Den store tegneserieåbenbaring

Ryk tilbage til start

Når man endelig får bestilt den tid. Og endelig sidder og vrider sig i stolen hos ny, afventende læge og slet ikke ved, hvor man skal starte med hele den hormonforstyrrede, D-vitaminmanglende, overtrætte, forpustede, benkrampende, tørhudede, hårfældende, apatiske, svimle, frysende, glemsomme, negleflækkende, voldmenstruerende, muskelømme, tandrådnende, halvdemente, ordforrådsskrumpende, taljeædende, delleeksploderende. Never. Fucking. Ending. Overvægtsaffære, men til sidst får fremstammet noget med vægtproblemer.

Og lægen svarer:

Vægtproblemer?…Du taber dig?

Så kan man godt få tanken, at man hellere skulle være blevet hjemme.

Artillerivej_IMG_1061_700
Artillerivej

 

16 kommentarer

 • Nogle gange er det en god ide at tage en ven med til lægen.

  En som kan huske dig på alle symptomerne, og støtte dig i at det for helvede er vigtigt og ikke skal fejes af bordet bare fordi det er bøvlet at få udredt.
  Tænk nu hvis du kunne få en diagnose og der var noget som kunne gøres noget ved…

  Tænk hvis du ikke behøver at have det sådan de næste 40 år.

  Det kan være at det er både dit og lægens bøvl værd?
  Hvilket minder mig om, jeg har en læge jeg skal ulejlige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Kunne måske være smart med en ekstra person. Jeg havde en seddel med, som jeg ikke rigtigt fik læst op fra, fordi jeg altid kommer i tanker om, jeg måske bare er hypokonder og burde gå hjem og tage mig sammen. Fik dog vredet en blodprøve ud af ham. HÅBER, den taler sit eget sprog, så jeg ikke behøver sige så meget mere. Held og lykke med din læge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender ikke én person, der føler, de bliver taget seriøst af deres læge. Måske er det bare et krav, at man skal være uengageret for at få egen praksis. Min læge siger konsekvent: “Lad og vente og se, om det ikke går over…” Også om min efterhånden meget imponerende mavestørrelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Man er rask, indtil det modsatte er bevist. Men faktisk må vi hellere vente med at fælde dom over min nye læge. Han nåede slet ikke at være irriterende, før jeg blev ramt af det sædvanlige bare-jeg-ikke-er-til-besvær-anfald og smed den lange symptomliste tilbage i tasken. Og hvis jeg ikke tager frakken af, er det ret svært at få øje på mine ekstra 15 kg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min læge tager mig alvorligt. Også når jeg ringer og siger: ‘Mit barn har meningitis for hun har lige sagt hun har ondt i nakken’.

   Ville ønske, at jeg kunne give dig et læge-du-skal-servicerer-mig-ego og en medfølgende diagnose. Min faster har lige fået konstateret for lav stofskifte med de samme symtopmer som dig. Det var hendes frisør, der mente hun skulle gå til læge, for hendes hår faldt af.

   Bestil en tid mere og tag actionbror med, tror han er god til læger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Actionbror kunne godt være god til sådan noget som læger, men bor jo ikke i Kbh. Og frem til jul farter han rundt i New York, Caribien og hvad har vi. Jeg tror forresten også på lavt stofskifte.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene E

  Hej. Har du fået tjekket dit stofskifte? Det lyder ret meget som lavt stofskifte, som er en bitch. Det klares med en simpel blodprøve, hvor en dygtig læge måske også lige kunne tjekke vitaminerne.

  God vind.

  Kh Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   For 1 1/2 år siden tjekkede de stofskifte, men tog ikke alle prøver, der skal til. Det bad jeg så om nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puh det er aldrig sjovt. Jeg har prøvet det en del gange. Man bliver efterladt med en kæmpe frustration over ikke at blive taget seriøst. Men jeg har heldigvis fundet en læge nu som tager det seriøst når jeg siger at noget er galt. Har efterhånden også været en del igennem. Jeg krydser fingre for at næste besøg bliver bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg blir så træt af det på dine vegne. Simpelthen så opslidende med den slags typer. Best of luck, altså.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det mest opslidende er at være typen, der ikke banker i bordet. Især hvis blodprøven erklærer mig rask.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej,

  Jeg er ellers ikke så god til at kommentere men mange af de symptomer du beskriver lyder som sådan min nabo havde det i lang tid. De har nu endelig fundet ud af at hun har en stofskiftesygdom der hedder Hashimotos. Men det krævede vist også rigtig mange ture til læge før at de kom frem til det. Håber du snart finder ud af hvad der er galt.

  Hilsen Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak, ja det lyder som stofskifte. Håber jeg også, det er, så jeg snart kan komme videre til en behandling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måske er du insulinresistent? Nogen af symptomerne kunne nemlig godt lyde sådan. Jeg har selv en hormonforstyrrende sygdom, PCOS, som i mange tilfælde hænger sammen med insulinresistens. Det gør mig træt – sådan meget træt – giver mig ondt i knoglerne og ulyst til at stå op om morgenen. I hvert fald hvis jeg ikke spiser en MEGET insulinstabiliserende kost. Der er rigtig mange med PCOS og insulinresistens, der synes det er rigtig svært at tabe sig – fordi der skal en anderledes kost til, end de almindelige kostråd siger. Færre kulhydrater, mere fedt og protein. Ingen hvede og ris.
  I hvert fald finder lægen ikke insulinresistens med en almindelig blodprøve, fordi ens blodsukker godt kan være normalt selvom man har sygdommen, så man skal have fastet og sådan noget inden de tager blodprøven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg blev tjekket for PCOS for et år eller halvandet siden. Tallene siger nej. Og kulhydrater får jeg meget lidt af. Ingen pasta, ris, havregryn eller hvidt brød til hverdag. Så det er nok noget andet, men symptomerne ligner meget ja.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den store tegneserieåbenbaring