Læserne fortæller: Gakalarmer

Dater du en gakker?

Men hvis du nu ikke er gift med en gakker? Faktisk slet ikke er gift eller på nogen måde afsat, men bare vælter rundt på Tinder og leder efter kandidater til den obligatoriske tur rundt om søerne og pludselig en dag møder en, du kan holde ud at tale med og kigge på og måske endda holde i hånd med. Hvad så? Er han en mon gakker?

Sagde du Tinder? Så ja. Han er sandsynligvis en gakker, men gå hellere følgende punkter igennem, før du hælder kogende kaffe over hans hæslige sixpence, som konen sikkert har foræret ham i fars dag-gave.

Telefonen
Vi har allerede talt om det. En gakker har noget med telefonen. Den nye telefon, den gamle telefon, den anden telefon. Nej den anden telefon! Netværk. Strøm. Lydløshed. Beskeder, som ikke når frem. Altid noget med telefonen. Men når telefonen virker, og ér der, arbejder den i døgndrift på at levere sms’er, der fortæller, hvor smuk og fantastisk og velduftende, du er. Du er noget helt særligt. Aldrig har gakkeren mødt en så særlig som dig.

Mødet
En gakker kan bedst lide at mødes hemmeligt. Ved arkiverne fx. Ikke fordi, gakkeren har noget at skjule, men du ved, aldersforskellen. Folk vil snakke. Og din familie kan jo heller ikke lide ham pga. noget rod med nogle trusler. Og hvorfor gøre ekskæresten ked af det? Nok bedst at gå stille med dørene. Men ikke dørene hjemme hos gakkeren! Hellere hos dig, eller på et offentligt toilet. For gakkerens hus er ofte ramt af skilsmisseefterdønninger og hjemsøgt at ekskoner, som ikke kan flytte, før huset er solgt.

Hjemmet
En gakkers hjem er fuld af overraskelser. Hvis du trods skilsmisser og ekskoner er så heldig at få en fod indenfor, kan du opleve tandbørster, der forsvinder, natkjoler, der flytter sig, neglelak, øreringe og nybagte boller, der opstår ud af det blå. Det rene trylleri. Af og til bor gakkeren sammen med en kammerat og lever en nøjsom tilværelse uden tøj og andre personlige ejendele i lejligheden. Hvis det undrer dig, er du nok for materialistisk orienteret.

Ekskæresten
En gakker har en ekskæreste. Ja, det har de fleste vel, men det særlige ved gakkerens ekskæreste er hendes skrøbelige sind. At hun har svært ved at kende forskel på fantasi og virkelighed, kærester og ekskærester, og derfor nemt kommer til at vrøvle og sige skat til de forkerte. Og så er hun tilmed sindssyg og destruktiv, nå ja og ustabil, krævende og unfair. Det må man bære over med. Især fordi hun har det så svært derhjemme og mangler nogen at snakke med. Jamen lad os sige det, som det er. Hun overvejer faktisk selvmord. Hvis du ikke lader gakkeren trøste og opmuntre, risikerer du ekskæresteblod på dine hænder.

Facebook
En gakker er lækker og har af og til brug for en pause fra hverdagen som sexobjekt. Det er derfor, Facebook siger, han har en kæreste. Han orker simpelthen ikke at skilte med sin singlehed og blive stormet af damer, der vil have ham. Andre gange glemmer han bare at opdatere civilstatus, fordi han sjældent besøger den side, du faldt over.

Arbejdet
En gakker arbejder hårdt og meget. Se detaljer under samme punkt her. Noget med aftenarbejde. Noget med weekendarbejde. Noget med ekstraarbejde, så aftaler bliver rykket. Noget med ekstraarbejde, der bliver rykket, så aftaler bliver rykket tilbage. Noget med skrappe chefer, der ikke vil give fri. Noget med skrappe chefer, der formildes og alligevel vil give fri. Noget med en opgave i den anden ende af byen. Noget med en opgave i den anden ende af landet. Noget med arbejde og arbejde og noget med at få stress af alt det arbejde.

Moderen
En gakker er blevet svigtet af sin far, men heldigvis er mor den bedste i verden. Forholdet mellem gakker og gakkermor er tæt og kærligt og sundt. Ser de måske ikke søde ud, som de ligger der ved siden af dig i dobbeltsengen? En gakkermor er der altid for sin gakker. Selv når I har lukket kisten og lagt hende i jorden, fornemmer man hendes moderlige væsen. Ja, det er næsten som om, hun stadig dagligt kalder gakkeren hjem til aftensmad, og stadig køber fine bukser og fornuftige velcro-sandaler til ham.

Savnet
En gakker savner dig. Han savner dig i røret. Han savner dig pr. sms. Han savner dig pr. mail. Han savner dig på Facebook. Han savner dig på WhatsApp. Han savner dig savner dig savner dig savner dig savner dig savner dig savner dig savner dig savner dig savner dig savner dig savner dig savner dig savner dig. Du forstår slet ikke, hvor meget han savner dig. Han savner dig!

Skæbnen
En gakker ved, når det er meant to be. Han ved det med det samme. Hvorfor spilde tiden på klichéer som at lære hinanden bedre at kende og se tiden an? Første date er da SÅ meget beregnet på at drøfte opsigelse af lejlighed og flytten sammen! Kortene skal på bordet. Han elsker dig. Han vil kæmpe for dig. Han har ikke brug for mere end 4 dage, før han ved, I skal være sammen resten af livet. En gakker ved det bare.

Fremtiden
En gakker går hele vejen, når han har fundet den eneste ene. Dig selvfølgelig. Altid kredser hans tanker om bryllup, børn og den lykkelige familie, I skal skabe sammen. Jeg kan se dig blive min kone, siger han. Vi bliver gift en dag. Jeg ved det bare. Tænk, hvis jeg gør dig gravid. Jeg kan godt forestille mig at få børn med dig. Vi får det smukkeste barn og bliver den lykkeligste familie. Naturligvis gør I det. Kan man andet med en gakker?

Konen
En gakker kan en gang imellem godt have det lille problem, at han ikke er blevet helt skilt fra konen endnu. Eller har slået helt op med kæresten endnu. Den slags petitesser hænger en gakker sig ikke i, men Krak og Google kan finde på at sladre, hvis gakkeren har været sløset med sine informationer på internettet. I så fald kan gakkeren da godt forklare, hvordan tingene hænger sammen. Det er nemlig sådan, at gakkeren venter med at slå op, til omstændighederne ændrer sig, til jobsituationen ser anderledes ud, eller til kæresten kommer hjem fra Sydamerika, altså den kæreste der ikke forstår ham. Og konen er endnu værre. Hun siger, han stiller tallerkenerne forkert, når han har skyllet af! Hun er sur og kontrollerende og gider ikke lytte, når han igen har fået en livstruende sygdom. Hun vil faktisk slet ikke have ham. De har intet sammen mere. Slet ikke som jer to, der lige har mødt hinanden på Tinder og har et langt og lykkeligt liv foran jer.

Mavefornemmelsen
Der er noget, der føles lidt. Et eller andet, du ved ikke helt. Noget. Altså nej, det er nok fordi, du er træt, eller fordi du ikke er klar, eller fordi du er født alt for mistroisk eller er blevet kynisk eller eller eller hvad er det nu, hvad er det nu, hvad er det nu, det føles som. LYT NU BARE TIL DEN, DIN FUCKING IDIOT! Der er mange omkring dig, der lyver, men ikke mavefornemmelsen. Lyt nu! Siger den gak? Lyt!

Hvad har jeg glemt?

IMG_1098 Ørestads Boulevard_700Ørestads Boulevard

Jamen, hvad er en gakker? Tænker nye læsere. Forklaring, eller noget der ligner, her.

 

 

16 kommentarer

 • Julie

  G.E.N.I.A.L.T

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ha. I er ellers så stille! Hvorfor er der ingen, der giver mig flere punkter til listen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Genial liste, ja. Og når det sådan står linet op i al sin vælde og med alt gakkeriet, så har jeg lige indset, at jeg har datet to gakkere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Som vi da vist lige skal høre om!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Dater jeg en gakker?

  Hvis han er gift, og han fortalte mig det længe inden, vi kyssede første gang. Hvis han virkelig prøvede at lade være (jeg brugte mange feje tricks).

