Dyb indånding

Tosser på trappen

For 6 år siden fik jeg leverpostej på fingrene, da jeg lukkede et vindue. Et vindue i en opgang i Nørresundby, hvor jeg lånte en tom lejlighed.

Leverpostej.

Det var den afghanske mand på tredje. Han åbnede vinduet. Jeg lukkede det. Han åbnede vinduet. Jeg lukkede det. Han åbnede vinduet og smurte leverpostej på håndtaget.

Så jeg lukkede det med hånden i en plastikpose.

Han kæmpede mod stanken af cerutter fra stueetagen, tror jeg. Jeg kæmpede mod vinter, sne og blærebetændelse.

Så han åbnede vinduet, og jeg lukkede det. Og han åbnede vinduet, og jeg lukkede det. Og han åbnede vinduet og fjernede håndtaget! Og jeg bad viceværten sætte et nyt håndtag på, og lukkede det.

En dag skulle jeg noget ude i el-skabet og fandt 5 bortførte håndtag. Han måtte have åbnet og kæmpet længe. Og kæmper måske stadig.

Jeg gør.

For i dag fortsætter krigen på min nye adresse, på Amager.

Nogen åbner vinduet. Jeg lukker det. Nogen åbner vinduet. Jeg lukker det. Nogen åbner vinduet, og jeg overvejer at finde leverpostejen frem.

IMG_2827 Amagerbrogade_700Amagerbrogade

Mere amarOrama på Facebook og Twitter

6 kommentarer

 • Emma

  Jeg lukker også vinduer i opgangen på Amager. Og skruer ned for radiatoren der altid står og brager for åbne vinduer. Her tror jeg folk kæmper mod hende på tredje der ryger hele vejen ned. Og de færøske fiskeretter… (Sorry)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det er også lidt synd for danskerne, når der skal rastan fisk på bordet. Men luk endelig videre. Vi overgiver os aldrig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Triaka

  Så passiv-agressivt :-) Hvis du ikke kan finde ud af, hvem der hele tiden åbner (og dermed kan – helt oldschool – tale med dem og forklare problemet), kan du så ikke sætte en seddel op i opgangen og foreslå at der udluftes i bestemte tidsrum. Fordi det trækker ind til dig. Det risikerer selvfølgelig at afsløre dig, hvis du siden må ty til leverpostej-tricket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Jo kan godt være, jeg skal sætte seddel op. Hvis jeg altså ikke har vundet? Nogen har ikke åbnet vinduet i dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Sørensen

  Jeg fattede så ikke det var i gangen :p troede folk påtvang sig adgang til din lejlighed og bestemte over dit vindue. Dét ville være offensivt. Smid leverpostej på dem, hvis de gør det. Undtaget hvis det er Hanegal, så spis det selv, for det smager godt, og så smid noget ulæks stads på dem, fx hvedemel blandet op med sur mælk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Hvis folk tvang sig adgang til lejligheden, ville jeg nok bekæmpe dem med politiet i stedet for leverpostej. Men den gode nyhed er, at vinduet stadig er lukket. Måske har min modstander givet op.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dyb indånding