Godnat

Har vi en ægte fotograf til stede?

Jeg burde jo blive stolt og glad, når en dame skriver, at hun vil købe mine Amager-billeder og hænge dem op i sit hjem. Mine billeder på hendes vægge.

I stedet får jeg travlt med at fløjte og kigge den anden vej.

Problemet er, at hun ikke vil have print, men digitale fotografier, som hun selv kan printe. Og dem har jeg da også solgt en del af. Bare ikke lige af Amager-billederne, som man aldrig kan vide, om jeg skal bruge i en anden sammenhæng.

Hvad nu, hvis jeg fx snart bliver angrebet af initiativ og udgiver en Amager-bog, vil sælge Amager-postkort eller Amager-kalendere? Og udvælger de billeder, som damen har købt?

Og hvad nu, hvis damen får den brandgode idé at producere pyntepuder og køleskabsmagneter med mine fantastiske mesterværker?

Nogen, der har forstand på fotosalg og rettigheder?

Jeg må hellere snart svare. Pengene kalder længselsfuldt på mig.

IMG_0297_700_Islands Brygges Kulturhus
Pille, Kulturhuset Islands Brygge

10 kommentarer

 • åh, bare jeg vidste det. og nøj hvor jeg holder af dine billeder af mig. Altså fordi det er rart at du ikke er så lige op i fjæset agtig.(kun på Northside)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Og nu er jeg kommet til at fjerne alle relaterede indlæg. Det går godt det her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså… nej. Man kan sende filerne til nogen, man har en aftale om brugsret med, som foreksempel blade. Men i den her sammenhæng svarer det jo til at du udleverer et negativ. Var det mig, ville jeg bede hende om at vælge et print, og så sende hende det. Nichts weider.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja præcis som at udlevere negativ. Men hvorfor give et blad brugsret, og ikke en privatperson?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Et blad bruger det jo en gang, og man kan holde opsyn med dem. Der ligger en klar aftale om hvor de må bruge det, hvor ofte osv. De må heller ikke redigere eller beskære uden dit samtykke.

   Jeg afleverer kun hele filen til medier/virksomheder. Og venner, selvfølgelig. : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg bør nok følge dit eksempel. Men gad vide, hvad profferne gør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannik

   Profferne udleverer heller aldrig “negativerne”, med mindre det er en bestilt opgave. I princippet kan du godt sætte betingelser op i jeres aftale, som siger at hun ikke må ændre på dine billeder, sælge eller videregive dem og så videre. Men hvis hun gør det alligevel, er det svært at stille noget op mod.

   Ville selv udelukkende sælge tryk/print – tænk på at hvis hun printer en helt skæv version og siger til alle at det er dit billede, taber du jo potentielle kunder. Så sørg for at have så meget kontrol som muligt, vil jeg sige.

   Og nej, jeg er ikke prof, men har da haft mine overvejelser omkring copyright på mine billeder og så’n…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak for svar. Føler mig lidt krukket, men følger jeres råd. Har meldt tilbage, at jeg kun sælger print. Meget rart at tage stilling og vide, hvad jeg skal svare en anden gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er enig. Du bør kun sælge dem som print. Ikke at jeg har en pind forstand på det, men hvis hun kommer til at lave et eller andet helt væk ved dem, så tror folk det er sådan dine billeder ser ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Nu er det jo heller ikke fordi, jeg har et kunstnernavn, der skal beskyttes. Men ja, jeg vil helst have kontrol med resultatet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godnat