Nye livsfaser slutter i Fakta

What to lave i Oslo

Men tilbage til Oslo. Jeg glemte at sige, du skal besøge Ekebergparken. En skulpturpark, som ligger i skoven lidt uden for byen og giver dig kunst, helt gratis, af store navne som Tony Oursler, James Turrel, Marina Abramovic og Jenny Holzer. Altså på den ustøvede, afslappede måde, hvor børn og hunde kan løbe frit, og du aldrig bliver jagtet af kustoder, der henviser til garderoben eller venligst beder dig om at holde afstand.

Her er så flot! Og hyggeligt. Ad små stier bevæger du dig op gennem skoven og bliver skiftevis overrasket af kunstværker og udsigtspunkter. Vælg selv, om du vil have kultur eller kigge ud over fjorden og Oslo. Eller begge dele. Eller op i træerne, hvorfra regnen kommer silende. For selvfølgelig regner det. Vi er jo i Oslo, så husk paraply, ellers ender du med at flygte fra kunstoplevelserne for at sidde under et toilethalvtag på den nærliggende campingplads og studere tissetrængende turister. Hvilket kan være helt ok. Små mennesker, som fx O Brothers barn, synes tit, at vandpytter er kunst, ligesom biler og fortelte.

Men jeg vender helt sikkert tilbage til Ekebergparken en anden gang. Med paraply.

IMG_5155 Ekebergparken_1000
Louise Bourgeois, The Couple, Ekebergparken

3 pile Mere amarOrama på Facebook og Twitter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye livsfaser slutter i Fakta