Sikkert alderdomstegn: At blogge om tiden der flyver af sted

Kafka ville nikke anerkendende

Jeg fik brev fra jobcentret i dag.

Jobcentret har registreret, at det er mere end 7 dage siden, du har tjekket dine jobforslag på jobnet.dk

Ikke så godt. Den slags registreringer efterfølges nemlig af trusler om bomber, rockere og penge, der ikke går ind på kontoen. I store træk.

Hvordan kunne det ske? At tjekke jobforslag betyder at gå ind på jobnet.dk og trykke på en knap, og hver 7. dag trykker jeg trofast på deres fantastiske knap. Ikke fordi jeg har lært at huske vigtige ting som at trykke på knapper, men fordi Jobnet sender mig en sms hver eneste uge.

Husk at tjekke dine jobforslag, siger sms’en.

Og uanset hvor i verden jeg befinder mig, skynder jeg mig ind til knappen og trykker, så alle er glade og kan komme videre med deres liv.

Men altså ikke i dag. Nu var de sure. Hvorfor skulle jeg svigte knappen og mig selv på den måde?

Febrilsk gennemrodede jeg min telefon for at finde en forklaring. Hvor var den lille stodder-sms. Den skulle have så mange bank. Jamen hov, den var der slet ikke. Jeg havde aldrig fået nogen sms! HaHA! Tænkte jeg og ringede til jobcentret. Kunne de SÅ skynde sig at fjerne pletten på min ellers snehvide knaptrykningshistorik. Det hele var jo deres egen skyld. De havde glemt at sende mig min huske-sms!

Nåå? Sagde stemmen i telefonen. Det bliver du nødt til at snakke med din jobkonsulent om. Du må ringe senere.

Jeg ringede senere.

Nåå? Det bliver du nødt til at snakke med Jobnet om, sagde jobkonsulenten.

Jeg skrev til Jobnet.

Nåå jo, men det var jo min egen skyld, mente Jobnet. Godt nok havde systemet været ude af drift, og godt nok var huske-sms’en aldrig nået frem. Men derfor skulle jeg jo alligevel huske at trykke på den knap.

?

Og med hensyn til brevet fra i dag, så måtte jeg altså kontakte mit jobcenter.

Altså jobcentret, som jeg startede med at ringe til?

Nemlig.

IMG_1041_700_Artillerivej_klovn
Artillerivej

 

17 kommentarer

 • Hvor er det egentlig enormt 1984 (bogen altså, ikke året), at det sådan overvåges, om man nu husker at være aktivt jobsøgende i form af knapklik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det er så meningsløst med den knap, at man ikke fatter det. Selvfølgelig tjekker jeg jobs hver eneste dag, på jobindex.dk, facebook, twitter, LinkedIn osv., men da ikke på et amatørsite som jobnet.dk, der fx foreslår, at jeg søger stillingen som “Ledigt værksted udlejes til 2000 kr”. Jeg kommer for at trykke på deres knap og skynder mig hurtigt ud igen. Og hvad har vi så fået ud af det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Ha! Det er jo sådan de sørger for, at holde sig selv beskæftiget og ikke ende i arbejdsløshedskøen.
  Det knaptrykkeri er da fuldstændig meningsløst. Hvad nu hvis man ikke har pc eller smart telefon? Skal man så møde personligt op og trykke på knap? :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja måske? Eller gå ned på biblioteket og trykke på knappen? For trykkes skal der jo.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har været i en lignende situation med Jobcenter, A-kasse og Anden Aktør. Efter forgæves at have prøvet at ringe besluttede jeg mig for at opsøge dem ansigt til ansigt, hvilket resulterede i at jeg måtte cykle fra A-kasse, til Jobcenter, til Anden Aktør for at ende hos Jobcenteret igen – ARGH!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Argh. Men ok, hvis jeg selv arbejdede i det system, ville jeg også sende folk videre. Intet giver mening. Lad den næste tage lorten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Jeg fik heller ikke hverken huske-sms eller huske-mail. Var et rent mirakel jeg alligevel nåede forbi deres side og trykkede på den lille knap.
  Og jeg er helt enig; det er noget af det mest meningsløse, ever. Netop fordi de der jobforslag man skal tjekke, og som jo burde være målrettet til en udfra alt det man har udfyldt, er ubrugelige. Har ikke set et eneste opalsg derinde som jeg rent faktsik har kunnet bruge til noget. Som har været tilnærmelsesvist indenfor mit felt.
  What a waste of time…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Og hvad har knap og jobforslag med hinanden at gøre? Intet. Jeg kan trykke på knappen uden at tjekke jobforslag, og jeg kan tjekke jobforslag uden at trykke på knappen. Åh, jeg skal lade være med at skrive mere, kan jeg mærke. Bliver så rasende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • En af mine venner udviklede et script til at trykke på knappen en gang om ugen for ham. Jeg kan spørge ham om scriptet, hvis det er?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja tak! Eller har det mon noget med det her at gøre?
   http://kode.porten.dk/job_fix/
   Den fik jeg på facebook i dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, jeg vil tro, at hans script bare åbner den URL, som de – på siden du linker til – skriver at man kan åbne i sin browser engang i mellem (naturligvis minimum én gang om ugen).

