Who to ikke få et lift af i Siena

What to ikke lave i Siena

Nu hvor jeg ved alt om Siena, og aldrig har tænkt mig at blogge om andet end Siena, vil jeg fortælle dig noget mere om Siena. Nemlig hvilke aktiviteter, du bør undgå i Siena.

I Siena vil jeg fraråde, at du:

… tager på onsdagsmarked og tåger rundt på pladsen La Lizza og leder efter La Lizza, og boderne og markedet, hvis det er torsdag. Retarderet opførsel og hvide ben ser så grimt ud sammen.

… mistænker Sienas idylliske pasteller for at være ren kulisse og i trods tilbringer dagen ved en motorvejsafskørsel. Siena ER smuk. Og nyfejet. Deal med det eller skrid tilbage til Amager, freak.

…træder ind over dørtærsklen til Ale & Wolf, hvis du er tyk. Ignoreres dette råd, vil der falde bitre tårer bag omklædningsgardinet, når den ene drømmevintagekjole efter den anden nægter at blive lynet.

…tyller vin i Enoteca-kælderen under Medici-fortet. Vin er godt. At blive tappet for blod af latinomyg er mindre godt. Og bagefter mistænker du uskyldigt hotelværelse for at smitte dig med væggelus.

…udsætter dig selv for en tur til San Gimignano. Alle amerikanske turister i Italien venter på, du besøger San Gimignano. Så de også kan besøge San Gimignano. Og fylde og stå i vejen og skubbe og proppe sig sammen i byportene, og så de langt om længe kan få dig til at forstå, at San Gimignano er spectacular. Har du så forstået? SPECTACULAR.

Bare rolig, jeg skal nok snart skrive noget mere om Siena.

IMG_2994_700 L’Orto Botanico, Siena

12 kommentarer

 • Jeg er skideligeglad med hvad du skriver om, så længe du skriver det lige så skarpt og sjovt som det her. Bom.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ha tak. Så vender vi nok først tilbage til Amager om 2 indlæg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha fedt indlæg:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A-K

  Åh altså – det kan jeg næsten ikke tåle at høre. Og så alligevel.
  Havde en out-of-this-world fantastisk oplevelse i San Gimignano i 1994, og det var næsten ligeså fantastisk ved besøg #2 i 1996. Jeg var der vistnok også i 1999, men husker ikke præcis hvordan det var. Og så igen i 2004, hvor noget af magien var forsvundet. Troede faktisk det i høj grad skyldtes ledsageren, men hm…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Lagde du mærke til, om der kom flere og flere turister, som årene gik? For mig var det næsten værre end Venedig. Hovedgaden én lang kø og overalt disse rædselsfulde souvenirbutikker.
   Besøgte heldigvis også flere uturistede flækker, hvor man kunne trække vejret. Bynavnene har jeg glemt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • A-K

   Jo, og måske var de der allerede i stort omfang første gang. Men der var en fløjtespiller inde i gården til venstre for kirken, og der flygtede jeg ind og sad på den lille brønd og havde lidt magi for mig selv – langt væk fra det 20-25 store mand selskab jeg rejste med. Langt før det blev moderne at være introvert ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg endte uden for bymuren med et firben. Men det var selvfølgelig også meget hyggeligt. God udsigt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ida

  Hvis jeg havde råd, så lod jeg dig permanent flytte til Siena/andre dele af Italien. Så du kunne blogge om Siena/støvlelandet.
  Jeg ville nok flytte med… for jeg er vild med Italien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Send mig lige en mail, hvis du bliver rig. Jeg tager gerne tjansen som Italien-korrespondent. Kunne måske få et værelse i din store Toscana-villa?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • ida

   Så er det nu, jeg skal skrive “‘hvis’ – du mener, ‘når’ jeg bliver rig.”
   But who am I kidding; jeg bliver aldrig rig.
   Men netop derfor skulle jeg måske flytte til Italien? Gå på bare tæer i noget have og dyrke tomater og løg og blive rigtig hvidt-brød-med-olie-tyk og blød og få blankt hår.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Gør det!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Who to ikke få et lift af i Siena