Mellem Århus og København

Kongen af kirken jeg kigger på dig

Gode minder er gode, men sjove minder er bedre. Jeg samler på de sjove, minder der kan få mig til at grine. De bliver omhyggeligt bevaret og beundret og stillet på en hylde, hvor de nemt kan findes frem på en regnvejrsdag eller en rødvinsaften.

Folderhistorien står på den hylde.

Og ham den fremmede mand, som troede, han havde haft en vældig hyggelig bryllupsweekend sammen med os på Kragerup Gods, står der.

Og min kollega, som i ramme alvor havde analyseret sig frem til, at alle vores utilfredse kunder måtte være psykisk syge. Hun står der. Ja meget beklageligt, men det var de altså!

Man skulle nok have været der.

Og mine brødre, som diskuterer blognavne.

Og flere gyldne gakcitater. Fx historien om stikket, der drager på en lang rejse rundt i kroppen, fra hjertet ud i venstre lillefinger. Ok, stikket var en læsers minde, ikke mit, men jeg griner stadig af denne smertelige fortælling.

Desværre er mange sjove minder forsvundet i stress. Jeg kan ikke finde dem. Optimistiske typer siger, de en dag, ude i en ustresset fremtid, vender tilbage til deres plads på hylden. Jeg håber, de har ret, men mens vi venter, vil jeg ærgre mig over et sjovt minde, der kunne have været, men blev stoppet i tide. Af O Brother, den ansvarsfulde gudfar, som til barnedåben i Århus, da vist hellere måtte gå rundt og byde alle gæsterne velkommen. For at starte ceremonien på en god, varm måde. Sige tak til alle deltagere. Tak fordi I kom!

Desværre gik det i sidste øjeblik op for ham, at der er forskel på bryllup og barnedåb, og at de fleste af de mennesker, han så hjerteligt ville trykke i hånden, måske endda kramme, plejede at komme i kirken hver søndag eller tilhørte en hel anden barnedåb. Og nok ville undre sig over, at en fremmed mand med butterfly havde udnævnt sig selv til kongen af kirken. Så han styrede sig.

Det havde ellers været en god en til samlingen. Jeg synes, nogen skylder mig et nyt sjovt minde.

IMG_1143 Oliebladsgade_700Oliebladsgade

3 pile Mere amarOrama på Facebook og Twitter

4 kommentarer

  • Mie

    Af en eller anden grund har jeg ikke læst brødrenes blog-diskussion før. Døde lidt af grin.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • O Brother

    “Kongen af Kirken” – jeg lyder som en farisær der ryger direkte i helvede.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mellem Århus og København