Månedlig formørkelse

Ligger Pusherstreet på Amager?

Ovre på Facebook siger Pille, at Christianshavn ligger på Amager.

Jeg siger, at Christianshavn ligger…på Christianshavn.

Hvem lyver?

IMG_4028_700
Amager Boulevard

44 kommentarer

 • Haha, i mine øjne har man ikke forladt vores lorte ø før man er taget hen over en kanal. Det vækker ofte ramaskrig, men tjek et kort ud, og se at hele øen hedder Amager. Christianshavn og Islands brygge er amagekanske byer/bydele på lige fod med Amagerbro og Dragør! Lad debatten rase!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Christianshavn er omgivet af vand næsten hele vejen rundt og kan vel ikke sammenlignes med Islands Brygge og Dragør, som hænger fast i Amager.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • dinmor

   du skal have dine skolepenge tilbage. chr er ikke Amager.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg har en veninde der, til mit argument om, at Christianshavn vel teknisk set også var Amager, svarede noget i retning af: “Nejnej, det er mere en selvstændig enhed. En slags sidste bolværk til at beskytte København mod Amager – det ER jo et gammelt fæstningsanlæg”…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Haha. Pas på Christianshavn! Pille kommer og tager jer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er mange mange svar og det er blevet diskuteret af mange.
  Men fra en ærkekøbenhavner (undertegnede), må svaret være: nej, Christianshavn er ikke Amager. Det er en bydel, som hænger sammen med indre by. Kun postnummer 2300 er Amager. Punktum.
  (Når det er sagt, ved jeg at det flere steder står skrevet at det er en del af amager. Noget med at det er en amagerkansk halvø. Visse vasse).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak! Jeg holder mig til DIT svar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • jamen… 2300 er København S – det er jo ikke hele Øen….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Altså, hvis man ser bort fra Christianshavn, dækker 2300 da hele Amager, gør det ikke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah rj

   Nej, det hedder fx 2770 Kastrup og 2790 Dragør, og der er vist et par stykket til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg ved forbavsende lidt om Amager.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Det er faktisk en yderst interessant diskussion, som jeg ikke er i tvivl om, kan bringe mange folks tis i kog.

  Den er umiddelbart lidt svær af flere grunde:

  1. Christianshavn er jo ikke i den forstand naturligt land, da det er bygget op, og er ydermere afgrænset fra Sjælland ved kanalen og fra Amager ved Voldene – altså kan det nemt opfattes “selvstændigt”.

  2. Christianshavn er i post DK sammenhænge inkluderet i indre by, da det hedder Kbh K, når man skal sende et brev dertil – altså kan det nemt opfattes/misforstås til at være en del af indre by.

  3. MEN på den anden side ligger Christianshavn altså rent geografisk på Amager. Nok det stærkeste argument af de tre.

  Mange har nok en tendens til at betragte Christianshavn som en selvstændig bydel, der hverken hører til Kbh K eller Amager, men bare hører til sig selv, nok pga, at den jo er afgrænset af hhv. kanalen og voldene. Desuden tror jeg også, at det er et lidt ømt emne for nogle folk… Jeg kender et par folk, der bor der (læs. er fremlejere af lejlighed på lånt tid), som ALDRIG ville nedværdige sig selv og deres bydel til at skulle være en del af Lorte-øen, men ellers er yderst tilfredse med tanken om, at Christianshavn skulle høre til Kbh K. Jeg mener nu, at Christianshavn er og bliver en del af Amager, da bydelen geografisk ligger på Amagers nordlige side, og i mine øjne gør det hverken Christianshavn værre eller bedre, at den er en del af Amager.

  Ps. Jeg er stor fan af Christianshavns skønhed og atmosfære (minus torvet). :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja, flere ting spiller ind, men hvad mener du med “geografisk”? At Christianshavn flere steder hænger fast i Amager eller? I så fald ved jeg ikke, om vi skal lade geografien diktere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Med geografisk mener jeg, at Christianshavn er en halvø hørende til Amager. Desuden står der i flere (troværdige) kilder, at Christianshavn geografisk er en del af Amager. Blandt andet:

   http://www.denstoredanske.dk/Danmarks_geografi_og_historie/Danmarks_historie/K%C3%B8benhavns_historie/Christianshavn – Her står bl.a. at Christianshavn er bygget på i sumpområde på Amagersiden.

   http://www.chrarkiv.dk/index.php?id=24&lang=dk – Her står om Christianshavn, “Et bekvemt sted på vor lille land Amager”.

   Men hvis vi skal se bort fra det geografiske, så føler mange Christianshavnere sig nok som Christianshavnere frem for Amagerkanere, hvilket jeg sagtens kan forstå, for Christianshavn er ret lokalmiljø-agtigt.

