Isen

Troen

Før jeg tænkte på Gakkeren, skældte jeg ham ud i telefonen.

Mig: Nå. Jeg har set andre mænd, mens vi har kendt hinanden, det har jeg, flere andre mænd, og jeg har hele tiden sagt, jeg ikke ville noget alvorligt, det ved jeg godt, men jeg har også passet på dig, så du ikke skulle blive ked af det, og jeg har aldrig løjet for dig. Jeg fatter ikke, du kunne lyve for mig. Fortælle mig, du er single, når du har kone og barn! Jeg er så vred over dine løgne. At du har løjet, hvem du boede med, at du har løjet om, hvor du var, at du har løjet om, hvad du lavede, at du har løjet om, hvad du ikke lavede, at du har løjet om aftaler, du måtte aflyse eller aftaler, du måtte udskyde, at du har løjet og løjet og løjet, jeg er vred over, at du løj om dine tanker og planer, jeg er vred over, at du gav mig dårlig samvittighed, fordi jeg ikke ville være kærester med dig, jeg er vred over, at du gav mig skylden for din stress, jeg er vred over, du sagde, du følte dig udenfor på Cinemateket, når du bare var bange for at blive AFSLØRET, jeg er vred over, du inviterede mig hjem, fordi du VIDSTE, jeg ville sige nej, jeg er vred over, at du inviterede mig til arrangementet hos den amerikanske ambassadør, fordi du VIDSTE, jeg ville sige nej, jeg er vred over dit klynkeri og hykleri, jeg er vred over, at du frygtede, jeg skulle “slå op”, jeg er vred over, du skældte mig ud, når jeg skred, jeg er vred over, du ikke bare slap mig, jeg er vred over, at du aldrig fortalte mig sandheden, selvom muligheden bød sig igen og igen, jeg er vred over, du ikke passede på mig og al min latterlige skrøbelighed, jeg er vred over, at selv når du bliver afsløret, fortsætter du med at lyve, jeg er vred over, at du ikke synes, du skylder mig sandheden, jeg vred over, at du lyver, når du ved, løgnen gør mig syg, jeg er vred over, at du muligvis er så fatsvag, at du slet ikke forstår, dine handlinger har konsekvenser for andre mennesker, jeg er vred over, at det HAR de, jeg er vred over, at jeg har grædt i flere dage, jeg er vred over, at min tillid til andre mennesker slår revner, jeg er vred over, at jeg er bange for verden, fordi jeg ikke aner, hvad der er sandt og falsk, jeg er vred over, at jeg ikke tør stole på mig selv, jeg er vred over, at jeg har nedværdiget mig til at gennemgoogle hele internettet for at finde ud af, hvem du er, jeg er vred over, at mit fucked up forhold til forhold nu er endnu mere fucked up, jeg er vred over, at jeg hader mig selv, når jeg savner dig, jeg er vred over, at jeg skammer mig over dig, jeg er vred over, at jeg skammer mig over at have brugt tid på dig, jeg er vred over, at jeg føler mig dum og naiv og idiotisk, jeg er vred over, at jeg må være forkert, når jeg passer til en psykopat, jeg er vred over, at uanset hvor meget du forsøger at tørre skylden af på andre mennesker, uanset hvor bitter og forvirret du er, så ved du godt, at jeg var glad for dig, jeg er vred over, at du kan opføre dig så menneskefjendsk, jeg er vred over, at du lod det gå ud over mig og ikke en gift idiot som dig selv, jeg er vred over, at du har fedtet mig ind i din klamme utroskab, som jeg HADER, jeg er så vred, at jeg kunne kaste op, jeg er så vred. Jeg er så vred. Jeg er så vred. Og jeg er så vred over, at jeg overhovedet gider at være vred.

Gakkeren: Har du virkelig været sammen med andre?

Gakkeren: Jeg troede, du var så uskyldig?

Mig: Ja det troede du.

 

Læs næste afsnit af Gakkeren.

IMG_2240 Amagerbrogade_700
Amagerbrogade

Historien om Gakkeren kører baglæns og starter her.

