Hvorfor finder du en gakker?

Hvad vil konen vide om manden?

Nyt spørgsmål. Denne gang mest til konerne og kæresterne.

Da vi her og der diskuterede, om jeg skulle sladre eller ikke sladre til konen, meldte en særlig gruppe kvinder sig på banen. Kvinderne, der frabeder sig sandheden om mandens eskapader. Pyt med at han lever et dobbeltliv. Pyt med at han involverer sig i andre damer. Pyt med at han lyver. Pyt med at en anden har sovet i sengen. For nu gik det jo lige så godt, og det man ikke ved, har man ikke ondt af, og intet nyt er det bedste nyt og sikkert andre grunde, som jeg har glemt.

Den tankegang ligger mig så fjernt, at mit hoved overopheder, hvis jeg forsøger at følge med. Jeg KAN ikke forstå det. Og det behøver jeg heldigvis heller ikke. Men gider I ikke godt, bare for min og sikkert også andres nysgerrigheds skyld, præcisere hvad og hvor meget, I er parate til at lukke øjnene for? For det er vel ikke alt? Hvis din søde, dejlige mand løber rundt i Fælledparken og blotter sig om natten, vil du vel gerne have et praj. Eller hvad?

Hvilke sandheder skal ind under gulvtæppet, og hvilke skal på bordet?

Hvad hvis naboen afslørede din mand som vindueskigger. Var det en information, du kunne bruge til noget? Eller er det nok for dig at vide, han er den perfekte far og husbond?

Hvad hvis han hver aften ringer til fremmede damer og stønner i telefonen, når han sidder på toilettet? Hvad hvis han har begået voldtægt? Hvad hvis han røver en tankstation? Hvor mærkelig eller alvorlig eller kriminel skal hans handling være, før du vil vide besked? Skal nogen komme fysisk til skade?

Hvad hvis ingen kommer fysisk til skade. Og ingen risikerer straf. Hvis din mand bare har en anden kæreste og et andet hjem i den anden ende af byen? Hvis han i 10 år har brugt 3 aftener om ugen hos hende? Hvis hendes børn er hans papbørn og kalder ham “far”? Vildt eksempel ja. Dog ikke vildere end at det findes her i København. Vil du vide det? Hvad hvis hun ikke har børn? Hvor længe skal de have dannet par, før denne sandhed er relevant?

Hvad med ubeskyttet sex?

Hvad hvis han hver torsdag, når du tror, han er til badminton, tager i swingerklub og sætter strøm til sine testikler?

Hvad med mandekærester? Vil du vide det, hvis din mand er biseksuel?

Find selv på flere. Der findes en verden af små og store hemmeligheder derude. Jeg går ud fra, en del af dem ryger i need to know-kategorien. Men hvor går grænsen? Sådan cirka?

IMG_7541 Sundholmsvej_700Sundholmsvej

 

28 kommentarer

 • s

  Den er sgu svært – grænsen altså!
  Jeg vil ikke vide hvis han har knaldet en anden, jeg vil bare have ham til at gå af sigselv. Præcis som jeg før har gjort. Hvis han laver noget kriminelt så vil jeg gerne vide det, det er sgu noget vi skal løse. Få ham ud af eller jeg smutter.
  Jeg vil ikke have en der lever et dobbelt liv, jeg vil have en der siger til mig at han synes Lene nede fra kontoret sgu har fået en pæn krop efter hun er begyndt at træne. Det gør mig da ikke bekymret, men glad fordi han er ærlig. Men jeg er altså gået ind til et forhold hvor man kan stole på hinanden, og ikke laver ting som kan påvirke den modsatte part negativt, ellers skal man bare gå!

