Dem vil jeg holde øje med. Du har ret, at det også kan være befriende. Fx er jeg glad for, jeg endelig smed den rådne luftmadras ud, hvor folk altid vågnede op nede i et hul.
   Sejt, at der bliver læst amarOrama i USA.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder som om den madras var klar til pension… amarOrama er stor i USA :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Den var halvdød fra dag 1, men hvem smider en luftmadras ud, som kan puste sig selv op.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil så gerne arve Hammans Se på mig. Den står på min læseliste. Jeg kan også hente den:-)
  Er det fordi, du ikke har råd til at blive boende?:-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Du bliver skrevet op til Hamman. Ja, når jeg mister dagpengene har jeg ikke råd til at bo i lejlighed mere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • birgitte

  Du ku’ også sende dem ud i verden her http://www.bookcrossing.com/?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bristol

  Crap med flytning!
  Blev selv voldsom glad da jeg en dag faldt over en god bog, nænsomt pakket ind i en klar pose, med et lille mærkat “til dig fra mig, god fornøjelse”, på en el-kassedims på gaden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja, jeg burde nok læggen en gave på Amagerbrogade.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma S.

  Jeg er meget interesseret i The Adobe Photoshop CS4 Dictionary, eftersom jeg går på højskole på en fotolinje, hvor vi bruger Photoshop. Så det kunne være super fedt lige at have den ved hånden. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhr, vil da mægtig gerne adoptere D.H. Lawrence – Women in Love.
  Den vil komme til at bo godt hos mig. Jeg elsker totalt meget at læse på engelsk og jeg fatter ikke en skid af det der kærlighed.
  Send den til Aalleren, please :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg fatter det heller ikke. Skriver dig op til kærlighedsbogen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, jeg vil gerne eje Tarjei Vesaas. Fordi jeg elsker bøger, der skal sprættes op, fordi jeg er født i ’93 og fordi jeg kommer hjem til Danmark lige om lidt. Nå ja, og fordi jeg godt kunne lide en af hans/huns (???) andre bøger, jeg fik anbefalet af min tidligere gymnasielærer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Vi læste og analyserede ham også i gymnasiet – i starten af 90’erne. Så han holder åbenbart i længden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle for Lawrence!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Du kan stille dem i byttecentret på genbrugsstationen her:

  http://www.amfor.dk/Genbrug/Find%20genbrugsplads/Vermlandsgade.aspx

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Det hvide hotel må gerne bo hos mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   En mere på det hvide hotel. Spændende spændende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rannvá

  Orv, jeg gad vildt godt at mit navn kom i puljen om den opsprættelige bog med sort hestetitel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, hvis Tarjei Veasaas ikke er snuppet, så tager jeg ham gerne. Stor, stor norsk forfatter. “Fuglene” sidder stadig i mig (nej, det har ikke noget med Hitchcock at gøre).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Du er med i lodtrækningen om De sorte heste. Jeg tror også, den er god.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er ikke fordi du sælger bøgerne fantastisk overbevisende, men jeg gad nu alligevel godt tage et kig på din bog om neo-klassicisme. Så kunne jeg måske også lære at stave til det i første forsøg…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Du kommer med i Canova-puljen. Det er sådan en bog, jeg kun får læst, hvis noget eksamenspensum kræver det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hey
  Hugh Honour må gerne flytte hen til mig!
  /anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • byMelchiors

  Jeg er så klar på at overtage Hvad klæder mig. Og skal nok selv betale porto

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Elleboe

  Uha, Auricula ville pynte på min overfyldte boghylde!

  Og jeg bor sgu selv på Amar, så der er ingen porto involveret. Så bliver det næsten ikke bedre

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aldrig mere pop-up-reklamer