Hvad vil konen vide om manden?

Læserne fortæller: Derfor finder du en gakker

Tak fordi, I stadig leger med i kommentarfeltet. Synes, jeres svar til Hvorfor finder du en gakker? var så gode, at de skulle have deres eget indlæg. Jeg kan genkende meget, især den manglende jordforbindelse, udlængslen og denne her:

Tæt på er farligt, for hvad nu hvis han ikke kan lide den, jeg virkelig er. Men ensomheden er stærk, så hellere en lille flig af noget end ingenting. Men uha, bare det nu ikke bliver for meget, og tænk hvis jeg mister mig selv. Og så videre, og så videre, en evig frem-og-tilbage, vil-vil-ikke tilstand.

Men den sejeste kommentar kommer her:

Efter at have læst historierne herinde og delt min egen, har jeg brudt kontakten med ham, det er jeg glad for, aldrig mere gift mand til mig.

Tænk, hvis gakhistorierne faktisk kan føre til noget godt!


Hvorfor finder du en gakker?

Usselt selvværd
“Jeg lod mig forføre af en Gakker fordi jeg var (er) så ensom. Fordi han var ældre og erfaren. Fordi han med sin kone og børn signalerede, at han var i stand til at beskytte og forsørge. Fordi han accepterede og påskønnede min frodighed.
Men mest af alt fordi jeg – på trods af, at jeg råber op om det modsatte – nok ikke syntes, at jeg var bedre værd end at ende op med en løgnagtig, svigefuld mand uden situationsfornemmelse. Slet og ret fordi mit selvværd er så usselt …”

Udlængsel
“Min egen light-version af en gakker mødte jeg i en periode med udlængsel og overvejelser om, hvem jeg var og hvad jeg ville.”

Mere usselt selvværd
“For mig har det nok også noget med selvværd at gøre. Mit er nærmest ikkeeksisterende…
Jeg bliver på en måde overrasket, når nogen viser interesse for mig. Hvorfor lige mig? Der findes så mange andre, der er klogere, pænere, sjovere, bare bedre, end mig.”

Manglende jordforbindelse
“Lyder for mig som, din jordforbindelse er totalt ikke-eksisterende, og at en mand med praktisk sans derfor ikke kan floate din boat. Og derfor får du drømmere/gakkere, som er i stand til at tro på egne luftkasteller.”

Ensomhed, angst for nærhed, adrenalin, filmromantik
“Jeg har tænkt virkelig meget over det, fordi jeg nærmest kun har haft gakkede forhold, både med og uden utroskab involveret – man kan opføre sig sært også uden at involvere andre… Har også af og til selv været en gakker. Jeg er indtil videre nået frem til at følgende punkter spiller ind for mit vedkommende:

1) Ensomhed i kombination med angst for nærhed = meget trygt med en faktisk utilgængelig mand (gift/forskruet/forkvaklet), fordi så kommer han aldrig rigtig tæt på. Og tæt på er farligt, for hvad nu hvis han ikke kan lide den, jeg virkelig er. Men ensomheden er stærk, så hellere en lille flig af noget end ingenting. Men uha, bare det nu ikke bliver for meget, og tænk hvis jeg mister mig selv. Og så videre, og så videre, en evig frem-og-tilbage, vil-vil-ikke tilstand, det er der jeg selv kan opføre mig lidt gakket.

2) Adrenalinjunkie = Livet i nærheden af en gakker er en rutschebane tur, på godt og ondt, og jeg tror decideret, man kan blive afhængig af de vilde udsving. Hvilket måske kan bidrage til, at alt andet virker kedeligt. (Forresten sagde en psykolog engang til mig, at jeg skulle droppe skammen over at blive forelsket i en næsten-psykopat – fordi: Det er meget let. Og det var netop de heftige udsving, de store kærlighedserklæringer, fantasterierne, drømmerierne, de store armbevægelser, der er forførende i sig selv.)

3) Film-romantikken = Har I egentlig lagt mærke til hvor mange romantiske film/serier/bøger, der handler om at en kvinde ‘erobrer’ en optaget mand? Altså, manden er lige ved at blive gift, men det er jo med den helt forkerte, og i sidste øjeblik når den rigtige kvinde at trænge igennem. Jeg tror vi flaskes op med et romantisk filter, hvor selve erobringen også tæller for kvinder. Udvælgelsen, at være den eneste ene, og kæmpe for manden. Det sker jo at mænd går fra kvinder, det sker at det ender lykkeligt. Det sker bare også, at han så går videre til den næste, eneste ene. Ved ikke helt hvor jeg vil hen, men noget med, at hvis kvinder finder en gift mand, og virkelig tror på at deres kærlighedshistorie er særlig og romantisk, så er det måske fordi vi får den serveret hele tiden på film?”

IMG_1240 Prags Boulevard_700Prags Boulevard

Jamen, hvad er en gakker? Tænker nye læsere. Forklaring, eller noget der ligner, her.

2 kommentarer

 • Det her er en lidt anden kategori end gak-historier, men alligevel…
  Da jeg var 14 år, stod der en dag en fremmed, gammel mand hjemme i min fars hus. Min far fortalte (lidt flov) at det var min farfar. Jeg havde aldrig mødt ham før, og var temmelig overrasket over, at ham jeg tidligere havde kaldt “farfar” i virkeligheden var min sted-farfar.
  Så her var en mand, jeg overhovedet ikke havde noget forhold til og eller nogen historie med. Jeg var som sagt 14 år, og stod faktisk ikke og manglede endnu en bedsteforælder. Og da slet ikke fra den kaotiske side af familien!
  Alligevel gik der ikke lang tid, før jeg elskede ham. For han elskede sådan mig! Selvom jeg ikke kunne huske det, havde jeg været på besøg hjemme hos ham mange gange som barn. Jeg var hans søde, yndige barnebarn som han havde savnet i mere end 12 år. Han havde billeder med. Billeder af mig med chokolade i hele ansigtet, billeder af mig der sov i barnevogn, billeder af mig i boblebad.
  Dengang lærte jeg, at hvis nogen elsker dig, så er det forbløffende svært at holde dem på en armslængdes afstand ret længe ad gangen.

  Jeg ved godt, det er en anden form for kærlighed, vi taler om her, men jeg tænker stadig, at der er noget om det. At hvis et andet menneske uforbeholdent erklærer sin kærlighed/forelskelse på en troværdig måde… så skal man nok være temmelig hård for ikke at blive påvirket af det.

  Selvom mange af gakkerne trak i land efter et stykke tid, synes jeg stadig det var et gennemgående tema, at de får kvinderne til at føle sig specielle og meget værdsat.

  Jeg synes det lyder meget menneskeligt, at de er faldet i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja. Det burde vi også snakke om på et tidspunkt. Hvad er det, de kan, gakkerne. For de kan jo noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad vil konen vide om manden?