Farvellet

Kareten

Før vi styrtede op ad trapperne, sank vi ned på Kareten som næsten de eneste gæster. Jeg med en plan om at rydde op. Lægge fortiden i én bunke, fremtiden i en anden bunke, løgn for sig, sandhed for sig, for til sidst at sidde med en slags plan. Måske hed den venskab. Måske hed den slut. Måske hed den noget helt tredje.

Men planer kunne jeg godt glemme alt om. Kareten var uegnet til voksensnak. Fra højtaleren strømmede den ene gamle revyvise ud efter den anden, og revyviser var åbenbart Gakkerens ting. Han kunne slet ikke styre sit gakkeri. Dingelingeling. Pling. Dingelingeling. Pling. Munden gik, benene gik, armene gik. Det var som at tale til et stroboskoplys. Dingelingeling. Pling.

Før kunne jeg ikke fordrage Amager, men så mødte jeg dig. Nu kan jeg godt lide Amager. Nu er jeg vild med Amager, jeg vil jeg gerne bo her! Dingelingeling. Pling.

Hej tjener! Hvad er der sket med banken, som lå ved siden af? Dingelingeling. Pling.

Skal du have selskabslokaler derinde? Hvilket tema? Hvordan vil du pynte op? Dingelingeling. Pling.

Gakkeren vendte sig mod mig. Pegefingeren gik som en manisk metronom ved tindingen. Dingelingeling. Pling. Dingelingeling. Pling.

Jeg har aldrig hørt dig sige, at du elsker mig. Det har jeg ikke. Det har du ikke sagt. Dingelingeling. Pling. Dingelingeling. Pling.

Nej det havde jeg ikke sagt.

Har du nogensinde tænkt, hvor sørgeligt, det er, at ingen kender de gamle sange mere? De er glemt. Og stjernerne? Dirch Passer, Liva Weel… En dag vil jeg grave skatten op og vise danskerne guldet. Åbne deres øjne. Det ville gøre mig glad. Har du aldrig tænkt på det? Dingelingeling. Pling.

Nej det havde jeg ikke tænkt på. Men lige nu kom jeg til at tænke på dengang, jeg blev psykopat af at spise lykkepiller. Gad vide, hvad Gakkeren havde spist i aften.

Vi blev bedt om at drikke ud. Det var tid til at sige farvel. Dingelingeling. Pling.

Læs næste afsnit af Gakkeren.

IMG_0127 Sundholmsvej_700
Sundholmsvej

Historien om Gakkeren kører baglæns og starter her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvellet