Før vi korsfæster den pikløse

Mere Blachman tak

Er du sikker på, du så Blachman i tirsdags? Og ikke denne her video eller en hvilken som helst anden musikvideo, reklame eller tv-serie, hvor gode, gammeldags, stereotype kønsroller kører på autopilot?

Som feminist, endda af den snerpede slags, der synes, det er synd for de prostituerede, ser ned på porno og gerne SELV betaler datingkaffen, forstår jeg nemlig ikke den dundrende forargelse, der møder mig overalt.

Programmet, jeg så, handlede ikke om kvindeundertrykkelse, men om blottede mænd, der ikke kan finde ud af, hvilket ben de skal stå på i en moderne verden. Om roller, der bliver udstillet og vendt på hoved.

Ok. Jeg så desværre også alt for meget gabende kedeligt Blachmansk tomgang. Og jeg hørte tåbelige udtalelser som, at kvindekroppen tørster efter mandens ord. Selvfølgelig gør den ikke det. Til gengæld er jeg ret sikker på, at mange mænd tørster efter ord og et sprog, der kan definere en moderne maskulinitet og et moderne forhold til kvinden.

Derfor vil jeg gerne have meget mere Blachman på tv. Med og uden Blachman og nøgne damer. Og måske med ordstyrer eller en vært, der taler andet end sort.

Ved godt, vi ikke er enige. Men er du nu også helt sikker på, at vi så det samme program?

IMG_0264_700
Gunløgsgade

15 kommentarer

 • Jeg var ikke forarget. Jeg kedede mig. Jeg keder mig, når mennesker går så meget i selvsving over sig selv, som Blachman gør. Og jeg tabte konstant tråden, mens jeg ventede på den poesi, han havde lovet mig.
  De skal have thumbs up for ikke kun at se på unge, smækre kvinder. Når der nu skal stå en afklædt umælende kvinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja, Blachmans selvsving ødelagde meget, men jeg er nu glad for at slippe for poesi. Vil bare gerne have en ærlig diskussion.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Din Yndlingsanmelder

  Og kom så med resten af din fine føljeton om alle de forkerte. Ellers må du gi’ kaffe. Hep!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Nej nej nej, ingen må tale om føljeton (eller kaffe?) lige nu. Jeg dør af stress.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Din egen yndlng-anmelder

   (eller kamillete, atju!) Smid sokkerne, se op på solen, træk vejret. Be a Blachwoman.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Eller gakwoman..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Andlingsynmelder

   My wish exactly ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke set Blachmann, men bliver lige nødt til at spørge: er det rodebutikken du gik forbi?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hedder den det? Lille butik i kælderen i Gunløgsgade.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror vi så det samme program (selv om jeg ikke har set det ;-)) Jeg kan sagtens se din pointe, og ideen med at mænd skal finde et nyt ståsted overfor den moderne kvinde, eller at den moderne kvinde skal finde et nyt ståsted overfor manden er jeg sådan set med på. Mit problem består af at programmet efter min mening er endnu et led af en fænomenal selviscenesættelse af en mand som tidligere har udtalt at x-faktors bedste opfindelse er Thomas Blachman. Så ja til en del af konceptet, men nej til at være med til at promovere mere af Blackmands selvpromoverende new-age filosofiske sofisme..

  Kh FO

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg kan sagtens forstå, hvis folk synes Gakman er krukket og møgirriterende, men det er der så mange, der er. Hvem flipper fx ud, når Clemen Kjersgaard fører sig frem på skærmen? Og hvor kommer kvindeundertrykkelsen ind i billedet? Jeg fatter ingenting.

   PS Blachman ER det bedste, der er sket for X Factor. Jeg ser det nærmest kun pga. af de gakmanske taler til nationen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes altså heller ikke Clemen Kjersgaard, hvis navn jeg ikke kan stave så jeg må checke din stavemåde, er imponerende. Endnu en af de journalister som kun interviewer og går efter et bestemt resultat, deres eget, alt andet bliver klippet væk eller ignoreret..

   Men nej, jeg ser heller ingen kvindeundertrykkelse, til gengæld ser jeg Blachman som tv med laveste fællesnævner. Kan godt være der holdes fine taler, men de holdes for talens og ordekvilibrismens skyld, efter min mening ;-). Men det er god underholdning, klart. :-)

   Kh FO

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N.

  Jeg elsker Blachman. Elsker ham. Men kom til at kede mig lidt. Desværre.

  Men han skal endelig komme med flere “hvis du havde bygget rundetårn, havde det været firkantet”-taler til nationen (og Anne Linnet den …). Det keder mig aldrig. For manden har sgu ret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Han har så ret i X Factor og er så kedelig i Blachman. Måske skulle vi smide Anne Linnet ind i sofaen for at få lidt action.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • N.

   Jeg ville se det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Før vi korsfæster den pikløse