  Jeg vil sgu ikke lukke øjene, men jeg vil ikke såres unødvendigt hvis formålet alligevel er at forlade mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Så hvis han har en anden kæreste og hverken har tænkt sig at gå fra dig eller hende, vil du vide det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

   Svært. Jeg har ikke blandet mig i den del af snakken her før, men jeg vil ikke vide det, hvis han synes, Lene fra kontoret er lækker. Hvad skal jeg bruge det til? Han kan også godt tage en enkelt dans med hende til julefrokosten, men hvis han kontinuerligt flirter med hende eller nogensinde kysser hende eller knalder hende, så vil jeg vide det. Det er i øvrigt noget, vi har snakket om.
   Jeg havde en gang en kæreste, der var mig utro. Det var et svigt. Ingen fortalte mig det. Det var også et svigt. Jeg vil vide det. Jeg vil ikke basere mine beslutninger og mit liv på usagtet ting… Og dermed er jeg nok slet ikke i målgruppen for dit spørgsmål…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ha nej, det er du ikke, men din kommentar er selvfølgelig velkommen alligevel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Jeg ville rigtig gerne vide det – og da jeg selv havde en utro kæreste og først fandt ud af det en god rum tid senere, følte jeg mig SÅ meget til grin – og så dum, at jeg ikke havde opdaget det.
  Så ja. Jeg ville gerne vide det, eftersom det liv mam ville have med sådan en gakker ville være bygget på en løgn – eller i hvertfald 2 halve sandheder fra hver sin part, som ikke kan forenes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg har det på samme måde, men hvad med de koner, som ikke vil vide. Hvor meget vil de mon ikke vide?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes faktisk ikke, at man kan tillade sig at pådutte / trække sin egen moral, ned over hovedet på andre mennesker.

  Hvis en kvinde har, for hende, en god grund til ikke at ville vide, hvad hendes mand foretager sig, så skal man respektere det, selvom man ud fra egne normer, er uenig.

  Man ved ikke alt om andre menneskers liv og derfor kan man ikke tillade sig at dømme.

  Måske har hun haft en depression i 10 år og deraf manglende sexlyst og de har lavet en “aftale”
  Måske har de andre grunde til at ville holde sammen på deres familie pt.

  Så nej, hvis meldningen er, at hun ikke vil vide noget, så skal man respektere det. Ellers risikerer man med sin “hjælp” at smadre andre menneskers liv og det kan man ikke tillade sig.

  Det er ikke det samme som at jeg hylder utroskab, fyi. Jeg siger bare, at folk er forskellige og at man sjældent kender hele årsagen bag folks beslutninger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tror ikke helt, jeg er med. Hvilken kvinde? Hvem er det, vi dømmer og ikke respekterer? Mit spørgsmål er: De kvinder, som ikke vil se, ikke vil høre, ikke vil vide. De sorterer vel i sandhederne? NOGET vil de vel vide, men hvad?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej – de vil ikke vide at deres mand har en affære. Og nej, de vil ikke have de endegyldige beviser.

   For som du og andre har været inde på flere gange, så har man jo (oftest) en fornemmelse og en intuition. Dybest set ved man vel godt, at ens mand knalder ved siden af.

   Med andre ord: De kvinder der ikke ønsker at vide noget om affærer eller beviser på det, gør det fordi, at så tvinger det dem til at handle. Og til at reagere.
   Måske står de i en situation, hvor de faktisk slet ikke magter, at skulle reagere/håndtere/forholde sig til evt utroskab.

   Jeg har en veninde med tre små børn, der sidder i hus, mand, børn og barsel til op over begge ører. Hvis hendes mand havde en affære og hun fik det at vide, så ville hun skulle flå familien fra hinanden og stå endnu mere alene med endnu mere.
   Hun ville i dén grad foretrække ikke at vide det.

   Jeg tror rigtig mange føler sig presset til at skulle handle på fx utroskab med brud fordi det er ude i det åbne og man vil ikke være en, der finder sig i den slags.

   Når ingen ved det, kan man nemmere lukke øjnene for det selv.

   Igen, det er ikke fordi, jeg er fan af tankegangen eller måden, jeg ved bare, at mange af dem, der sidder med hus, børn, mand, familier osv hvor alt er viklet ind i hinanden har det sådan. At de foretrækker at lukke øjnene. Og det må man jo respektere.

