Den første pastinak

Nye livsfaser starter i Fakta

Jeg kan ikke huske, hvad den koster.

Er du klar over, hvor mange gange jeg har afleveret et tomt “nej til kassedrenge, der mangler en stregkode og spørger: “Kan du huske, hvad den koster?”

Nej, det er du ikke. Og nej, jeg kan ikke huske, hvad auberginen koster eller laksen koster eller grynene koster eller kagen koster eller vaskepulveret koster.

Altså jeg registrerer da prisen, når jeg tager varen. Som andre ansvarlige mennesker, måske, men sletter den straks igen. Hvorfor skulle jeg belemre min bevidsthed med vaskepulverpriser? Som om jeg ikke har nok skrammel i hovedet. Og livet er kort.

Så nej. Jeg kan ikke huske, hvad den koster. På ingen måde. Jeg ved ikke engang, hvad en liter mælk koster.

Jeg kan IKKE huske, hvad den koster.

Indtil i går. Hvor jeg uden videre svarede 10 kr., da kassedrengen spurgte: “Stregkoden mangler. Kan du huske, hvad den koster?”

Det var det, den kostede. 10 kr. Og jeg huskede det. Var behjælpelig. Og prisbevidst. Og behøvede ikke finde den sædvanlige ‘du løber SELV ned og kigger på prisen’- mine frem. Jeg kunne huske, hvad den kostede!

Jeg er åbenbart blevet typen, der husker priser? Priser på små krydderiglas?

Krydderiglas ja.

For folk, der husker priser, er også folk, der høster korianderfrø på altanen og samler ind til den lange vinter. Det er nemt, og man skal bare bruge et lille krydderiglas.

10 kr. koster de.

IMG_4439 Lergravsvej Lergravsvej_1000Lergravsvej

3 pile Mere amarOrama på Facebook og Twitter

4 kommentarer

 • Ibs

  Fedt! Åh, det er så godt, når de savnede kognitive skills vender hjem. Kæmpesucces. Og yay, koriander!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Endda skills jeg aldrig har haft! Hvor er det mærkeligt. Og godt ja.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • malenka

  Hvor er jeg dog glad for at vide, at jeg ikke er den eneste, der ikke kan huske priser. Jeg har kolleger, der kender priserne i forskellige supermarkeder udenad, og jeg troede faktisk at det bare var mig, der manglede den evne. Jeg kan huske gamle venners fastnetnummer fra vi var unge, men prisen påden mælk, jeg købte i går, den er fuldstændigt væk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amarOrama

   Tak! Jeg er også glad for, der findes andre, der ikke kan stoppe op og sige “XX kr. for 2 liter mælk. DET var billigt.” Hvordan kan folk huske, hvad mælk plejer at koste? Jeg fatter det ikke. Af samme grund kan jeg ikke bare finde på et tal, når kassedrengen spørger, hvad en dims uden stregkode koster. For hvad nu hvis jeg siger 30 kr., og den normalt kun koster 5 kr? Jeg har jo ingen anelse om, hvor priser sådan cirka befinder sig.
   Eller måske har jeg fra nu af. Vi får se.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den første pastinak