Opperen

Jobsamtaler på chat! Hvem løber videre med den?

Så er det i morgen, det går ned.

Har forsøgt at forberede mig. Mest ved at se melodigrandprix, afkalke badeværelse og købe nye løbebukser. Og ikke mindst aflyse arbejde og aftaler, fordi jeg altså er nødt til at prioritere.

Det hele flimrer.

Jeg ved ikke, hvem jeg er, hvorfor de skal tage mig, eller hvordan man trækker vejret, når et drømmejob står på spil.

Nogen gode råd? Skal jeg ringe og høre, om vi kan tage den over chatten? Drikke 10 guldøl? Sende en bombetrussel? Jeg er åben for hvad som helst – bare drop klichéen, at jeg skal være mig selv.

Jeg vil hellere være en and.

IMG_7833_700
Tovelillevej

18 kommentarer

 • Trix

  Så vær en and. Bare vær en god and.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Må jeg prøve på. Måske en god and, de kan chatte med?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Prøv at være en anden, som skal beskrive alle dine gode kvaliteter. Eller måske bare dig selv, der beskriver alt det fede hende den anden kan. Det er så meget nemmere at tale pænt og rosende om andre end sig selv. Og lad for guds skyld være med at tage løbebukserne på.
  Når jeg har været med til at ansætte folk, må de gerne være nervøse, hvis det bare er fordi de virkelig gerne vil jobbet og derfor gerne vil gøre sig umage. Hvis de ikke har forberedt sig, kun taler om hvorfor jobbet passer så godt til dem og glemmer, hvad de egentlig kan gøre for virksomheden, eller ikke kigger mig i øjnene, kan de lige så godt blive væk.
  Knæk og bræk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak, det kunne jeg bruge. Skal huske at fokusere på dem. Ikke på alt det, jeg ikke kan huske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • synes du skal tænke, at drømmejobbet står og mangler sin drømmemedatbejder og at det sgu nok er dig.

  Held og lykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Gør jeg også lidt, men måske glemmer jeg det, når de siger “Hej, kan du fortælle os lidt om dig selv?”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Har prøvet at sidde på begge sider af bordet, og det er som regel de enkle ting, der skiller en god samtale fra en dårlig. Øjenkontakt, håndtryk, ”vibe” osv. Ham med det fantastiske CV taber, hvis han mumler og kigger ned i bordet, mens hende med de tvivlsomme erfaringer løber med sejren hvis hun er rar at snakke med. Simple but true.

  Det bedste råd jeg nogensinde har fået, var da jeg selv stod overfor drømmejobbet og var heftigt nervøs før samtalen. Inden jeg gik hjemmefra sagde min roommate ”don’t forget to have fun”. Det virkede! Jeg ved ikke hvorfor, men jeg kunne slappe bedre af, og ansættelsessamtalen *var* faktisk sjov.

  Så there you go: don’t forget to have fun :)

  /Kristina.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak, vil prøve at huske det. Det skal være sjåååuvt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lav en Penkowa, skrab håret HELT stramt tilbage og tegn dine øjenbryn oppe i panden. Så skal de nok tage dig. Ellers skal du bare forestille dig, at du har gjort det og give den gas.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Og lyve! Bare lyve helt vildt om alt muligt. Så imponerer jeg sikkert.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Lund

  Du skal lave generalprøven i din stue aftenen inden samtalen. Lige gyldigt hvor mange gange du har tænkt salgstalen igennem i hovedet, så gir det altså mere at fortælle det til tøjdyret i sofaen. Man fanger lige de værste fortalelser.
  Held og lykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Har slet ikke tænkt salgstalen igennem, men ja, i aften vil jeg fortælle panthellaen en ting eller to. Den kunne godt minde lidt om en farlig arbejdsgiver.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Har ingen råd. Ved ingenting. Men krydser og ønsker dig al mulig held og lykke. Du ka’ godt, Orama..jeg VED du ka’!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg krydser stadig alt, hvad jeg har og tror helt vildt på dig. Jeg har netop fået job og jeg var så hamrende nervøs til samtalen, at jeg var sikker på, jeg kvajede mig helt vildt. Var lidt for kæk og afbrød og grinede lidt som en hest. Tror jeg. Men min nye chef sagde, at det havde været tydeligt, at jeg var sådan, fordi jeg tæskegerne ville have jobbet. Så det er faktisk muligt at få job, selvom man er en hæslig udgave af sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak. Da jeg først fik sat mig i stolen, forsvandt nervøsiteten. Mærkeligt og dejligt. Desværre fik jeg ikke sagt alt, jeg ville. Men det gør man måske aldrig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lone

  Krydsede fingre og mange positive tanker fra mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opperen