   (Og ja, jeg har spurgt dem)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   At disse kvinder ikke vil vide noget om affæren, har vi fået på plads. Det er udgangspunktet for blogindlægget. Og det jeg spørger om er: Hvor MEGET vil disse koner lukke øjnene for? Ville de gerne vide det, hvis manden var blotter? Ville de vide det, hvis manden havde en familie nr. 2 i den anden ende af byen? Ville de vide det, hvis manden havde en mandekæreste? Ville de vide det, hvis manden var kriminel? Hvad vil de ikke vide, og hvad vil de vide?
   Hvor går din egen grænse? Ville du vide det, hvis din mand havde haft en kæreste ved siden af i 5 år fx?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   I øvrigt forstår jeg slet ikke denne sætning: “Når ingen ved det, kan man nemmere lukke øjnene for det selv.”
   Som regel er der jo mange, der ved det. Bare ikke konen selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den her er nok til mig.

  Jeg er en af de koner, der ikke vil vide det (i hvertfald ikke fra elskerinden).

  Men jeg vil vide det, når svigtet kan retfærdiggøre konsekvensen.

  Konsekvenser hos os, vil blive en skilsmisse og opgivelse af hele Forstadspakken.

  Derfor skal vi lige forbi en aften i kådhed og et tur i kopi-rummet. Vi skal helt sikker helt til ulovligheder og parallelliv.

  Jeg har tidligere haft den regel med en kæreste, at ‘Du skal ikke fortælle mig uopfordret om utroskab, men du skal svare ærligt, hvis jeg spøger’.

  Det synes jeg egentlig stadig er en helt fin regel, for så kan man åbne for snakken, når man er klar til at handle på svaret.

  Altså, men det så er sagt, så tror jeg ikke på utroskab her hos os. Og jeg har så vidt jeg ved aldrig oplevet det. Hverken den ene eller anden vej. Hvis jeg havde, havde jeg måske en anden holdning.

  kh fra Forstaden

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ok. Kriminalitet og dobbeltliv skal altså frem. Spørgsmålet er så bare, hvad et dobbeltliv består af. En affære på et halvt år? Et år? 5 år? Eller skal der dobbeltlivsbørn til?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  En enkel tur i lagnerne, behøvede jeg ikke vide noget om.. Alt derover ville jeg vide! Besked fra “den knaldede” eller han selv er lige fint! :sweat_smile:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tror du egentlig, du ville kunne mærke den ene tur i lagnerne?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Måske, jeg er faktisk ikke klar over det! Vi har i perioder været væk fra hinanden et par måneder af gangen så hvis det var sket i de perioder ville jeg måske ikke? Alene pga den manglende fysiske kontakt

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det kan jeg nemlig, og så har vi balladen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror spørgsmålene er så svære, at svare på, fordi det er så ekstremt individuelt, hvor grænsen går.

  Jeg er fx farvet af, at have arbejdet med krimi i så mange år og oplevet så bizarre sager, at jeg i dén grad har ører, øjne og sanser på stilke. For tænk om man levede sammen med en voldtægts mand?!

  Har fx interviewet koner til kriminelle fx konen til en serievoldtægtsmand og hun havde da en fornemmelse af, at der var noget galt… Magtede bare ikke lige at reagere på det – og det begriber jeg jo simpelthen ikke.

  Personligt er jeg gået fra: “Al form for utroskab og så er det ud!” til “At falde i en enkelt gang til en julefrokost behøver jeg ikke at vide noget om”

  IKKE at jeg har givet tilladelse, men hvis man har været sammen i 10 år, har det godt på alle måder og det er et uheld (Som om det kan være det, men du forstår pointen) så skal han ikke komme hjem og lette sin dårlige samvittighed ved at gå til bekendelse, for det vil skade mere end det gavner. Tror jeg. For har ikke prøvet det.
  Men hvis jeg selv spurgte, så skulle han svare ærligt.

  Alt hvad der vedrører kriminalitet, dobbeltliv osv. Ja. Det vil jeg have at vide. Altså fx en affære. Der hvor man/han har delt følelser/intimitet/dagligdag med en anden. Også hvis det bare er 2 måneder.
  Og hvis min ven/veninde vidste noget om det og ikke sagde det, ville jeg blive rasende!

  Min stresshjerne har simpelthen ikke kunnet hitte rede i hele bagvendt nutids-fortællingen. Jeg blev skrupforvirret og har derfor måttet holde pause, så jeg kan ikke helt gennemskue om du opfatter ham som farlig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Nej med min fornuft kan jeg ikke forestille mig, han er farlig. Men alligevel er jeg nok lidt bange for ham. Fordi han er vanvittig. Jo mere jeg tænker over det, jo mere vanvittig virker han.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Altså…… Du kunne jo lave en sniger-gakker selv og fx blive ven med konen…. Det ville i dén grad sætte en skræk i livet på ham og han ville intet turde gøre – af frygt for at du sladrede til hende.. :)

   Ja, jeg synes selv, den er lidt raffineret ;)

   Men seriøst – hvis du har en fornemmelse af, at han kan være farlig, så lyt til intuitionen. Den fejler sjældent. Og så skal du helt bestemt ikke fortælle noget til konen. Jeg går ud fra, at han ved hvor du bor, arbejder osv.

   Ellers synes jeg som udgangspunkt, at man skal fortælle hvis en gift mand lyver sig single på nettet og har andre kærester

   Er du sikker på, at hun ikke ved noget i forvejen? Bare en fornemmelse ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Haa, det har vi joket med. At jeg skulle blive veninder med hende og en dag sidde ved middagsbordet, når han kommer hjem. Hej Gakker!

   Ja han ved desværre, hvor jeg bor og arbejder. Men jeg kan ikke forestille mig, at han er farlig. I hvert fald har jeg bestemt, at frygten for ham ikke skal styre noget som helst. Jeg siger sandheden til hans kone.

   Om hun ved noget eller ikke ved noget, ved jeg ikke. På en måde er det også ligegyldigt. Ved bare, at jeg skal aflevere sandheden. Så kan hun gøre med den, hvad hun vil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Jeg sad lige og læste baglæns, også var det at jeg blev nysgerrig – har du fået fortalt sandheden til gakkerens kone?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Svaret kommer i morgen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Et enkelt knald, en fejltagelse som han fortryder. Det ville jeg gerne være fri for at vide. Det ville gøre mig fandens ked af det, men ville ikke få mig til at forlade ham. Så det sår ville jeg helst være for uden. Tror desværre bare ikke min mand ville kunne leve med den dårlige samvittighed – tror han ville fortælle mig det alligevel.
  Alt hvad der kan kaldes affære – noget der står på over tid, eller involverer følelser ville jeg “gerne” vide, da jeg tror det er noget man ville være nødt til at arbejde sammen på at komme over, hvis det altså kan lade sig gøre…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Men du ville vel også kunne mærke den dårlige samvittighed, hvis han ikke fortalte dig det? Og hvis du kan det, kan sandheden vel ligeså godt komme på bordet, så du ikke går og fantaserer, eller hvad?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Ja, det ville jeg sikkert. Men hvis jeg kunne, ville jeg helst være fri for at vide det. Men giver dig ret i at det er noget rod, og at det nok ikke ville fungere i praksis ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Så både og. Der er jo altid gode or dårligere perioder i forholdet. Hvis han på en eller anden måde kunne kommer over den dårlige samvittighed og tilgive sig selv, uden at jeg vidste det, kunne det måske godt passere uden at jeg ville kunne sætte en finger på hvad den dårlige periode skyldtes. Hvis det kunne lade sig gøre i praksis, er det sådan jeg helst ville have det, hvis det vitterligt var en engangsting. Men det er garanteret “ønsketænkning” om noget jeg absolut ikke ønsker skal ske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja jeg forstår, hvad du siger.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor finder du en gakker?