Læserne fortæller: Noget med James Blunt

Gyldne gakcitater

I har allerede fået dem både her og der og ovre på Facebook, men godt gak går aldrig af mode. I får dem lige igen.


Vi bliver gift en dag. Jeg ved det bare.
Lyvegakkeren

Du hviler I dig selv. Jeg respekterer din livsstil. Du er klog på en særlig social måde.
– Psykogakkeren

Du er vigtig, husk det.
Narregakkeren

Jeg har lige fortalt min ven, hvor helt speciel du er, du har forandret mit syn på kvinder. Før troede jeg kun, de kunne være sure og jaloux, men du er så åben og rummelig.
– Psykogakkeren

Min eks er bare så manipulistisk.
Cirkusgakkeren

Jamen fx siger hun, at jeg ikke stiller tallerkenerne rigtigt, når jeg har skyllet af.
– Gakkeren

Jeg kan ikke forestille mig at få børn med min kæreste, men jeg kan godt forestille mig at få børn med dig.
– Psykopatgakkeren

Åh hvad har vi dog rodet os ud i søde dig? Savner dig, elsker dig. Tusind kys og en tåre.
Stakkelgakkeren

Min kone og jeg har slet intet sammen mere. Jeg er efterhånden ligeglad med, om jeg bliver afsløret!
Den Taktløse Gakker

Om 2 år. Så er jeg fri! Først gældssanering, og så kan jeg flytte, jeg kan købe et hus, jeg kan gøre, hvad jeg vil. Jeg er fri. Men først må jeg holde ud.
Gakkeren

Forstå nu, at det er svært for mig. Du må prøve at se det gennem min optiker.
Cirkusgakkeren

Jeg ønsker, vi levede i en anden tid, hvor jeg ikke var mig, og du ikke var dig.
Den fraskilte fargakker

Jeg havde startet bilen, hvis jeg havde haft adressen. Helt sikkert.
Stakkelgakkeren

Jeg er gået fra hende, inden ugen er omme.
– Kollegagakkeren

Jeg er din i tankerne.
Skæbnegakkeren

Øh, jeg sover da på sofaen, altså når vi ikke alle sover i sengen. Det er for børnenes skyld.
Hashgakkeren

Først knuger maven sig sammen, så går der et stik fra hjertet og videre ned langs venstre ribben. Derefter går stikket op ad rygraden og ud i både højre og venstre lillefinger. Dette gentager sig igen og igen og varer blot et par sekunder pr. gang. Nu græder jeg.
Stakkelgakkeren

Men der findes så mange dumme svin derude. Det vrimler med dumme svin. Du skal have en af de gode.
Gakkeren

A bro’ don’t toss a pair of white sneaks, before he has a pair of new ones.
Slikkegakkeren

Jeg håbede, det løb ud i sandet med hende, inden du fandt ud af det.
– Pausegakkeren

Ja, det vil jo være dumt at smide det, hun og jeg har, væk, hvis det, du og jeg har, viser sig ikke at fungere.
Dobbeltgakkeren

Der er ikke sket noget. Vi har flirtet. Kysset en enkelt gang. Men jeg kender hende jo. Hun er ret fantastisk. Meget moden af sin alder. Udadvendt. Ambitiøs. Sjov.
Dobbeltgakkeren

Hun er nok mere kærester med mig end omvendt.
Pausegakkeren

Så har jeg to venner, du skal møde. Måske vil du have en af dem.
Gakkeren

Hvis du har lyst, kan min ven komme hen til dig. Så kan du knalde ham.
Paradentosegakkeren

Jeg vil til hver en tid vælge min hund frem for dig.
Hashgakkeren

Nej, jeg har ikke ADHD, Aspergers, autisme, borderline eller andre personlighedsforstyrrelser. Men flere har spurgt.
Gakkeren

Hun har fået dit nummer ved ulovligt at kigge i mine private papirer, og hvis du ikke fortæller mig, hvordan hun gjorde, er du medskyldig.
– Psykogakkeren

Jeg har aldrig påstået, det kun var dig, der var en meget forvirret person.
Gakkeren

Hvorfor er der lys i din lejlighed, sover du ikke endnu?
Mordergakkeren

Jeg har jo ikke gjort noget, man kan komme i fængsel for, jeg har bare brudt en social norm.
– Psykogakkeren

Jeg er gak. Ikke gal.
Gakkeren

IMG_6058 Urbanplanen_700Urbanplanen

 Meget mere gak i gakkoteket.

