Natten

Udstillingen

Før Gakkeren ikke var der, sendte han sit ansigt. Han lå i sengen med skarp blitz og lukkede øjne. Og fik mit tilbage.

Gakkeren: Jeg tænker meget på dig.

Mig: Jeg tænker på dig, når jeg går i seng og tænker på dig, når jeg står op.

Gakkeren: Hvad tænker du så? Er du vred?

Mig: Jeg tænker, at jeg trænger til at komme langt væk. At jeg savner dig. At du er gift.

Straks ringede telefonen.

Langt væk? Hvor ville jeg tage hen? Hvornår? Hvordan? Hvor længe?

Svære spørgsmål, når jeg kun var nået til, at Helles venner vist nok havde en taskefabrik i Buenos Aires.

Men ikke svære nok for Gakkeren. Jeg måtte love ikke bare at blive væk. Love! Og hvis jeg endelig ville af sted, måtte jeg love at ringe. Først skulle vi snakke. Love!

Jeg lovede.

Godt. Og forresten havde Gakkeren fået en idé. Tænk, hvis vi lavede en udstilling. Om os! Tænk, hvis vi tog vores sms’er, vores godnat’er, godmorgen’er, farveller, nu’er, da’er, spørgsmål, svar, afsløringer, diskussioner, kys, glæde, vrede, bekymringer og ikke mindst billeder. Billederne af gader, slotte, skyer, øl, strande, lufthavne, barer, koncerter, parker, computerskærme, togstationer, skrald, vandpytter, kaffe, bøger, øjne, is, gråvejr, solnedgange, måner, vinduer, skilte – ja, hele vores korrespondance – og hængte den op kronologisk som en udstilling. På et galleri måske, kunne det ikke være en idé? At fortælle vores historie?

Tjoo, det kunne faktisk være en idé. På en måde.

Gakkeren nåede at blive helt høj over idéen, før han lagde på.

Jeg kiggede på vores ansigter. Blege, gullige smileys i hver sin seng. Uden øjne lignede vi lig. Det måtte blive udstillingens afslutning. De sidste to billeder. Gustne, overbelyste hoveder, der siger farvel til publikum og smiler sig ind i døden.

 

Læs næste afsnit af Gakkeren.

IMG_6957 Sundbyøster Plads_700
Sundbyøster Plads

Historien om Gakkeren kører baglæns og starter her.

8 kommentarer

 • Ibs

  Eeeeeeiijjj, altså, M. Det er en grusom historie. Jeg håber, den ender godt. Før eller om noget tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Intet ender godt. Vi skal alle dø.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ibs

   Og ingenting betyder noget. I hear ya. Men jeg håber, du snart ikke har så ondt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Lad os aftale, når historien er slut, er Gakkeren slut. Ok?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • L.

  Får lidt en klump i halsen ved hvert andet indlæg om gakkeren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Wow. Du skriver så fantastisk godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Natten