Internettet fortæller: Den stenrige Gakker

At sladre eller ikke sladre til konen

Gad vide, om nogen gider blande sig, når jeg danser rundt om et så betændt emne som utroskab?, tænkte jeg, da jeg bad jer hælde holdninger, erfaringer og visdom ned i kommentarfeltet, hjælp til at afgøre, om jeg skulle sladre til Gakkerens kone. Men det gad I godt! Tak! Jeg er overvældet af både for- og imod-argumenter og private historier. I er rygende uenige, og alligevel har I allesammen lidt ret. Næsten.

Den dominerende holdning er: JA, jeg skal fortælle Gakkerens kone, hvad der foregår. Hvis jeg har talt rigtigt, synes 24 læsere, at sandheden skal frem, mens 13 mener, det er bedst, jeg holder min mund. Lad mig liste argumenterne op.

 

NEJ – du skal ikke sladre til konen

A) Hun ved det allerede.
Og af årsager, vi ikke kender, vælger hun at leve med det. Måske er familie og økonomi vigtigere end alt andet. Hav tillid til, hun er en klog kvinde, der ved, hvad hun gør. En mail med sandheden gør hverken fra eller til.

B) Hun kan ikke tåle sandheden.
Hun fortrænger for at beskytte sig selv. Hun fatter det, når hun er klar. Bliver hun revet ud af sin illusion før tid, skaber det kaos og fører til dårlige beslutninger. Sandheden bliver en byrde for hende at bære og sender hende endnu længere ned i offerrollen.

C) Hvad man ikke ved, har man ikke ondt af.
Utroskab eksisterer først, når konen opdager det, og påvirker derfor hverken hende eller ægteskabet.

D) Hellere en psykopatisk mand end ingen mand.
De skal kun gå fra hinanden, hvis de er trætte af deres samliv. Ikke fordi, en fremmed elskerinde leverer ubehagelige informationer.

E) Sandheden skal fortælles af en veninde
Ikke af dig.

F) Du ødelægger en familie.
Vis respekt! Du har ikke ret til at bestemme over deres ægteskab.
Ikke enig. Det er Gakkeren, der har ødelagt en familie.

G) For barnets skyld.
Slet ikke enig. Børn mærker alt og bliver syge af at vokse op i en vi lader som om-familie.

H) Det er egoistisk at sige det.
Du gør det bare for at lette din egen samvittighed. Eller fordi du ikke er fri af Gakkeren endnu. Kom videre!

I) Utroskab gør godt.
Hvad er problemet? Hun har en glad mand, fordi han får “i pose og sæk”.

J) Vær egoistisk og ligeglad med konen!
Hun er en fremmed, ikke dit ansvar. Du risikerer problemer, hvis du siger noget. Det er jo ham, hun har valgt, og det må hun leve med.

K) Man skal generelt bare ikke blande sig i andre menneskers liv.

L) Måske har de en aftale?
At han gerne må have andre, så længe han ikke rapporterer derhjemme?

M) Jeg ville selv frabede mig sandheden.
Behandl andre, som du selv vil behandles.

 

JA – du skal sladre til konen

1. Hun ved det ikke.
Gakkeren er en dygtig løgner. Måske har hun en fornemmelse, men mangler beviser.

2. Hun har ret til at kende sandheden.
Ellers handler og vælger hun ikke på et oplyst grundlag. Og hvis hun allerede ved det, kan en mail ikke skade.

3. Hvad man ikke ved, har man ondt af.
Utroskab og løgn skader forholdet, selvom konen ikke ved, hvad der foregår. Du kan redde hende fra at blive syg, skør og miste troen på sin intuition.

4. Det er egoistisk ikke at sige det!
Vis respekt. Det er din pligt at sige sandheden. Også selvom, det er “farligt” og ubehageligt.

5. Utroskab er skidt.
Han kan give konen sygdomme, få børn rundt omkring i byen osv.

6. Gakkeren fortjener at blive opdaget.
Han har godt af et møgfald, som kan lære ham noget om konsekvenser.
Fortjent eller ej, et møgfald ændrer intet. Gakkeren vil gakke, til han dør. Hvis denne kone går fra ham, vil han finde en anden at gakke med. Og hvis hun bliver, gakker han videre, nøjagtigt som før.