20 kommentarer

 • Annonym

  I øvrigt, skal vi ikke have nogle historier der ender lykkeligt?

  Der er flere af mine veninder, der er hoppet på gifte mænd. Nu stifter de familie, køber hus og snupper hele pakken.

  Jeg ville blive glad, hvis der er nogen, der kan bekræfte, at man godt kan ‘leve lykkeligt til sine dages ende’ selv om man står på skuldrene af nogle andres brud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Før var han utro, men så mødte han mig og blev helt vildt god ved andre mennesker-historier? Der risikerer jeg vist at åbne døren til en verden af selvbedrag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • “Men der findes så mange dumme svin derude. Det vrimler med dumme svin. Du skal have en af de gode.” Det må næsten være min favorit. Dumme svin ved bare aldrig rigtigt, at de selv er dumme svin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det er spørgsmålet. Ved han det virkelig ikke? Taler han mon ikke om sig selv her? Jeg er i tvivl.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • v

  Er pjattet med gakker-føljetonen – og bliver gren i øvrigt – men/og jeg sidder tilbage med følelsen af, at vi har udstillet gakkerne på en ikke specielt indsigtsfuld måde. It takes two. Det gør det altså. Og de fleste har en rem af gakhuden. Desuden bliver man gakker af en grund. Jeg siger ikke, at det er synd, men… Eller jo måske siger jeg lidt det. Det kalder i hvert fald ligeså meget på forståelse som fordømmelse, meiner Meinung Bach.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Alle bliver, hvem de er af en grund. Også Anders Breivik.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • v

   Selv i det tilfælde kan man vælge at se det som et sygt menneske og en masse uheldige omstændigheder, der skabte en tragedie uden vindere. Han skal stadig i fængsel. Sammenligningen til gakkere holder ikke så langt, for gakkeren har en interaktion med sin gakkee, hvor de så vidt jeg kan se skaber gak i fællesskab

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hvis vi skal have forståelse for mennesker, der opfører sig ondt, holder sammenligningen.
   Men er din pointe, at kvinderne i historierne gør dumme ting? Det gør de absolut. Synes selv, jeg udpensler det ret så kraftigt i min egen historie.
   Eller siger du, at kvinderne ikke må fortælle deres historier, fordi det er synd for gakkerne? Nej vel?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • v

   Ja, men fællesmængden mellem gakkeren og Breivik er bare så lille, at sammenligningen bliver karikeret. Så kan vi også sige, at gakkeren er Hitler…
   Jeg siger vel bare, at der skal to til gak, og at gak ikke opstår af ingenting. Man må gerne prøve st forstå gakkeren og sig selv, hvis man er blevet gakket og have en smule medfølelse i stedet for at stemple ham som ond og en selv som dum. Hvad kan man bruge det til? Shit happens når man har kontakt med andre mennesker

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • N.

   Det er jo langt fra alle mennesker, der ud over at være utro også lyver og manipulerer og snyder sig selv og alle andre.
   Vi taler jo ikke om standard-utroskab historier?

   Jeg har ikke selv været udsat for en gakker. Men jeg har kigget på fra forreste parket siden barndommen, og nogen gange ikke? Så ER det den ene part, der er noget galt med. Nogen gange er det for svagt at skrive det af med “noget i barndommen” og “shit happens”.
   Nogen gange kan man rende ind i et røvhul, og det er ikke nødvendigvis sådan at “it takes two”. Lidt karikeret men… det ville man jo heller ikke sige om voldtægt, vel?

