Begravelsen

Løsningen

Før Gakkeren tænkte på mig, tænkte jeg tit på Tilda Swinton. Og hendes gamle mand og hendes unge mand.

Og på Gakkeren og Den Normale.

Som jeg havde mødt i maj med 14 dages mellemrum.

Jeg så dig ved søerne! Du kom gående med en meget flot mand, sagde en kollega efter første date med Den Normale.

Det ville hun ikke have sagt, hvis hun så mig på første date med Gakkeren i Frederiksberg Have.

Den Normale var den høje, mørke sportsmand. Gakkeren var den høje, mærkelige gøgler. Den Normale var ham med katten og IKEA-kunsten. Gakkeren var ham med hatten og de svedige hænder, som pigerne i folkeskolen havde undveget til klassefester, forestillede jeg mig.

Den Normale var ung. Gakkeren var et barn eller en olding. Den Normale løb maraton. Gakkeren cyklede langsomt. Den Normale lavede mad. Gakkeren kom med vin. Den Normale havde verden hængende på væggen. Gakkeren rejste rundt i den. Den Normale boede i lejlighed. Gakkeren boede på værelse. Den Normale var bange for min bogreol. Gakkeren åd den med øjnene. Den Normale spurgte, om han måtte komme forbi. Gakkeren kom cyklende i tide og utide. Den Normale havde børn og ekskone og eksparcelhus. Gakkeren havde nok aldrig haft en kæreste. Sådan rigtigt.

Den Normale fik mig til at huske, jeg havde en krop. Gakkeren fik mig til at huske, jeg havde et hjerte.

Den Normale var ham, jeg sagtens kunne se blive præsenteret ude i verden. Gakkeren var ham, jeg ville stuve af vejen på et loft.

Den perfekte løsning, tænkte jeg.

At gå rundt og virke normal med Den Normale om dagen. Og gå hjem til Gakkeren på loftet og gakke om aftenen.

Og hvis Tilda Swinton kunne?

 

Læs næste afsnit af Gakkeren.

IMG_0512 Skotlandsgade_700
Skotlandsgade

Historien om Gakkeren kører baglæns og starter her.

12 kommentarer

 • Sara

  Altså, hvis Tilda kunne i Io sono amore? Eller hvad? For hvis det er der, så kunne hun jo ikke særlig længe. Er der noget jeg har overset ang Tilda her?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tilda har to mænd i virkeligheden. En ung og en gammel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Har hun det? Det kigger jeg lige nærmere på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jag var tvungen att läsa på om Tilda Swinton och läste det här i en artikel: “You just have to have compassion with yourself and stop blaming yourself when things do get complicated”.
  Hon är fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja hun er fantastisk og sikkert også fantastisk besværlig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibs

  Åh, jeg vidste ikke det med Tilda Megaseje Swinton!

  Men du. Bange for bogreolen. Måske forstår jeg forkert. For jeg forstår ikke. Er det ikke en dealbreaker? o_0

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Dealbreaker jo. Ligesom kat og hat og psykosandaler. Intet er som det skal være i Gakker-historien.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ib

   Det hele er noget rod. Gid, virkeligheden var ordentlig. Eller. Bare ind imellem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Gid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Du er dygtig til at skrive. Du får mig til at huske på, at selvom Gakker-karakteren er besværlig og urimelig, så er det i mødet med dem og ikke De Normale, at jeg har udviklet og lært mest om mig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak! Tror desværre ikke, jeg har lært noget om mig selv i denne omgang – bortset fra, jeg til enhver tid vil foretrække en psykopatgakker frem for en normal. Men det vidste jeg vist godt i forvejen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Begravelsen