   Der er desuden andre steder i KBH, hvor postnumre og bydele kommer i kambolage, blandt andet et lille bitte område omkring Kbh NV og Vanløse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja, teknisk er Christianshavn vel en halvø. Men kan Amager virkelig gør krav på den? Når jeg cykler over volden forlader jeg lorteøen. Det bliver nok ikke anderledes.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Jeg tror, at det er en diskussion, der bygger på værdier og følelser, og sådanne diskussioner er ofte umulige at nå til enighed om – det er lidt lige som Palæstina/Israel diskussionen – Hvem har mest ret til hvad. Jeg holder nu på, at geografisk er og bliver Christianshavn en del af Amager, men anerkender dog, at Christianshavn er et lokalområde, lige som der er mange andre lokalområder på Amager og i resten af Kbh og Dk i øvrigt. :) Kan vi evt. blive lidt enige ved det? ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det kan vi godt blive enige om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes, du siger det godt, Anne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Jeg er glad for, at vi kan nå til enighed. Man er vel lidt konfliktsky… ;) Og Ida, tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså… i min verden er Amager den delvist kunstige (lorte)ø, der ligger uden for København, og som er en del af København.
  For mig er Amager en bydel, ligesom Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg – og i den samme kategori vil jeg sætte Christianshavn.
  Men Christianshavn ligger på øen, dvs. Amager… og på Amager ligger jo også Kastrup og Dragør. Så Amager er både en bydelsbetegnelse og en ø. Meget forvirrende.
  Men se hvad Wikipedia siger (hvilket man jo ikke kan bruge til en skid)
  “Geografisk set er Christianshavn en halvø på Amagers nordkyst”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Men nu glemmer du det første, Wiki skriver: “Christianshavn er et kvarter i København og en del af bydelen Indre By”. Endnu mere forvirrende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jamen, jeg vil også påstå, at Amager er et kvarter i København…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Du har tabt mig. Måske fordi, jeg ikke fatter forskellen på bydelen Amager og øen Amager.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er også forvirrende – men for mig er jeg kommet til Amager, når jeg cykler over Langebro eller Knippelsbro – eller den der Bryggebro, for den sags skyld… sådan er vi så forskellige. (Men jeg – og Pille – har ret!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ha, bare pas på, christianshavnerne ikke genkender dig, næste gang, du cykler over Knippelsbro.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • De står klar med hjul og stejle, så af den grund cykler jeg altid med maske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det er dig med anonymous-masken.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi kan godt sige at Christianshavn er Christianshavn, så længe de indser at de er bygget på lort i lige så høj grad som resten af Amager.

  Jeg elsker i øvrigt alt lortet. Både Amager og Christianshavn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg er ganske tilfreds med, at Pusherstreet ikke ligger på Amager. Den lort må Christianshavn gerne beholde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Blå Solkin – ‘Nuff Said. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christianshavn ligger vel på Amager, ligeså vel som København ligger på Sjælland. Jeg hepper med på Annes udlægning. Sådan rundt regnet.
  Jeg regnede med tæsk, og jeg får det. Snobber vil der være til alle tider. Og jeg holder af alle bydele på både Sjælland og Amager.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som christianshavner vil jeg hævde, at Christianshavn er sin helt egen bydel! Basta. Det er ikke snobberi, for jeg kan ret godt li’ Amager og tager faktisk mere til Ama’r-siden, når jeg skal købe ting, end til city-siden. Men når man bor her og ens børn er vokset op her, så kan man mærke det ganske særligt christianshavnske: Vi er en lille provinsby midt i den store by. Vi kender hinanden, vi kender hinandens børn. Når jeg f.eks. går i Nettoen, så bliver jeg ekspederet af nogle af dem min søn har gået i vuggestue med. Min nabo og jeg har været gravide sammen og i dag går vores sønner i samme gymnasieklasse osv. osv, Mere provensielt kan det vel næsten ikke blive.
  Men sådan er det vel også på Bryggen, på Nørrebro og Vesterbro, på Frederiksberg og Østerbro mv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja, det tror jeg, man finder mange andre steder end på Christianshavn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amager er en naturlig ø, Christianshavn er en kunstig ø. I min bog er Christianshavn ikke en del af Amager. Men det er vist et fortolkningsspørgsmål efter som Christianshavn er bygget på noget sumpet Amagerstrand http://da.wikipedia.org/wiki/Christianshavn

  FruF

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja, og det er sjovt at høre folk fortolke løs. For mig er det vandet, der afgør sagen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Der er jo mange lokalområder på Amager. Jeg har da personligt boet både i Sundby Vester, Amagerbro og Sundby Øster. Jeg tror jeg betragter Chritianshavn på lige fod med disse. Personligt foretrækker jeg Sundby Øster, så nu har vi købt et lille hus på Engvej og så kan Spaniensgades beton rende mig. Juhu, ned til stranden! Undskyld jeg kom lidt væk fra emnet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pedrsn

  Meget muligt, men lidt nu virker det som om, at Pusherstreet er flyttet til Nørrebro..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • dinmor

  Christianshavn er ikke en del af Amager. og det har det aldrig været. VI vil ikke betragtes som de usle mennesker der bor der ude ved lorteøen.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedlig formørkelse