  Ja, han sidder hjemme i sofaen og skriver sms’er, og jeg er sikker på han smiler, når de er fra mig. Ja han går aftenture med hunden, hvor han ringer til mig (Jf. Gårsdagens indlæg fra M).

  Men han siger også til mig, han elsker sin familie, at han elsker hende, men at han aldrig har følt som med mig.

  Dater jeg en gakker, hvis jeg ved alt, hvad han tænker og ikke har den dårlige mavefornemmelse, som jeg har med alle andre mænd?

  Er man gakker fordi, man er forvirret?
  Kan en utro mand godt være en god mand?

  Jeg tror det. For jeg HAR datet et gakker. Mon jeg kan få skrevet hele den historie ned… Den er LANG!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   En historie fra den onde elskerinde! Den vil vi meget gerne have! Hvis du orker skrive den, må du endelig flette eventuelle samvittighedskvaler ind. På et tidspunkt skal vi nemlig snakke om elskerinden. Hvorfor gør hun det? Hvorfor er hun så egoistisk? Tænker hun på konen, der sidder i den anden ende? Og vi vil også gerne høre, hvad du vil med en mand, der er utro? Hvorfor er det sjovt at gafle en, der skal sidde ved siden af dig i sofaen og smile af en anden dames sms’er? Hvorfor gider du, at han skal ringe til en anden dame end dig, når han går tur med hunden?
   For det er vel dét, der venter? Eller tænker alle elskerinder: Nej, netop JEG er så fantastisk, at han selvfølgelig behandler mig helt anderledes?
   Skriv, skriv, skriv! Håber snart at finde din historie i min mailboks.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hende-med-den-lækre-gakker

   Går tur med hunden og ringer – story of my gakker-life! Man skal altså være nervøs, hvis gåturene bliver længere og længere og oftere og oftere – så er der nok én, der skal ringes til!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Noget med at skille sig af med hunden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Er bestemt ikke fortaler for utroskab – eller naiv – men nogle gange må man bare erkende, at man af diverse grunde valgte forkert, da man valgte faderen/moderen til ens børn. Og at man nogle gange ikke udvikler sig sammen, men i forskellig retning. Selvfølgelig burde man så fortrinsvist handle omgående på dén erkendelse, men det kan være svært, især når der er børn inde i billedet. Man ønsker jo ikke at forandre deres liv, hvis det nu “bare” var en forelskelse i det grønne græs på den anden side. Men ved af erfaring at nogle gange forlader de og man altså ægtefællen og starter et nyt forhold, som ér noget andet og hvor man – også lært af dyrekøbt erfaring – bestemt ikke har tænkt sig at være utro. Jeg er ikke naiv og ved godt at for nogle er serie-utroskab modus – men køber på den anden side heller ikke “en gang utro, altid utro”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg tror, at alle, i perioder, har giftet sig med den forkerte. Og jeg tror, det er bedst for mange at gå fra hinanden på et tidspunkt. Og jeg tror, det er ret vigtigt, hvordan det foregår. At man behandler hinanden med respekt. Og jeg tror, at dem der behandler andre mennesker dårligt som regel bliver ved med at gøre det. Men det er selvfølgelig bare noget, jeg tror.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Endnu et punkt:
  Veninden. Hun er bare en god veninde. Men han husker hendes fødselsdag, når han glemmer din. Og han fortæller hende ting, han ikke vil fortælle dig om. Han kommer med jævne mellemrum til at være liiiidt for begejstret for deres kommende aftale. Og når man er ude sammen, skal han da også lige høre om hun ikke skal med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Uuuh.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   hun er det levende bevis på, at han rent faktisk er i stand til at behandle en kvinde godt og med stor opmærksomhed. bare ikke dig. og det får dig til at tvivle på hans uendelige undskyldninger med problemer, travlhed, glemsomhed osv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Håber, han er langt langt væk nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Sidder nu, efter jeg har læst dette, og selv føler mig lidt som en gakker, af tankegang. Men ikke rent fysisk. Hmm…

  Kan en pige være en gakker? Eller er man så en gakkerinde?

  – Elsker ellers dine skriverier. Det er så fedt at læse med!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja da. Der findes masser af gakkerinder. Mændene gider bare ikke fortælle os om dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læserne fortæller: Gakalarmer