7. Du får god samvittighed.
Du ved, det er rigtigt at sladre, ellers havde du ikke spurgt, og du fortryder, hvis du ikke handler.

8. Det er usundt at leve med en psykopat.
Hun har fortjent bedre. At komme væk.

9. Tid er vigtig.
Vent ikke på, en anden sladrer. Jo længere tid, der går, før hun opdager det, jo værre, jo mere ondt gør det, jo mere liv har hun spildt.

10. Ærlighed er bedst.
Jo, men ikke altid og alle steder vel? Hvis jeg fx havde haft et engangsknald med Gakkeren i en brandert, kunne jeg ikke drømme om at henvende mig til konen med min ærlighed.

11. Jeg ville selv ønske, at nogen sladrede til mig.
Behandl andre, som du selv vil behandles.

 

Jamen, så er det jo afgjort. Uanset, hvad jeg vælger at gøre, er det både rigtigt og forkert. Så i hvilken lejr sætter jeg mig? Jeg tænker lidt videre, men tror godt, jeg kender udfaldet: Jeg bør sige det, men tør ikke. Vi får se.

I mellemtiden varmer jeg mig ved denne kommentar:

For så vidt, at vi kan kalde gakkere psykopater, altså mennesker, som udnytter os, fordi de ikke har evnen til empati, tror jeg på vigtigheden af at udbrede kendskab til, at de findes, og til, hvordan vi kan blive bedre til at opdage dem, så vi kan gøre os fri af dem. Det synes jeg, at du gør med dine gakkerhistorier. Tak for det. Jeg håber, de kommer ud i bredere fora.

Kom nu, send flere historier og lad os udbrede kendskabet til gakkerne.

IMG_0271 Bergthorasgade_700Bergthorasgade

Læs historien om Gakkeren og gandre gakkere her.

16 kommentarer

 • NM

  Jeg forstår godt dilemmaet, og som du selv siger består det ikke i hvilken side har flest eller bedst argumenter.
  Problemet ligget jo i at du umuligt kan vide, hvad Gakkerens kone ville foretrække. I en perfekt verden ville der være en 1:1 overensstemmelse mellem din beslutning og hendes ønske. Men sådan er det jo ikke. Så begge løsninger er rigtige og forkerte på samme. Det er lidt ligesom Schrödingers kat.
  Håber at du finder en vej, hvor du selv får lidt sjælefred. Det er du trods alt mere herre over, end udfaldet af at sige det eller ikke.

  PS: Og tak for Gakker-historierne. Det er sgu Public Service!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Håber også, jeg finder en vej og ikke bare ender med at fortrænge, fordi det er besværligt at træffe en beslutning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det er godt nok en bøvlet situation at sidde i. Jeg er lidt forsinket, men jeg synes virkelig også du skal sige det. Så kan konen gøre hvad hun vil.
  Og det der med at du ødelægger en familie, er jeg også helt uenig i. Det er ham der har valgt at skide på sit forhold, det må være hans ansvar hvis det får konsekvenser.
  Han er en skiderik og han fortjener ikke at du holder på hans hemmelighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hvis jeg holder på hemmeligheden, bliver det for min egen og ikke hans skyld. Sandheden kan føre meget bøvl med sig – for mig – også mere end jeg sidder med nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gakgak

  Hvad er formålet? At lette hvis skyld? Og for hvis skyld? Man står kun til regnskab for sig selv.. Du har nu en afgørende indflydelse på andre menneskers liv, herunder et barn som skal leve resten af sit liv med en beslutning du træffer. Ja, en fyr har gjort sit.. Absolut.. Men nu er historien her og et uskyldigt barn er det store offer potentielt set. Ti stille.. Karma er en kælling og skal nok sparke ham i røven hvis det er det der er meningen.. Men ellers skal man holde sig for god til at blande sig i andres liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Formålet er at gøre det rigtige. Fordi det rigtige fører rigtige ting med sig. Så sort-hvidt ser valget bare ikke ud lige her.

