Efterårsfladmast

What to lave i Siena

Det gode ved Siena er, at man får lov til at lave ingenting. Du kan gå rundt, beundre smalle, stejle middelaldergader, gå videre, sætte dig på en trappe, gå videre, finde en bænk i Botanisk Have, gå videre, lægge dig under et figentræ, gå videre, glo på mennesker på Piazza del Campo i flere timer, gå videre, se solnedgangen fra Medici-fortet, gå videre, overhovedet ikke lave en skid, gå videre, og gå videre, uden et eneste stik af dårlig samvittighed eller seværdighedssvigt. Siena er lille og overskuelig.

Mit yndlingsdrivested var haven Orto dei Tolomei med udsigt både over byen og det bakkede landskab, som bølger ind fra alle sider. Her blev Svalens Graf og Livets arabesk læst. Og ellers trak jeg bare vejret.

Ok, det er også en god idé at besøge Museo Civico, hvilket jeg gjorde. Og domkirken og domkirkemuseet og Museo dell’ Opera Metropolitana, som jeg susede igennem. Og kunstmuseet, der aldrig så skyggen af mig.

Og selvfølgelig skal du køre en tur ud af byen, drive rundt i Chianti og stjæle druer, se kæmpestore solsikkemarker, blodrød jord og Siena, som i aftensolens flimren og på afstand nemt kan forveksles med det forjættede land.

Men først og fremmest skal du lave ingenting. Hvis bare jeg havde haft mere end 9 dage til ingenting.

IMG_2820_700
Museo Civico

4 kommentarer

 • Altid sjovt at stjæle Chianti druer haha:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg er elendig til at stjæle. Så arrige bondemænd med høtyve alle vegne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er pissegod til at stjæle. Har engang nappet ½ sydfransk solsikkemark til sølvbryllupspynt og stukket af fra den sure bondemand.
  Hvornår skal vi afsted?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Lige nu ville jeg give min ene arm for en skiferie.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsfladmast