Pausecitater

Læserne fortæller: Ekskærestegakkeren

Dagens gakker synes, du er en fantastisk pige. Det er så hyggeligt at se film og drikke øl og have sex med dig, og købe undertøj til kæresten sammen med dig.

Tak til den fantastiske pige for at fortælle historien om Ekskærestegakkeren.


Jeg mødte min gakker gennem en fælles ven og var med det samme interesseret. Han var sjov, han var sød, og han var pokkers lækker. Vi flirtede. Meget. Men pludselig nævnte han sin kæreste. Selvfølgelig havde han en kæreste. Jeg droppede med det samme tanken.

Et par måneder senere endte vi til samme fest, hvor han fortalte, han var single, og jeg tænkte, det var nu, jeg skulle slå til. Men fuldskaben ødelagde mine flirte-skills, og jeg endte med at gøre mig selv til grin. Han holdt afstand, og igen droppede jeg tanken.

Men han virkede glad for at se mig et år senere, da han tilfældigvis trådte ind på mit arbejde. En venneanmodning fulgte på Myspace (ja, det var dengang), og han spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at besøge ham. Vi kunne drikke nogle øl, se film, og jeg kunne overnatte. Glæden boblede over i min mave. Nu kunne jeg måske endelig få fat på ham den lækre, søde, sjove fyr.

Aftenen startede som forventet. Vi drikker, vi flirter, vi griner. Men da jeg er ved at være godt beruset, nævner han, at kæresten er i Sydamerika for at hjælpe de stakkels gadebørn. Kæresten? Jeg er dybt skuffet. På intet tidspunkt havde han fortalt, der var en kæreste. Jeg drikker endnu mere for at skjule min skuffelse.

Næste morgen vågner jeg i gakkerens seng. Kan ikke huske, hvordan det kom så vidt. Kan faktisk ikke huske ret meget. Jeg skammer mig, fordi han har en kæreste, og jeg er vred, fordi han skjulte det og fik mig til at besøge ham under falske forudsætninger. Gakkeren nusser og holder om mig og fortæller, at ham og kæresten ikke har et særlig godt forhold (selvfølgelig), at han kan lide mig, men at han venter med at slå op med hende, til hun kommer hjem fra Sydamerika.

Jeg har det ikke godt med, hvad jeg har gjort, men siger til mig selv, at han jo vil have mig. Jeg må bare væbne mig med tålmodighed.

Vi tilbringer resten af dagen sammen. Vi hygger, har det sjovt, vinduesshopper. Han trækker mig ind i en lingeributik. Det er da lige lovlig tidligt at købe undertøj til mig, tænker jeg. Det vil han så heller ikke. Han har fået en sms fra kæresten. Om han ikke lige vil købe nogle trusser til hende, så hun har noget nyt og rent, når hun kommer hjem om et par dage. Jeg ude at købe undertøj til gakkerens kæreste. Jeg tager hjem.

Herefter ringer gakkeren til mig hver eneste dag. For at snakke. For at sige han, savner mig. For at få besøg igen. Jeg har ikke lyst til at være sammen med en, der har en kæreste, men vakler, når han fortæller om deres dårlige forhold. Vi fortsætter med at snakke.

Endelig kommer kæresten hjem, så de kan slå op. Vi er ikke sammen mere, siger han. Jeg er lykkelig, skynder mig hjem til ham, og alt er godt, indtil hans telefon begynder at ringe. Han går ud af lejligheden. Går helt ud af opgangen. Jeg venter. Og venter. 1½ time senere kommer han tilbage og siger, det var (eks)kæresten. Hun er ked af det og har ikke andre at snakke med. Han bliver nødt til at passe på hende, for hun truer med at begå selvmord. Jeg accepterer modvilligt. Det er jo synd for hende.

Et par dage senere nævner han, at (eks)kæresten har set mig på banegården dagen før. Det havde påvirket hende så meget, at hun havde kastet op. Hvordan kunne han vide det? Jamen han havde jo været nede på banegården for at hente hende, så de kunne følges hjem til ham. Jeg frøs til is. Lagde på uden et ord. Han ringede, men jeg tog den ikke. Skrev i stedet en sms, at jeg ikke ville se ham, når de stadig var kærester.

Efter et stykke tid ringer han igen. Nu er det slut med (eks)kæresten, og han vil gerne se mig. Jeg bliver glad. Endelig sker det. Endelig skal vi være rigtigt kærester. Vi har nogle gode dage. Og så fortæller han, at de er sammen igen.

Sådan fortsætter det frem og tilbage i et år. Han vil ses. Jeg smider alt, jeg har i hænderne. Vi er kærester. Vi er glade. Vi hygger, ser film, spiser med hans mor og bror, har sex. Og så finder han sammen med (eks)kæresten igen. Han prøver at forklare. Det er bare fordi, han er afhængig af omsorg, af tryghed. Han har brug for, der altid er nogen hos ham.

Men jeg vil jo gerne give ham omsorg og tryghed? Være hos ham? Det er åbenbart ikke nok.

Til sidst sagde jeg stop. Ved ikke, hvad der gjorde udslaget, men jeg bad ham om aldrig at kontakte mig igen. Jeg ville videre med mit liv. Og det kom jeg. I cirka et halvt år. Så tiggede og bad han om venskab. For jeg var jo en fantastisk pige. Han havde brug for sådan en pige som mig i sit liv. Bare som venner. Jeg havde savnet ham og sagde ja. Så vi prøvede, det med det platoniske. Jeg døde lidt, hver gang han nævnte kæresten, men det gik ok. Indtil hans bedste ven gjorde noget utilgiveligt, og gakkeren ikke slog hånden af ham.

Med års mellemrum forsøger han stadig at snige sig ind i mit liv. Fortæller, hvor meget han savner mig. Kommer med undskyldninger. En enkelt gang åbnede jeg døren på klem, lod ham komme med til en fest hjemme hos mig. Der fik jeg øjnene op for hvor utilpasset, usympatisk og forfærdelig en person, han er. Hvad så jeg nogensinde i ham? Fra nu af er døren helt lukket.

Det var historien om min gakker. Fik jeg sagt, jeg kun kyssede gakkeren én eneste gang, et par uger efter vores første date? Efter dette ene kys trak han sig væk og sagde, jeg kyssede mærkeligt. Jeg prøvede aldrig at kysse ham igen. Men man behøver jo heller ikke kysse, når man har sex.

IMG_0950 Reberbanegade_700Reberbanegade

Flere gakkere i Gakkoteket.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pausecitater