   Dit syn på familien og barnet deler jeg ikke. Barn og kone er allerede ofre. Spørgsmålet er, om jeg skal gøre opmærksom på det. Også selv om den danske kultur dikterer, at man ikke blander sig andres liv. Og selvom sandheden kan skabe problemer for mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har selv boet sammen med en gakker…i alt ALT for mange år (jeg har lovet dig historien! ;)
  Jeg havde altid en nagende fornemmelse af at der var alt for mange ting der ikke stemte overens – jeg kunne bare aldrig bevise noget, fordi ‘min gakker’ var formidabel til at slette spor og lyve. Jeg gik ikke fra ham, fordi jeg manglede et bevis – jeg undskyldte migselv med at jeg ikke ville rive min familie fra hinanden pga en mavefornemmelse.
  Jeg fik så bunker af beviser så snart vi (endelig) var gået fra hinanden – for så turde folk at fortælle hvad de vidste – hver eneste har fået en verbal knytnæve lige i smasken for ikke at have fortalt mig noget tidligere. Jeg har følt jeg har spildt alt for mange år sammen med den forkerte…
  Jeg ville godt have vidst det – også selvom det ville gøre ondt og have en masse konsekvenser. Men de konsekvenser var kommet lige meget hvornår jeg havde opdaget at min mand var en gakker, både ift børnene og mig selv…
  Som du nok kan fornemme hælder jeg til at du skal sige det til konen…

  Men du kan selvfølgelig kun selv mærke hvad der er det rigtige for dig at gøre i din situation…
  <3

  //Malou/
  http://www.singlehviskeren.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hvis det var min venindes eller søsters gakker, havde jeg slet ikke tøvet, men afsløret ham med det samme. Mærkeligt, at din omgangskreds ikke reagerede. Jeg ville slå hånden af enhver veninde, der skjulte den slags for mig.
   Glæder mig til historien!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • må hellere lige knytte en kommentar til at mine aller nærmeste veninder også bare havde en fornemmelse men heller ikke noget bevis, mange af dem der kom frem i lyset med info var faktisk hans venner og så folk i vores fælles omgangskreds – nå ja og så lige min egen gakkede far, der havde opfordret ham til aldrig at sige nej til fisse…lige meget hvem der tilbød sig…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Din far? Shit hvor sygt. Giv os den historie, nu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes du skal sige det. Er selv vokset op med en far der vist havde usandsynligt svært ved at holde nallerne fra andre damer end min mor, og til dem der siger at du ikke skal gøre det på grund af barnet, vil jeg sige at det er den mest håbløse tankegang. Du skal netop gøre det på grund af barnet. Hold nu kæft, hvor brugte jeg mange timer som barn at analysere den underlige stemning der var i hjemmet selvom mine forældre prøvede at skjule den. Samtidig så skal du også passe på dig selv. Du ved jo ikke om han også tjekker hendes mails (han havde adgang til hendes Facebook, ikke?) og ja, så ved han jo hvor du bor, ikk. Hvis du beslutter dig for at skrive til hendes, har du så ikke et andet sted end din egen lejlighed du kunne være en måneds tid indtil der måske faldt lidt ro på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja “for børnenes skyld” dækker som regel over “for mors skyld” eller “for fars skyld”. Børn har ikke godt af løgnen – at opleve ét, men at få fortalt noget andet. Jeg ved det fra min egen barndom. Måske derfor jeg er allergisk over for løgn i dag.
   Ja jeg skal passe på mig selv, og jeg ved ikke hvordan. Ærgerligt jeg ikke lige står og skal flytte til Berlin eller noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg kan slet ikke have at børn bliver listet som grund til at tie. Ud af ligningen med gakkerens søn.

  Gakkeren byder sin kone og barn dette her. Og som du siger – bliver ved uanset hvad. Så træk ham ud af ligningen også.

  Med mindre du faktisk anser ham som farlig. Så er din egen sikkerhed naturligvis vigtigst.