22 kommentarer

 • Jeg er vred over at han har gjort dig så ondt.
  Gakkeren, manden der kun fortjener alt det her blog opmærksomhed, fordi det er godt for dig at få det ud. Ikke af en eneste anden grund.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ib

  Jeg bliver virkelig også vred på ham, han lyder som en kæmpe nar, jeg kan slet ikke sige, hvor idiot han er, tror jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • dorte

  er vild med billedet.
  Uanset hvor renset for følelser man leger det skal være, at det kun er det gnidningsløse knald man er interesseret i, så står man som en afpillet høne bagefter.
  Jeg tror det er svært at holde følelserne udenfor.
  Trist, at mændene har lettere ved det, og trist man kan risikere at vælte ind i nogle med attest på andre kvinder

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ha. Alle ser nok noget forskelligt. Hønen skulle mest af alt illustrere Gakkerens fatsvaghed. Jeg tror ikke, der var nogen, som holdt følelserne udenfor her, og jeg ved ikke engang, om jeg tror, at mænd har lettere ved det. Men løgn er trist. Virkelig virkelig trist.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Jeg kunne – og burde – have leveret en lignende svada til min Gakker. Det er jo løgnen. Mest af alt er det løgnen, der er det største svigt, fordi den fratager en muligheden for at handle ud fra de rigtige præmisser. Og det er løgnen, der er mest mindfucking – også efterfølgende, fordi det er så svært, ja faktisk umuligt at forstå, at nogen kan gøre det mod et andet menneske. At man kan være så gakket, at man ikke ser, man er ved at gøre et andet menneske ondt – og man ikke engang efterfølgende kan se, at det var det, man endte med at gøre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det er meget svært at forstå. Men også en smule interessant. Hvem bliver løgnere? Hvorfor gør de det? Hvornår starter det? Hvordan kan man leve et normalt liv som løgner? Gakkeren havde jo et helt almindeligt arbejde fx? Lyver han ikke på jobbet? Lyver han ikke for sine venner? Har han overhovedet nogen venner? Måske ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

   Det er et vanvittigt interessant “hvorfor”, som der nok ikke er ét enkelt svar på. Desværre :-) Men jeg tror muligvis, at løgnen i sig selv rykker ved nogle ting. At når først grænsen én gang er overtrådt sådan for alvor, så skrider det – og til sidst opdager de næsten ikke engang selv, at de lyver. Sådan er det i hvert fald for min Gakker. Og interessant i øvrigt også at dissekere sin egen brug af løgne. For så ligetil er det jo heller ikke altid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det er det nemlig ikke. Af og til tror jeg, jeg var en større løgner end Gakkeren.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Der var vreden, jo! Nærmest en copy paste af den vrede, jeg sendte afsted mod min gakker. Og selvfølgelig med et comeback, der insinuerer, at man da vist heller ikke selv er for god. Det vidner så meget om en psykopatgakker, som kun ser splinten i den andens øje og ikke bjælken i sit eget (ja store følelser kalder på Biblen).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Haha. Store følelser kalder altid på Bibelen. Og Gakkere gør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ida

  Skræmmende at se, jeg ikke er den eneste, der kan genkende de følelser og den frustration, du oplevede ved din gakker.
  Tænk at der findes så mange psykopater derude…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Men ER Gakkeren psykopat? Kan man elske sin søn, hvis man er psykopat? Kan man græde over sin mors død? Det kan man måske godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg kunne sige mange sager til det her, men det væsentligste er, at der intet latterligt er over skrøbelighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vred over, at jeg engang har været nødt til at give præcis samme svada til præcis samme type, og jeg er vred over, den slags tilsyneladende aldrig forsvinder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg er klar over, der findes mange utro mennesker derude, men at der skulle findes flere Gakkere af denne kaliber, kommer virkelig bag på mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anki

  Äntligen kom vreden! Den had ejag väntat på. Fantastisk läsning men hemskt att det är verklighetsbaserat.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L.

  Jeg fortsætter linjen og bliver vred over hvor mange af os, der kommenterer, selv har gakkere!

  Om de er psykopater er svært at sige – man er vist aldrig 100 procent det ene eller det andet.

  Jeg skammede mig også i lang tid – men mange var gode til at sige “lad være, du har ikke noget at skamme dig over. Du handlede i god tro og troede på det bedste i ham. Han burde skamme sig”. Det tog tid, men jeg lærte at se, de har ret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Håber også, jeg når der til. Skammer mig stadig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Isen