   Min ven har tog så bare skridtet videre og lavede et script, der åbnede URLen og satte scriptet til automatisk at køre på sin server, så han helt slap for at lave noget (selvfølgelig efter han havde anskaffet sig serveren, lært lidt simpelt script-sprog og sat det hele op).

   Nu holder nørden mund.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ok, jeg fatter det ikke helt, men holder også mund.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er et komplex emne og jeg føler trang til at svare i rater:
  a)
  Jeg har faktisk fundet relevante jobopslag på jobnet jævnligt. Jeg har også fået de obligatoriske om overlæge stillinger i neurokirurgi. Men alligevel; det er ikke ren jammer mht jobforslag.
  b)
  De skriver tydeligt når man melder sig til huskeservicen, at man selv skal huske dummeknappen også når jobcentret glemmer mail og SMS.
  c)
  Det er først 3. gang du glemmer dummeknappen at der vanker “bøder” (stop for dagpenge). De første 2 gange i en dagpenge periode bliver fristen udsat og du får en reminder med snailmail.
  d)
  Dummeknappen er TOTALT meningsløs og præcist derfor så uhyggelig nem at glemme.
  Jeg er nu på 2. advarsel.
  e)
  Det føles ret udmygende at skulle udføre en meningsløs handling hver 7. dag. Tror politikerne at vi ellers ville glemme at vi er arbejdsløse og lever på skattebetalernes nåde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Men er dét en grund til at bruge Jobnet? At det ikke altid er “ren jammer”? Hvorfor ikke bare holde sig til jobindex, der fungerer? Og hvor du slipper for gak-forslag?

   I øvrigt lå der endnu et brev til mig i postkassen i dag. “Jobcentret har registreret, at det er mere end 7 dage siden, du har tjekket dine jobforslag”. Samme brev som i går – selvom jeg har trykket på deres knap. Det stopper aldrig.

   PS Trykker du så hver dag nu for ikke at glemme en 3. og sidste gang?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der er ingen grund til at bruge jobnet … jeg vil bare så gerne være sød ved alle.
   Gak-forslag kan dog også rede min dag hvis de er tilstrækkeligt udenfor skiven. Som “flaskedreng under 18” HA (gnækkede kvinden på næsten 40).

   Det er ret sært at du får to breve, måske er nedbrudene ikke helt overstået?

   Mht jobnet-advarsler tog jeg den nemme udvej: Jeg har job til rigtig menneskeløn i 22 1/2 måned endnu.
   Om 10 1/2 måned bliver min advarselsstatus nulstillet. Til 2015 kan jeg starte forfra med en ren ny dagpengeperiode.
   Hurra!
   Jeg overvejer at gå i skarp programmeringstræning så jeg kan gøre som snefnugs ven.
   Perl here I come!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Dejligt! Tillykke med det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] det nørderi ovre hos amarOrama (se kommentarerne), fik mig til at tænke på go’e, gamle […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sikkert alderdomstegn: At blogge om tiden der flyver af sted