   Jeg elsker også gakker-føljetonen, men nogle gange synes jeg der er lidt for meget “Men du ville jo gerne selv – lidt…” over kommentarfeltet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • v

   Gak er ulykkeligt for gakkeren selv og den, der bliver gakket. De to imødekommer – tror jeg – ofte meget dybtliggende psykologiske behov hos hinanden på en destruktiv måde. Hvis man er vokset op i en dysfunktionel familie, vil man i nogle tilfælde prøve at genskabe samme rolle, som man havde som barn, og man kan blive så afsindigt forelsket/besat af en person, som man kan have den rolle i forhold til. Jeg er fuldstændig ligeglad med “skyld” og “hvem der er noget i vejen med”, men jeg synes, det er interessant, hvad årsagen er til destruktive relationer, og hvad det er, der får parterne til at søge hinanden, for de søger hinanden, og de gør det i reglen frivilligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jamen klart. Hvis din far drak, finder du en kæreste, der drikker. Hvis din far var pædofil, finder du en pædofil kæreste osv. Som sagt har emnet været taget op flere gange på bloggen, hvorfor finder du en gakker? Og der kom da også gode bud på bordet, men hvis du vil have psykologiske udredninger, i stedet for hvad-der-skete-historier, er det vel nærmere fagbøgerne, du skal kigge i?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • v

   Ja, det er nok fagbøgerne, jeg skal kigge i. Jeg har selv lidt evne til at opstøve gakkere, og jeg synes, det er trivielt i længden med gakker-historierne, når vi aldrig rigtig kommer spadestikket dybere. Jeg vil virkelig gerne forstå konceptet. Er ved at læse “Kvinder der elsker for meget”, og den er ok som grundlag for at forstå årsager, mønstre, og hvordan man kan spænde ben for sig selv ift at opleve sund og udramatisk kærlighed

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg har selv læst den 2 gange og synes, jeg genkender mere i mændene end i kvinderne. Hvilket ikke får mig til at føle mig mindre fucked up.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Men i øvrigt. Hvis du har en teori, du skal have fyret af, eller vil formulere noget, som du tror, kan føre til svar eller diskussion, må du meget gerne sende mig det. Så tager vi en sidste omgang “Hvorfor finder du en gakker”? på bloggen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • v

   Jeg har flere spm end svar, men måske er jeg klogere, når jeg er længere i mit lille projekt, der handler om forsætlig dating af kedelige fyre. De fyre, som i min venindekreds går under navnet Kim fra Køge. Hvorfor vil jeg have en gakker kan jo være lidt det samme spm som hvorfor vil jeg ikke have en sød fyr, der er sund i hovedet

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg har medfølelse med Gakkeren (og Breivik) og stempler hans gerninger som onde og egoistiske, og det må jeg gerne skrive. Men det mener du ikke? Jeg skal i stedet undersøge hans barndom og liv for at opklare, hvor det gik galt? Og finde forklaringer i stedet for at sige, hvad der skete? Det må være hans egen opgave. I øvrigt synes jeg overhovedet ikke han bliver beskrevet unuanceret. Og jeg fremstiller ikke mig selv som en engel. Hvis du da har læst historien?
   Desuden vender vi også pilen den anden vej, fx her: http://amarorama.dk/2015/04/hvorfor-finder-du-en-gakker/ og her: http://amarorama.dk/2015/04/hvorfor-finder-du-dig-i-en-gakker/. Shit happens ja, det er derfor historierne er skrevet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • v

   Øh… Jeg fik vist trykket på red button? Tror ikke du har grund til at føle dig angrebet, hvis det er sagen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jeg føler mig ikke angrebet. Lyder jeg da vred?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • v

  Ja, der skulle stå “bloggen” og “nach”… Gæt selv hvor

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læserne fortæller: Noget med James Blunt