Længe leve de asymmetriske

Babyløshed

Hele påsken har været familiepåske. Da O Brother + familie rykkede ud, rykkede Actionbror + familie ind, og i flere dage havde jeg en raslende, sparkende, blabbende actionbaby trillende rundt på gulvet.

Men nu er den væk. Og tilbage i min elskede solotilværelse virker altanen pludselig lidt for stor uden en parkeret klapvogn, og min trøje lidt for steril uden savl på skulderen, og fødderne lidt for rene uden babymos under tæerne, og stilheden lidt for stille uden en knitrende babyalarm eller en gryntende klump, der kæmper sig fremad, med sit alt for tunge hoved, for at spise en ledning eller slås med en lampe eller andre actionmættede aktiviteter.

Det har jeg aldrig prøvet før.

Hvis jeg ikke var en gammel, arbejdsløs, pengeløs, kronisk single børnehader på 42 år, der vidste, det var for sent, ville jeg tro, jeg var skruk.

IMG_2397 Sjællandsbroen never forever_700Sjællandsbroen

3 pile Mere amarOrama på Facebook og Twitter

16 kommentarer

 • Ibs

  Dagens bedste: 37-årig er klar over, at løbet ér kørt her, men tænker straks ‘DET ER DA IKKE FOR SENT!’
  Hjerner, mand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Du kan da godt få børn som 37-årig, kan du ikke? Tror først, det vender omkring de 40.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ibs

   Tidligere forsøg siger nej, timing med resten af mit liv siger især nej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Ah.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nat

   Hæ ja, jeg havde det på samme måde. Jeg er en stor eksistentiel krise af samme årsag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Åh, bare jeg ikke er på vej ud i sådan en. Håber, du finder en løsning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia D.

  Det er lidt sødt! Actionbaby kommer tydeligvis til at være glad for at besøge sin faster i fremtiden.

  Når det er sagt, så er det jo ikke nødvendigvis er for sent for dig. Ikke ligefrem 100% sandsynligt, men bestemt heller ikke umuligt. Jeg kender flere der blev gravide mange år efter de var fyldt 40 år. En af dem blev endda gravid, da hun var sidst i fyrrerne, uden at få hjælp og det var hendes første barn. Såh… Altså, hvis det nu var det du virkelig ville, så er alt håb jo ikke ude.
  Måske du kunne finde et sødt homoseksuelt ægtepar, der ville hjælpe? :D

  (Jeg ved godt, vi har fået tudet ørerne fulde i medierne om, man skal få sine børn inden man bliver for gammel, men statistikkerne bliver altså ofte fordrejet lidt. Med mindre man har PCO eller sådan noget, så er de fleste kvinder jo fertile langt oppe i årene. Nogen endda efter de er begyndt at gå i overgangsalderen og har fået uregelmæssig menstruation)

  Noget andet er så, om du egentlig har lyst til børn om 3 dage, når den der vanvittige hormonelle følelse af man gerne ville have haft en baby NU (helst i går), er gået over… Jeg synes altid min interesse for spædbørn daler betragtelig, når der er kommet lidt fysisk afstand til “udløseren”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Det er jo det. Om 3 dage tænker jeg nok mere over, hvordan jeg skaffer et job end, hvordan jeg skaffer en baby. Men det trøster mig lidt, at nogen føder børn sidst i fyrrerne, selvom det må være virkelig hårdt at undvære sin nattesøvn i den alder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  I min mødregruppe var der den sejeste kvinde, som fik sit første barn som 42-årig. Hun havde mødt sin kæreste kort forinden og bum – så var der baby i maven. Ingen hjælp udefra, det skete bare. Så muligheden er der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Dejligt. Desværre er jeg bare ikke typen, der går ud og møder en kæreste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CharlotteF

  Du ligger i Fast Lane til at blive verdens bedste faster med Københavner weekender, store is, beskidte burgere, Amager strandparkture og alt det ungerne ikke må hjemme (altså på den fede måde selvfølgelig, hæhæ). Man kan jo altid blive aflastningsfamilier for børn der har brug for et pusterum en weekend om måneden. Det kunne være være givende hvis man bliver matchet ordentligt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hmm, ja du lyder lidt skruk.
  Der er jo den mulighed, at du kunne vælge at få et barn selv? 42 er jo ikke umuligt, men selvfølgelig er det jo ikke noget, du skal gruble over i evigheder… For jo, statistikkerne viser et ret markant dyk ved 40-års alderen, siger jeg, der akkurat nåede at blive gravid, inden jeg blev 40, og derfor er ret opdateret de der tal og statistikker.
  Men det er selvfølgelig også noget af en beslutning – især hvis det er sådan en impulsiv skrukhed, du ikke har oplevet før.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Altså du mener uden en far? Tror jeg ikke, jeg kunne finde på. Og nok heller ikke uden et arbejde eller penge. Et ret så umuligt projekt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Det forstår jeg godt. Altså mest det med at gøre det alene, for det er en ret stor beslutning. Men hvis du VIRKELIG ønskede det, så var det en mulighed.
   Arbejde og penge løser sig,- det er jeg helt sikker på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   I teorien en mulighed ja.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Længe leve de asymmetriske