Matematikheltelæreren

Hvad omelet og kaffe undertiden må lægge øre/øje til

Ok, hvad er værst, blind eller døv? Efter intens morgenmadsdiskussion er jeg kommet i tvivl.

Da Actionbror påstod, at han hellere ville undvære syn end hørelse, rystede Arkitektdamen og jeg overbærende på hovedet.

Som blind kan man hverken tegne eller fotografere eller se himlen skifte farve over fjeldene på Færøerne. Og Actionbrors hundedyre designermøbler ville jo pynte til ingen verdens nytte.

Men Actionbror rykkede sig ikke. Han ævlede om fællesskab, om at deltage i samtaler uden tolk på slæb, om la musica osv.

Jamen, var du blind, kunne du jo ikke engang se din smukke kone, argumenterede jeg.

Var jeg blind, havde jeg ikke kæmpet så hårdt for at få den smukke kone, sagde Actionbror. Så havde jeg selvfølgelig valgt den grimme kone, med den smukke stemme.

Han har en pointe.

Margretheholmsvej_700_IMG_7721
Margretheholmsvej

9 kommentarer

 • Altså, hvad sagde den smukke kone så til den?
  Følte hun sig kun valgt pga smukheden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Æv. Nu er jeg også i tvivl…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • skolou

  Hvad med stum? Er stum ikke med i dilemmaet???

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne

  arrgh er bare nødt til at ødelægge den sjove stemning her, fordi dit indlæg fik mig til at tænke på noget: Jeg har en skøn søn på nu 11 år. Han er født døv, hvilket føltes som en katastrofe lige da vi fik det at vide, men så så vi på vores grinende glade 1 årige og tænkte nå ja det går jo altsammen… noget af det ABSOLUT værste jeg kan huske fra når jeg mødte folk efter den tid, hvor vi fik det at vide var alle de lamme kommentarer spændende fra “Jesus er med jer” til “Han kan jo blive håndværker”, men noget af det der gik igen var; “jamen han er da i det mindste ikke blind”….WTF som om vi lige havde valget der – altså som om man lige gik hen i den der baby butik og damen ved disken (gud i himlen) sagde “desværre vi har kun de handicappede eksemplarer tilbage, så hvad vælger I døv eller blind?” det er altså ignoramus på lavt plan. Men men men jeg ved jo godt at folk ikke siger sådan noget, fordi de vil såre, det er bare lige den der med at kunne censurere sine tanker, før man åbner munden. Og jo jo jeg forstår jo godt hvorfor “døv versus blind” er noget man taler om, det er jo 2 af de vigtigste sanser vi har. Jeg har haft fornøjelsen af at lære en masse døve personer at kende og har arbejdet med en masse blinde, så selvfølgelig er det også tanker der er gået igennem min hjerne MEN igen, vid at det er en af den slags, som personer med handicap virkelig hører for ofte til at undgå at komme til at få irritationsallergi – altså den der med “sidder du i kørestol, nå men det er da godt at du ikke er blind/spastisk lammet/har parkinsons osv osv”…. og forresten har min søn fået indopereret et Cochlear Implant og taler og hører nu ganske glimrende – men har ikke en tone i livet :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg tror, det er et grundvilkår. Uanset hvilke problemer, du står med, hvad du sørger over, har mistet eller fejler, vil nogen forsøge at trøste dig med et værre scenarie. Dog sjældent, den trøst kan bruges til noget – eller falder i god jord. Jeg kan fx godt forstå, hvis du ikke ligefrem følte dig opmuntret af de dumme kommentarer om din søn.

   Omvendt har jeg meget svært ved at se problemet i blind-eller-døv-diskussionen, som handler om OS, ikke de blinde og døve. Ligesom jeg også gerne vil have lov til at overveje, om det mon er værst at miste arme eller ben, selvom der sidder folk ude i virkeligheden og mangler disse lemmer.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Matematikheltelæreren