  Du er færdig med ham. Du vil bare gerne gøre det rigtige. Som når du kigger tilbage om 10 år og tænker – JA – jeg gjorde det jeg skulle. Så træk dig ud af ligningen.

  Vi har konen tilbage. Hun er spørgsmålet, svaret. Den ubekendte.

  Ved hun det? Så gør du kun en lille forskel – uanset hvordan hun lever med det.

  Har hun en anelse? Herregud. Så har hun brug for din hjælp.

  Ved hun intet? Så lever hun på en forfærdelig løgn – og har brug for dig nu.

  Jeg er meget enig med feltet. Hun må ikke spilde mere dyrebart liv på en idiot – helt uvidende. Så. Jeg synes du skal gøre, som du ønsker selv at blive behandlet. Det er det bedste du kan gøre, nu vi ikke ved hvad konen hælder til.

  Det er jo meget privat – det der med hvad man selv vil foretrække – og så give det videre. Det er det der er i overensstemmelse med dig og din ageren. Her vil du være tro mod dig.

  Men kun hvis du er sikker på han er harmløs. Du må tåle han larmer lidt. Men ikke mere end det.

  Og så skal du vælge en kontaktvej, der ikke kan opsnappes af gakkeren.

  Og så vil jeg sige at jeg har NYDT først og fremmest din historie, men også alle de andre gode, gode historier. Tak for dem!

  Har sådan lyst til at bidrage, har meget at byde ind med, men altså ikke lige en gakker. Sådan tænker hele din læserskare sikkert!

  You go girl….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak for at læse med. Måske kan du bidrage med noget en anden gang under et andet tema. Jeg er blevet ret vild med de her læserindlæg.

   Ræsonnerer på præcis samme måde som dig, fx mht. at tænke tilbage på den rigtige beslutning.

   Nej, jeg kan ikke forestille mig, at Gakkeren er farlig. Overhovedet ikke. Men jeg kunne heller ikke forestille mig, at han var gift. Eller havde haft en rigtig kæreste. Eller kunne finde ud af at score damer. Han kan være mange ting, jeg ikke forstiller mig. Og kombinationen af manglende empati og vrede over afsløring og evt. kone, der skrider med barnet, kunne måske blive problematisk, for mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • d

  Du skriver flere steder, at du vil gøre det rigtige.
  Men for hvem ?
  Det rigtige for dig, tror jeg, ville være at slippe det fuldkommen. Hvis du først begynder at kontakte konen, uanset ad hvilken kanal, så tager du hul på en ny runde hvis tankerne kredser om gakkeren.
  Jeg tror simpelthen ikke på, at det ville være et punktum.
  Hvad ville du sige til hende ?
  – At hendes mand havde haft en affære ?
  Det har han jo ikke længere…og det ville højst skabe lidt samtaleemner hos dem. De fleste kan klare et enkelt sidespring, hvis der er andre og tunge argumenter der taler for at blive sammen.
  – At hendes mand ikke holdt sig til sandheden ?
  Ikke beviseligt eller relevant for hende.
  Min pointe er, at hvis (hvis) du konfronterer hende, så hav dine argumenter på plads, overvej hvorfor du gør det.
  For hvis skyld

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hvis jeg siger det, vil jeg helt sikkert skulle bøvle med alt muligt. Tænk, hvis konen bliver rasende. Tænk, hvis Gakkeren bliver rasende osv. Det ville være så hæsligt at blive trukket ind i nu, hvor jeg endelig er kommet ud.
   Hvad jeg ville sige? At hendes mand lyver sig single på nettet, og at jeg har haft et forhold til ham i en bestemt periode. Hvis det højst skaber lidt samtaleemner, er det deres egen sag. Jeg har gjort, hvad jeg skulle.
   Jeg tænker, du mener, om det kan betale sig at sladre? Vi ved ikke, hvad resultatet bliver hos dem. Men hos mig er mit gæt, at jeg først vil blive stresset og en anelse bange, og så vil jeg blive glad for at have gjort det rigtige.
   Hvis jeg altså tager mig sammen og gør det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Internettet fortæller: Den stenrige Gakker