Har vi en polyamorøs på linjen?

Fra sexløs dame til sexløs dame

En læser kom forbi kommentarfeltet og sendte damen, hvis mand ikke har lyst, en tanke.


“Kære sexløse dame

Min kone og jeg blev gift for knap 3 år siden, og allerede lidt før det var vores sexliv begyndt at blegne. Vi havde stadig god sex, men det blev sjældnere og sjældnere, og det var – og er stadig – især mig, der manglede lysten. Når vi endelig har sex nu, er det ikke engang særlig godt mere, for der er ligesom kommet det pres, at så skal det fandme også være jordskælvsskabende for at opveje de seneste mange uger eller måneder uden sex. Det gør mig usikker, og jeg kan ikke længere fornemme, hvad hun kan lide og vil have, fordi min hjerne kører på højtryk. Der er noget af en mood kill, skulle jeg hilse at sige!

Kort efter vores bryllup stod jeg i samme dilemma som du: kunne vi være sammen (næsten) uden sex, eller skulle vi gå fra hinanden? Godt nok var det primært mig, der manglede lyst, men jeg var i tvivl, om det kun var i forhold til min kone eller mere generelt. Og hvis det var til hende, kunne hun da ikke være tjent med det? Ingen af os kunne vel i længden leve med at knalde så lidt, uanset hvad? Måske var det min biseksualitet, der slog igennem, så jeg havde brug for en mand også? Eller måske var jeg bare slet ikke så bi, som jeg troede? Eller måske havde jeg som kæphøj studine haft ret i, at jeg bare ikke duede til det med faste forhold og monogami?

Puha, der var så mange tanker og tvivl, jeg var ved at blive skør. Jeg besluttede mig i al hemmelighed for, at jeg måtte prøve at være sammen med en anden i håb om en afklaring. Da det kom til stykket, kunne jeg dog ikke føre min plan ud i livet, da jeg fandt ud af, at jeg 1) ikke havde lyst til sex med andre, heller ikke mænd, og 2) ganske enkelt ikke kunne være min kone utro, da jeg elsker hende over alt.

Det var på den ene side en lettelse at få bekræftet, at det ikke kun var min kone, jeg manglede lyst til, men på den anden side meget skræmmende, at jeg bare helt havde mistet lysten. Vi havde nogle lange, ærlige, svære snakke, og konklusionen var, at ingen af os havde lyst til at gå fra hinanden, også selv om det betød ikke så meget sex, så længe vi havde intimiteten i form af kys, put og i det hele taget fysisk nærvær.

Ikke længe efter fik jeg konstateret stress og depression, og jeg fik forklaret, at det meget vel kunne være skyld i den manglende sexlyst – også selv om den var dalet væsentligt før, jeg gik ned med flaget, for – som min psykolog sagde – så opstår hverken depression eller stress jo fra den ene dag til den anden. Selv om jeg er ovre begge dele nu, så er jeg stadig mærket af det i form af mindre selvtillid og selvværd – og det giver sig desværre især til udtryk ift. sex. Jeg har dog håb om, at det bliver bedre, efterhånden som jeg bliver helt mig selv igen…

Hvis lysten aldrig kommer tilbage, er jeg ikke sikker på, om min kone bliver, og jeg vil forstå, hvis hun går. Men jeg vil for altid være hende taknemmelig for, at hun virkelig prøvede og var her igennem de sværeste år i mit liv.

Så, kære sexløse dame, hvis du virkelig elsker din mand, som jeg fornemmer, du gør, og du er oprigtigt overbevist om, at den manglende lyst ikke har noget med dig at gøre, så bliv hos ham. Jeg tvivler på, du ville kunne være ham utro, og jeg tror, du vil leve med for mange hvis’er, hvis du går fra ham nu. Jeg siger ikke, du skal blive for evigt, hvis tingene ikke ændrer sig, men jeg tror, vi her i det travle vesten har tendens til at glemme, at ting tager tid. Meget mere tid, end vi lige tror – især eftervirkningerne af noget som depression. Giv det tid og forståelse og kærlighed og intimitet i andre former end sex, og hvis du så stadig ikke kan leve med det, ja så kan du i det mindste sige, at du gjorde alt, du kunne.

Jeg sender dig og jer mange tanker og krydser alt, jeg har, for at I kommer igennem og stærkere ud på den anden side.”

IMG_0090 Prags Boulevard_700Prags Boulevard

Mere amarOrama på Facebook og Twitter.

12 kommentarer

 • Jane W

  Stor respekt til afsender for et åbent og ærligt brev om, hvordan han på en god måde har tacklet et meget svært problem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Han? Eller hun.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ha, jeg læste det som en hun. Kan lige så godt være en han ja.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frida

   Men vedkommende omtaler sig selv som studine?
   “Eller måske havde jeg som kæphøj studine haft ret i, at jeg bare ikke duede til det med faste forhold og monogami?”

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja det skriver hun også længere nede i kommentarfeltet. Vi er blinde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den sexløse dame

  Wow. Tak. Tak for en ekstremt hjælpende kommentar. Den tager jeg til mig. Jeg krydser fingre for en forbedring for begge vores forhold!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • CC

   Selv tak. Jeg følte mig pludselig mindre alene efter at have læst om dit dilemma og tænkte, at det måske også kunne fungere den anden vej rundt. Jeg er glad for, det virkede efter hensigten :) Alt det bedste

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • CC

   PS. Jeg fik ikke sagt noget meget væsentligt: nemlig at min kone og jeg rent faktisk har fået et stærkere forhold som følge af alt dette. Jeg vil ikke sige bedre, for det ville nok lige kræve noget mere sex, men vi har det faktisk godt og er glade sammen. Jeg tror dog ikke på, at nogen hverken kan eller skal gå uden sex resten af livet, og derfor vil jeg som sagt også forstå, hvis hun/vi en dag må tage den sværeste beslutning af alle. Men den tid den sorg – nu vil vi nyde det, vi har, og arbejde på at gøre det endnu bedre. Du ved, hvad jeg mener ;) Og jeg håber, at det kan give dig lidt håb om, at tingene kan blive bedre. Igen, mange tanker til dig og jer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Amarorama hvor er det fedt du har skabt det her univers! Mand – tak for dit åbenhed, det kræver sin at skrive.. Håber i kommer igennem det :grin:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ja det er næsten synd at lukke universet ned igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CC

  Hun ;) men jeg kan godt se, det ikke fremgår så tydeligt… ‘Studine’ afslører mig dog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har vi en polyamorøs på linjen?